Archive for November, 2012

Sovrutiner

Idag bestämde vi oss för att ändra Freyas sovrutiner. Hon har somnat i vår famn med flaska i gungstolen och hon börjar bli för stor för det och för tung. Det är väl av lathet vi låtit henne somna så för det har funkat men det har nog inte varit det bästa för henne. Ikväll lade jag henne fullt vaken i spjälsängen kl 20.00. Hon lekte glatt med sina leksaker och stod upp i sängen etc. 20.20 blev hon grinig o skrek, jag gick in och lade ned henne o sa att nu är det gonatt, hon vägrade ligga ned o skrek. Jag lade ned henne igen o gav flaskan och ungen somnade = glad mamma! Min princip ska vara att när hon väl kommit till sängen ska hon inte få bli upplyft om hon skriker eller gråter (man hör ju om på gråtet). Får se nu om hon sover natten igenom eller vaknar. Vaknar hon ska hon inte tas upp utan bara nattas om. Det kommer nog bli tufft att bryta nattningrutinen men det kommer bli värt det.

Har julpyntat lite idag efter jobbet:

 

Gym (äntligen)

Haft ont i magen idag, röda veckan. Men jag gick till gymmet efter jobbet. Blev lugnt dock, dels för röda veckan och dels för att jag fortfarande har lite träningsvärk i vaderna. 4 km på bandet och styrketräning 4 övningar. Väntar nu på mäklare av värdering av vår lägenhet. På lördag ska vi på visning. Idag fick Freya sitt första födelsedagskort med posten, hon blir ju 1 år på måndag. 1 år redan!!

 

Freya says: ‘Thank you aunt Louise for the birthday card! It is very tasty!

 

Snöblask

Vad är detta? Massa snöblask? Jag vill ha riktig snö! Massa vitt på marken till 1:a advent. Vintern är för lång i Sverige tycker jag men två månaders snö vore perfekt. snö december och januari. Vi har förresten kollat på lånelöfte, de har kommit ut ett radhus (bostadsrätt) i en ok prisklass och i ett område vi kan tänka oss bo i. Vi ska nog på visning på den. Sen är det en hel del annat att fundera på som att det inte finns så mycket utbud därute, vi bor rätt ‘bekvämt’ nu samt har renoverat vår lägenhet så som vi gillar den. Det positiva med radhuset är att det är 4 sovrum, en uteplats samt gångavstånd till havet. Men vi får se. Man får överväga saker mot varandra.

Har inte tränat på tre dagar nu. Haft nästan kramp i vaderna efter ett pass i söndags så har haft 3 dagars vila men imorgon blir det gym igen. Ingen karate för det kommer hem en mäklare o värderar vår lägenhet på kvällen. Dagens Freyabilder; vi väntade på Graham då han var hos tandläkaren:

 

Shantaram

Är i slutet på boken Shantaram nu. Jag läser lite varje kväll efter Freya lagt sig. Vi kollar aldrig på tv/film i veckorna. på helgerna brukar jag och Graham kolla på nån film efter Freya lagt sig. Åter till boken. Kistaexperten vill gärna besöka Bombay efter att ha läst boken. Jag är av andra åsikter. Boken är bra och framställer ju Indien och speciellt folket i Indien på ett bra sätt. Men jag skulle inte vilja besöka Bombay. Dock vill jag gärna åka till Indien men besöka andra delar av Indien.

 

CSN

Min nuvarande lånebild hos CSN är 87 839 SEK. Nästa stora mål på det lånet är att komma under 50tusen SEK. Jag gick ut från Universitetet när jag var 23 år efter 4,5 års studier och efter max 10 år kommer mitt studielån vara avbetalat vilket känns riktigt skönt. Även fast det är bra ränta på lånet så vill jag bli av med lånet för jag vill bli lånefri. Bostadslånet kommer man ju ha kvar men vill inte ha några andra lån.

Söndagskväll

Ska snart ta ett skönt varmt skumbad efter en timme på gymmet. Dagen har bestått av promenad o matat ankor, dock somnade Freya i vagnen precis innan så jag matade ankorna själv. En cappuccino efteråt för att värma sig efter kalla promenaden, bara 2 grader ute så snart kommer snön. Har nu precis kommit hem efter en timme på gymmet.

 

 

Snart en ny vecka också. Vad var det bästa som hände i veckan? AW med kistaexperten var trevligt, likaså att träffa Sandra och sen spontanbesök av min syster. Sämsta? Mindre träningar. Vad händer nästa vecka? Jobb och träningar. Söndag ska vi hålla i barnkalas för Freya.

 

Gårdagen

Gården bestod av kalas, Freya hade jätteroligt och lekte med Sofia. På kvällen fick vi spontanbesök av min lillasyster och hennes kille. De stannade bara en kort vända då de skjutsat hans föräldrar till arlanda och de ville hem. En till bild från gårdagen;  Freya åker leklåda!

Lördagsvideo

Lördagsförmiddag

Igår hade jag o Kistaexperten en väldigt trevlig afterwork i Gamla stan. Vi började med en pint på Wirströms, sen middag på Vapiano, en pint på Medusa och avslutade med en pint på Temple Bar. Jag tog pendeln hem strax innan kl 21 med alla som skulle på Swedish House Maffia i Solna men de klev ju av efter två stationer och de var glada 20-åringar. Inga stökiga men det var ju tidigt på kvällen. Idag ska vi på 1 – års kalas i eftermiddag. Dagens Freyabilder:

 

Idag har Freya på sin en ny tröja som kom med posten igår från mormor. Vissa bilder blir på sniskan när man förstorar dem och jag vet inte varför för de är inte på sniskan när jag laddar upp dem. Undersökningsarbetet med det fortgår……….

Ny URL

Välkommen till http://ehasweden.eu/diary/ !