Sportlov i Dalarna

Halva sportlovet jobbade jag och halva var vi i Ludvika/Borlänge. Barnen red häst och åkte skidor. De lekte med kusinen och träffade moster och mormor/morfar. Jag red inte häst men hade velat. Jag fick träna karate, dricka öl (inte samtidigt), träffa Anneli vilket var längesen, och jag åkte också skidor. Nu är vi nyladdade med energi till nästa semester som är i April.Årets löpmål satt

Förra årets stora löpningsmål var att springa halvmaraton under 2 h. Jag sprang på 1 h 58 min 50 sek, woho! Klarade det men hade marginal. Miltiden på första milen hamnade på 53 minuter.

I år hittar jag inget bra halvmaraton som passar planeringarna att springa samt att jag kommer satsa mycket på karaten i år. Tänkte ev upp på 3e svarta bältet samt sen blir det träningsresa till Japan i Oktober. Men ett springmål behöver jag ha så det blir att springa milen under 50 minuter! Det är snabbt men tränar jag på så kan jag klara det. Sen får vi ta en halvmaraton igen år 2021 och försöka slå förra tiden på halvmaran då. Alla tips om 10km lopp i år tas tacksamt emot. Har anmält mig till glädjeruset i Täby i Augusti men springer gärna flera 10km lopp också….. (ej tjejmilen). Ev midnatntsloppet då jag har ett planerat karate-läger som jag anordnar i Vaxholm den helgen………

An update

Trivs bra på nya jobbet. Inte lika Posh som jobb på SEB men Posh har liksom aldrig varit jag. Möten i månader för att bestämma om ett serverbyte? Banker slösar enorma pengar ska ni veta….en annan sak som bara slösar pengar är en bil. I fredags hämtade jag ut nya familjebilen, Volvo v60 2017 bensinare…Idag lördag åkte hela familjen i den till Täby. Bilder från veckan :

Freya tennis på onsdagar
Hemgång i torsdags
Nya bilen har fått namnet Bobby
konståkning/skridskoskolan


Ej vuxen

Det är konstig känsla när man inser att man har barn och närmar sig 40 för längst inne känner man sig fortfarande emellanåt liten. Sen att 2 familjemedlemmar gick bort förra året gör det mer påtagligt att man ej blir yngre. Jag är inte rädd för döden men tycker det emellanåt känns så märkligt att vi föds, lever och dör och sen så? Även om man vill tro att det är nåt mer så innerst inne så tror jag nog på att allt släcks och vad var då meningen med att leva? Lämnar man fotspår efter sig? Vilka fotspår? Genom karaten tror jag att jag lämnar många. Satt ner ca 10 min i tisdags och bara pratade med barnen om hur viktigt det är att respektera varandra, att lyssna och fokusera. Men den här vuxenstatusen får törnar ibland som i söndags när barnen pushade mina nerver för långt och jag blev en 5-åring igen…


2 år till 40….

Min sparplan för min 40-års födelsedag om 2 år var köpa en nyare bil samt resa till Florida och Disneyworld. Nu fick jag en resa till Florida av min man i födelsedagspresent…..så min plan att planera Florida-resan gick i stöpet. Vi åker 15e maj till Orlando. Så bil då? Idag köpte jag nyare bil. En 3 år gammal bil som varit leasad sen ny så en ägare bara. Volvo v60. Rorys önskan: blå bil. Freyas: bord man kan fälla bak mellan barnen som har mugghållare. Min önskan : jag gillade tesla supermycket (Åkte en tesla i söndags) och är helt inne på elbil men Sveriges regering måste göra dom bilarna billigare än fossil-bilarna först som Norge. Jag ville ej ha en till diesel-bil. En dieselvärmare som ryker ut massa vit rök i korsningarna så man måste skämmas. Blev en bensin-bil, min önskan var ingen diesel igen. Så alla nöjda. Graham är nöjd bara bilen är säker och han får plats i den haha. Så får vi se om nästa bil om några år blir en elbil. Det beror på Sverige 🇸🇪. Regeringen måste i såna fall kolla mer på grannlandet 🇳🇴. De ska tona rutorna på nya bilen ’Bobby’ först men nästa vecka borde han få flytta hem och vi får säga hejdå till ’Lordi’.


