På resande fot

Sitter på Arlanda. Barnfri helg, på väg till Island. En öl passar bra att ladda en halvmara med. Inte vara för seriös men under 2 h imorgon vore kul men inget tvång.Lyssnar på 3 killar men inser att man blir äldre så de är ju inte ’killar’ längre. Allmänt socialt prat. Sånt har alltid varit svårt för mig. Bara prata allmänt om typ vädret etc. men hittade min term förut , introvert. Jag gillar lyssna och beakta andra. Studera hur människor fungerar. Kallprat.sånt är inte för mig. Jo, efter ett några öl kanske. Om man inte somnar. Nej nu har jag tröttnat på att tjuvlyssna på bordet bredvid. Toa och dags att leta upp gaten.


Back again

Man hinner inte med och skriva så mycket här längre. Bilder läggs på instagram och uppdateringar på facebook etc. Men jobbar nu hos SEB och är tillbaka efter semestern. Var 10 år på gamla stället så det är en omställning att inse att man inte vet vad man ska göra och inte kan saker och vet hur allt fungerar etc. Men jag trivs med företaget och kollegorna superbra!

Sommaren var jättebra. Valde att inte flänga runt så mycket. Vi hade 4 veckor ihophängande semester. Dalarna i 3 dagar där barnen sov hos min syster en natt och jag och Graham hade ett barnfritt dygn. Vi har aldrig haft en barnfri natt sedan Freya föddes för 7,5 år sen. Men nu har vi fått mersmak så detta kan vi göra igen 🙂 . Sen var vi till Irland en vecka. Annars hemma och båda barnen haft sommar-simskolor. Rory på nivån sköldpaddan som är benspark med platta och sen lära sig flyta på mage och rygg. Han ska köra samma nivå nu till hösten igen. Freya kört två simskolor på nivån hajen fortsättning med mål att ta simborgarmärket och introducera dykning och lite tävlingsimning. Hon tog simborgarmärket och går till en första träningsgrupp/tävlingsgrupp till hösten (Teknik brons).

Jag har försökt springa så mycket som möjligt på semestern då jag ska en helg till Island snart och springa en halvmara tillsammans med 4 andra. Graham och barnen är hemma.

Annat nytt? Inser att man blir äldre och att 40 års gränsen kommer om 2 år. Så påbörjat 2 sparande med fokus på det och presenter till mig själv. Sparar till en ny bil om 2 år, nån gång i livet vore det kul att köpa en helt ny bil även om jag vet att det är värdeminskning direkt när man lämnar bilfirman. Men som sagt, man fyller bara 40 en gång. och bilen är nåt som jag använder varje dag. Det andra sparande är en gemensam resa för familjen då jag fyller 40 och dottern fyller 10 (samma månad). Första långresan/långflyget med barnen. Tänkte 2-3 veckor i Florida. Jag var inte helt förtjust i New York men gillade Kalifornien. Tänkte ta Florida nu. Alla parkerna, stränder, hyra bil o köra runt etc. Disney World på julen kanske? Eller nyår? Den resan behövs planeras in mera men också en liten tanke att flyga business. Aldrig gjort det och som sagt man lever bara en gång och sparar man så har man pengar till det om 2 år. Ska fira 40-års dagen lyxigt, inga hostels inte.

Hösten 2019? Jobb, aktiviter etc. Nästa vecka är aktivitetsfritt men sen sätter allt igång igen. Karate, simning, tennis, Rorys fotbollslek etc. Senare kommer skridsko/konståkning. Barnen älskar alla aktiviteterna och så länge de tycker det är roligt och har några dagar fritt så kör vi på. Freya har inga aktiviteter måndagar och onsdagar så då kan hon leka med kompisar. Rory kommer få simning på onsdagar eftersom det ej fanns en på samma tid som Freyas på denna nivå. Men vi hoppas han klarar den här nivån snart så när han byter till nästa nivå kan han gå samma tid som Freya igen på lördagarna. Underlättar min taxi-skjutsa-barnen-verksamhet.

Blir en hel del resor på hösten nu. Först Island om 2 veckor. Sen troligtvis Vilnius med jobb i September. Billund i Danmark med Freya i Oktober. November flygfritt. December familjeresa till Rovaniemi i Finland för att träffa Tomten. Sen Dalarna under mellandagarna. Även Dalarna en vända nu i Augusti. När terminen börjar och alla aktiviteter är det svårt att åka o hälsa på familjen i Dalarna.

Vecka 15 – 2019

Bild från förra veckan taget efter barnens simning:

 

Vad händer vecka 15 2019?

Måndag: Byggfirman kommer och påbörjar badrumsrenovering nedervåningen. Badrummet renoverades för typ 3 år sen i bostaden vi bor i men det är mycket  fusk och saker som ej är gjort ordentligt så tyvärr stör det oss för mycket så badrummet renoveras! Jag har semesterdag, barn på skola och dagis. Gymmet, byta till sommardäck och sen ansiktsbehandling. Freya har fys på kvällen med hennes konståkning. Ishallen är stängd men de har satt igång lite landträning.

Tisdag: Ska vara med Freya en dag i skolan. Jag har semesterdag igen. Hon har frågat och tjatat och denna tisdag är jag med henne i skolan. Hem sen vid fritidstid och packa inför morgondagens resa. Sen ta Rory till BVC för 4 års koll, han blir 4 nästa månad. Karateklubben senare.

Onsdag: Kl 14 går flyget till Kreta! Graham kommer vara hemma och jobba och övervaka badrumsprojektet och resten flyt fältet till Kreta. Min syster och systerson samt mamma och Göran ska komma med.

Torsdag:  Sol, bad och lek på Kreta!

Fredag: Sol, bad och lek på Kreta!

Lördag: Sol, bad och lek på Kreta!

Söndag: Sol, bad och lek på Kreta!

Vecka 14 – 2019

Blev ett kumite-läger för barnen i min klubb i lördags och söndags med Daniel Karlsson från Junior landslaget. Freya börjar bli riktigt duktig samt tycker karaten är jätterolig. För mig spelar det ingen roll om hon vill träna karate eller inte men hon har velat hänga med. Jag är väldigt glad att hon vill träna då karate ju är mitt intresse.

Vad händer vecka 14 2019? Sista arbetsveckan för mig på nuvarande jobbet.

Måndag: Jobb, vaccinationsspruta på Lidingö på fm och sen  hem och hämta barn.

Tisdag: Frukost och frukostmöte (idrottsföreläsning) på Waxholm hotell följt av jobb hemifrån. Hämta barn och sen karateklubben.

Onsdag: Jobb,  gym i Vaxholm och sen hämta barnen.

Torsdag:  Jobb, Freyas gitarrlektion och karate på kvällen.

Fredag: Jobb, gymmet och hämta barn. Ta med Freya ner till gymnastiksalen. Extra karate på kvällen och sen har de skoldisco samtidigt. Freya ska först träna karate och sen gå på discot. Busy Friday!

Lördag: Rorys fotboll 9 – 9.45, Graham får ta med honom. Jag och Freya ska på karate-tävling! Ska coacha 8 barn samt 1 vuxen. Barnens simning sen kl 17.

Söndag: Tvättstugan, gym mellan tork och hämta tvätt. Karateklubben på eftermiddagen. Börja packa. Jag och barnen åker till Kreta följande onsdag med min syster, systerson, Mamma och Göran. Jag och Graham ska ut på middag efter karaten själva, barnvakten kommer. Date time!

Vecka 13 – 2019

Vad hände veckan som gick? I måndags blev det ingen joggingtur då dagis stängde tidigt. Fick också med Freyas kompis Harry hem då de ville leka efter fritids.

Sista konståkning i lördags. Lek på lekplats i söndags med Camilla och Leo  Införskaffat nytt gymkort till Vaxholm. Fler bilder från veckan som gått. Ser ni hur lång Rory är bredvid Freya? Han är 111 cm lång och har inte fyllt 4 än. Kommer ju växa om alla i familjen.

 

Måndag: Sjukdag då jag har läkarbesök på fm. Efterkoll efter tagit bort födelsemärken. Passar på att klippa mig på eftermiddagen. Även gymmet.

Tisdag: Jobb, hämta barn och karateklubben.

Onsdag: Jobb,  gym i Vaxholm och sen hämta barnen.

Torsdag:  Jobb, Freyas gitarrlektion och karate på kvällen. Nästa termin då Freya börjar 2an får hon ta med sig gitarren på morgonen tänkte jag och börja gå själv till gitarren från fritids. Hon har inte velat bära 2 väskor med sig tidigare.