Nya året 2020

Så har vi kommit en bit in på 2020 och jag har redan skrivit fel minst 3’ggr på frågor från databasen i jobbet så jag verkar tro att det fortfarande är 2019. Nyårsfirande blev lugnt hemma. Barnen har varit på fritis/dagis alla mellandagarna utom 1 dag. Vi har jobbat. Trettonhelgen var lugn och i måndag gick jag med barnen på Disney on Ice i globen. Första raden. Bokade så fort biljetterna kommit då det var uppskattat förr året. I år följde även Rory med. Graham var hemma. Jobbade 3 dagar och sen vabb idag fredag. Vi har klarat oss väldigt bra faktiskt denna säsong så tänker inte klaga över vabben. Var riskfyllt att boka resor i December med barn. Men vi klarade oss och var friska hela december. Det har inte hänt sedan första året Freya föddes….lite bilder från året hittills

Årsresume’ av 2019

Året som gått och ej kommer tillbaka. Mycket har hänt. Svärfar dog i början av 2019. Det som vi kommer minnas bäst från året är nog resorna vi gjort. Det jag kommer minnas mest är resorna mellan olika jobb jag gjort. I April bytte jag bort en 10 års tjänst då de ej värnade om personalen alls – mot SEB, ett STORT företag. Det företaget var också väldigt stort och opersonligt vilket visade sig då chefen som jag knappt träffade valde att ej anställa mig efter provanställningen på grunder som hon falsk anklagade de i mitt team på. De i teamet stod frågande. Men kanske lika bra det, scrum och agilt jobbar de helt fel med på SEB. Bytte jobb igen då i November till ett litet företag och inser att litet företag passar mig bättre. Just nu ser det också ut som det här företaget värnar bra om personalen. Tiden får visa sig. Ekorrhjulet med Freya som gick från 1an till 2an och alla hennes aktiviteter hon vill göra, Rory har börjat på mycket av det hon gör och går på simskola/skridskoskola/skidskola. Allt storasyster gör vill han göra, hon är ju hans idol just nu. Antar det kommer ändra sig med tiden haha. Mina karate-aktiviteter. Jag behöver eget intresse också vilket karaten är annars drunknar man i jobb och barnens aktiviteter och glömmer bort sig själv vilket man inte får göra. Karaten är superviktigt för det, har kanske inget med karaten i sig att göra men att man ej får glömma bort vem man är och ge sig egentid. Vi har rest mycket. Kreta i April, Irland i somras, Gotland i somras, Island på egen hand med vänner i Augusti och sprang halvmaraton under 2 h (superstolt över den prestationen!), Danmark och legoland på mamma-dotter-resa med Freya i Oktober. Rovaniemi och hälsa på Tomten i December för att lura barnen ännu mer att tomten finns. I år kommer resorna ökas som det ser ut också…..Förresten, jag har åkt slalom 2019 vilket jag aldrig gjort förut. Freyas förtjänst.

Nya året 2020:

Man får många tankeställningar då familj går bort vilket har gjort oss mer sammanlänkade som familj. Jag hade en tanke att åka till DisneyWorld i Florida då jag fyller 40 om 2 år. Men jag fick det i 38-års present av Graham, helt oväntat. Med motiveringen att man vet aldrig vad som händer och ska leva livet nu vilket stämmer så bra. På sportlovet ska jag med barnen till Dalarna och mer skidåkning. Kreta på påsklovet hela familjen plus min syster, systerson, mamma och styvpappa hänger på. Sen Florida nån vecka i Maj är planen. I sommar ska svägerskan gifta sig så blir en vända till Irland. I September åker jobbet utomlands en långweekend. I Oktober Japan med några från min karateklubb (barnfri). Så ni hör, många fler resor inbokade. Vore kul att få till en halvmaraton i år också i Augusti/September/Oktober nångång. Det var bra månader att springa i. Förslag mottages gärna. Ev byta bil, vi känner att vi växt ut våran volvo v50 och skulle behöva en större. Sneglar på Volvo XC70 eller ev XC60. Kravet från barnen är att kunna fälla mittstödet mellan dem bak så de får som ett bord mellan dom. Det kravet är jag med på för då kan man lägga skidor mellan dom och slippa köpa nån takbox (gillar ej takboxar…). Bonuskrav från barnen är att de vill ha en blå bil. Extra bonuskrav från Rory, en flygknapp som får ut vingar på bilen och gör att den flyger….det kravet gillar jag också för att undkomma bilköer men tror den bilen kan vara svår-funnen. Välkommen 2020!

På resande fot

Sitter på Arlanda. Barnfri helg, på väg till Island. En öl passar bra att ladda en halvmara med. Inte vara för seriös men under 2 h imorgon vore kul men inget tvång.Lyssnar på 3 killar men inser att man blir äldre så de är ju inte ’killar’ längre. Allmänt socialt prat. Sånt har alltid varit svårt för mig. Bara prata allmänt om typ vädret etc. men hittade min term förut , introvert. Jag gillar lyssna och beakta andra. Studera hur människor fungerar. Kallprat.sånt är inte för mig. Jo, efter ett några öl kanske. Om man inte somnar. Nej nu har jag tröttnat på att tjuvlyssna på bordet bredvid. Toa och dags att leta upp gaten.


Back again

Man hinner inte med och skriva så mycket här längre. Bilder läggs på instagram och uppdateringar på facebook etc. Men jobbar nu hos SEB och är tillbaka efter semestern. Var 10 år på gamla stället så det är en omställning att inse att man inte vet vad man ska göra och inte kan saker och vet hur allt fungerar etc. Men jag trivs med företaget och kollegorna superbra!