Fredag: Jobb,gymmet och sen Freyas tennis.

Lördag: Rory fotboll 9 – 9.45 men Graham får ta med Rory dit.  Jag och Freya ska på karate i Åkersberga 10 – 12.  Simningen  för Freya och Rory kl 17.15.

Söndag: Tvättstugan. Gymmet mellan tork och hämta tvätt. Karateklubben på eftermiddagen.

Vecka 12 – 2019

Veckan som passerat så var det extrastämma förra måndagen och jag har nu avgått från styrelsen, så skönt! Inga fler möten där de kan sitta och prata i 3 h en vardagskväll över sophantering haha. Det lämnar jag till de som frivilligt gick med nu då jag avgick. Har dock lite avlämningar kvar till de nya då jag haft en tung post. Sen skulle jag inte hurra för snabbt för Graham åkte på en abscess i nacken och fick först åka in på karolinska och den litet ingrepp på Danderyd i torsdags så han är hemma sjukskriven med stort plåster i nacken. Kan man ha mera otur?

Freya körde vårshowen med konståkningen igår. Hon ramlade 2 ggr men snabbt upp igen. Hon hade gul tröja på sig med svarta armar. Barnen skulle ha neonfärgade kläder i Speed-gruppen som är den gruppen hon tränar i. Video på deras uppträdande:

Vad händer vecka 12 i vårt liv? Bara 3 veckor kvar på mitt nuvarande jobb. Helt sjukt att jag varit där i 10 år! Många förändringar i år. Gick ut ur styrelsen och byter jobb. Man behöver förändringar.

Måndag: Jobb, joggingtur utomhus och hämta barn sen.

Tisdag: Jobb, hämta barn och karateklubben.

Onsdag: Jobb,  joggingtur utomhus samt hämta barnen. Utan gym för tillfället.

Torsdag:  Ska vabba. Måste införskaffa nytt pass till Rory.  Passar även på att gå och simma/bada med Rory själv och försöka förbereda honom inför lördag då han ska börja på baddaren, Sen Freyas gitarrlektion och karate på kvällen.

Fredag: Jobb, joggingtur utomhus och sen Freyas tennis.

Lördag: Rory fotboll 9 – 9.45.  Kolla in nytt gym i Vaxholm. Simningen börjar igen för Freya kl 17.15 och Rory börjar också då det finns en baddaren-kurs exakt samtidigt som Freyas simträning.

Söndag: Tvättstugan. Karateklubben på eftermiddagen.

Vecka 11 2019

Vilken underbar helg som gått. Väldigt längesen vi hade en sån lugn och bra helg tillsammans hela familjen. Dels är det uppehåll i simningen i 2 veckor så lite mindre aktiviteter än vanligt och så är hela familjen friska igen. Ingen som var  sjuk. Och varit mycket med svärfar som varit sjuk, Graham bortrest etc och svärfar som sen gick bort. Men helgen som gick var underbar! Mycket energi, familjetid och även dejt på tu man hand.

 

Måndag: Jobb, springtur utomhus, hämta barn plus extra barn (Rory har med kompis hem för första gången) och en extrastämma i föreningen på kvällen där jag avgår woho.

Tisdag: Jobb, hämta barn och karateklubben. Freya åker med och kör extra konståkning, får skjuts med kompis dit och hem.

Onsdag: Jobb, springtur utomhus och hämta barn.

Torsdag:  Freyas gitarrlektion. Torsdagsgruppen i karate får fri träning. Freya ska köra konståkning istället eftersom hon missar lördagens pass.

Fredag: Jobb, springa utomhus, hämta barn och Freyas tennis.

Lördag: Graham får ta med Rory på hans fotboll för jag och Freya ska in till Stockholm. Jag coachar 5 barn i Svenska Katapokalen 2019. Träffa Camilla på kvällen. (simning har fortfarande litet uppehåll).

Söndag: Lugn fm med tvättstugan och ev springtur för mig.  Karateklubben på eftermiddagen, sen ska Freya åka konståkning på vårshowen med konståkningsklubben. Efter det är is-säsongen över och skridskor kan packas bort i ett halvår. Vi frigör ännu mera tid. Både styrelsen droppas och skridskoåkning denna vecka.