Sommaren var jättebra. Valde att inte flänga runt så mycket. Vi hade 4 veckor ihophängande semester. Dalarna i 3 dagar där barnen sov hos min syster en natt och jag och Graham hade ett barnfritt dygn. Vi har aldrig haft en barnfri natt sedan Freya föddes för 7,5 år sen. Men nu har vi fått mersmak så detta kan vi göra igen 🙂 . Sen var vi till Irland en vecka. Annars hemma och båda barnen haft sommar-simskolor. Rory på nivån sköldpaddan som är benspark med platta och sen lära sig flyta på mage och rygg. Han ska köra samma nivå nu till hösten igen. Freya kört två simskolor på nivån hajen fortsättning med mål att ta simborgarmärket och introducera dykning och lite tävlingsimning. Hon tog simborgarmärket och går till en första träningsgrupp/tävlingsgrupp till hösten (Teknik brons).

Jag har försökt springa så mycket som möjligt på semestern då jag ska en helg till Island snart och springa en halvmara tillsammans med 4 andra. Graham och barnen är hemma.

Annat nytt? Inser att man blir äldre och att 40 års gränsen kommer om 2 år. Så påbörjat 2 sparande med fokus på det och presenter till mig själv. Sparar till en ny bil om 2 år, nån gång i livet vore det kul att köpa en helt ny bil även om jag vet att det är värdeminskning direkt när man lämnar bilfirman. Men som sagt, man fyller bara 40 en gång. och bilen är nåt som jag använder varje dag. Det andra sparande är en gemensam resa för familjen då jag fyller 40 och dottern fyller 10 (samma månad). Första långresan/långflyget med barnen. Tänkte 2-3 veckor i Florida. Jag var inte helt förtjust i New York men gillade Kalifornien. Tänkte ta Florida nu. Alla parkerna, stränder, hyra bil o köra runt etc. Disney World på julen kanske? Eller nyår? Den resan behövs planeras in mera men också en liten tanke att flyga business. Aldrig gjort det och som sagt man lever bara en gång och sparar man så har man pengar till det om 2 år. Ska fira 40-års dagen lyxigt, inga hostels inte.

Hösten 2019? Jobb, aktiviter etc. Nästa vecka är aktivitetsfritt men sen sätter allt igång igen. Karate, simning, tennis, Rorys fotbollslek etc. Senare kommer skridsko/konståkning. Barnen älskar alla aktiviteterna och så länge de tycker det är roligt och har några dagar fritt så kör vi på. Freya har inga aktiviteter måndagar och onsdagar så då kan hon leka med kompisar. Rory kommer få simning på onsdagar eftersom det ej fanns en på samma tid som Freyas på denna nivå. Men vi hoppas han klarar den här nivån snart så när han byter till nästa nivå kan han gå samma tid som Freya igen på lördagarna. Underlättar min taxi-skjutsa-barnen-verksamhet.

Blir en hel del resor på hösten nu. Först Island om 2 veckor. Sen troligtvis Vilnius med jobb i September. Billund i Danmark med Freya i Oktober. November flygfritt. December familjeresa till Rovaniemi i Finland för att träffa Tomten. Sen Dalarna under mellandagarna. Även Dalarna en vända nu i Augusti. När terminen börjar och alla aktiviteter är det svårt att åka o hälsa på familjen i Dalarna.

Vecka 15 – 2019

Bild från förra veckan taget efter barnens simning:

 

Vad händer vecka 15 2019?

Måndag: Byggfirman kommer och påbörjar badrumsrenovering nedervåningen. Badrummet renoverades för typ 3 år sen i bostaden vi bor i men det är mycket  fusk och saker som ej är gjort ordentligt så tyvärr stör det oss för mycket så badrummet renoveras! Jag har semesterdag, barn på skola och dagis. Gymmet, byta till sommardäck och sen ansiktsbehandling. Freya har fys på kvällen med hennes konståkning. Ishallen är stängd men de har satt igång lite landträning.

Tisdag: Ska vara med Freya en dag i skolan. Jag har semesterdag igen. Hon har frågat och tjatat och denna tisdag är jag med henne i skolan. Hem sen vid fritidstid och packa inför morgondagens resa. Sen ta Rory till BVC för 4 års koll, han blir 4 nästa månad. Karateklubben senare.

Onsdag: Kl 14 går flyget till Kreta! Graham kommer vara hemma och jobba och övervaka badrumsprojektet och resten flyt fältet till Kreta. Min syster och systerson samt mamma och Göran ska komma med.

Torsdag:  Sol, bad och lek på Kreta!

Fredag: Sol, bad och lek på Kreta!

Lördag: Sol, bad och lek på Kreta!

Söndag: Sol, bad och lek på Kreta!