Vecka 10 – 2019

Sportlovet slut. I Ludvika/Borlänge hann vi med mycket. Karateträning för mig, ishallen med skridskor för Freya, Rory och kusin Theo.  Träffa moster Gabi. Träffa familjen. Skidlektioner lördag och söndag i Romme. Lunch i lördags i Borlänge med Kattis och Dante. Nästa vinter är det dags för mig att ta skidlektioner. Kan ju inte åka slalom och barnen tycker det är superkul att åka! Kusin Theo testade i lördags men ville inte hänga på sen på den andra dagen, hans tålamod var det värre med.

 

Vad händer vecka 10 2019 ?

Måndag: Jobb, hämta barn och tvättstugan. Kanske kvällspromenad? Mitt gymkort har gått ut och undersöker var jag ska träna härnäst. Sats har höjt med 2tusen så det går bort nu samt att barnen inte vill med till MiniSats längre.

Tisdag: Jobb, hämta barn och karateklubben.

Onsdag: Jobb, provträna på nytt gym, hämta barn och sen styrelsemöte på kvällen.

Torsdag:  Jobb, hämta barn, Freyas gitarrlektion och karate på kvällen.

Fredag: Jobb, provträna samma gym igen och sen hämta barn. Freyas tennis 17 – 18. Jag och Rory tar en fredagsdusch där under tiden hon tränar.

Lördag: Rory fotboll 9 – 9.45, ishallen 11-12. Sista skridskoskolan för Rory. Freya kör en vecka till. Ingen simning på 2 veckor så kanske en eftermiddag helt själv till prova-på gymmet och storhandla mat sen.

Söndag: Ishallen på allmänhetens åkning 12-13 eventuellt. Sen karateklubben. Barnvakten Jennifer kommer efter karaten, jag och Graham ska ut på tu man hand på middag. Sist hade vi date på krauta så lite bättre denna gång.

Vecka 9 – sportlovet 2019

Bilder från veckan som passerat.

Måndag: Jobb, Vaccinationsspruta och hämta barn.

Tisdag: Jobb, hämta barn och karateklubben.

Onsdag: Semesterdag. Tänkte ta frukost på ett Scandic hotell själv. Ska sen på behandling och ta bort födelsemärken. Gymmet sen…..ladda energi för resa till Dalarna med barnen.

Torsdag:  Köra upp till Ludvika jag och barnen. Sova hos lillasyster en natt. Träna karate på kvällen.

Fredag: Ishallen i Ludvika på fm, skridsko-åkning. Hälsa på moster. Sen sova hos mamma och Göran fredag till söndag.

Lördag: Barnen och kusin Theo har skidlektioner i Romme på fm. Lunch i Borlänge efter och sen tillbaka till Ludvika.

Söndag: Skidlektioner i Romme på fm. Luncha där innan säga hejdå till familjen och vi kör hemåt och de andra kör hem till Ludvika igen.

Vecka 8 2019

Graham åkte till Irland i fredags. Tennis för Freya i fredags mellan 17-18

I lördags var det Rory fotboll (ingen bild), sen ishallen :

Hem och tog det lugnt på lördagsefttermiddagen. Sen Freya simning kl 17 i Täby.

Sen stannade vi kvar i Täby  Hade frinatt hos Scandic så bodde på Scandic Täby.

Söndag checkade ut och sen gymmet och barnen i lekrummet på gymmet. Frisör sen för Rory.

På söndagseftermiddagen kom barnvakten sen och jag gick och instruerade karate

Nu, denna veckas planer:

Måndag: Lämna barn, jobba hemifrån, hämta barn. Ishallen 16-17, allmänhetens åkning.  Graham kommer hem på kvällen.

Tisdag: Jobb, hämta barn och karateklubben.

Onsdag: Jobb och hämta barn (fritids stänger tidigare). Freya vårdcentralen, kanske spola öron på henne. Barnvakt på kvällen, dejt på krauta med Graham haha.

Torsdag:  Jobb, hämta barn. Freyas gitarrlektion. Karateklubben sen.

Fredag: Jobb, gym och hämta barn. Freyas tennis kl 17 – 18. Jag och Rory kan ta en fredagsdusch där.

Lördag: Rory fotbollslek inomhus 9 – 9.45, mellis sen. Ishallen 11-12 (skridskoskola/konståkning).  Freyas simning 17.15 – 18.

Söndag: Karateklubben på eftermiddagen.