Archive for December, 2012

Nyarsafton

Igar blev det en 8 km springtur for mig till havet. Granddad Tom tog med sig Freya pa promenad under tiden och Graham fick egentid framfor datorn. Vill hinna med en till springtur till havet, hoppas det. Jag har tva rundor har, en pa 4 – 5 km och sa den langa pa ca 8 km till havet. Det blaste ordentligt igar sa jag sprang i motvind.

Gammelfarmor var en trevlig cool dam. Hon o jag pratade medans Graham och Tom lagade mat. Hon hatar ocksa att laga mat. Vi pratade om barn och hon sa att vi borde val skaffa iaf en till. Hon tyckte dock att hon hade for manga med 7 barn men sa att pa den tiden fanss ingen tv sa de fick underhalla sig med annat haha. Hon paminde mig om min mormor och min mormors syster for hon var rak o arlig. Dock var min gammelmoster Zita lite for arlig emellanat och sa saker man inte ska saga som att kommentera hogt hur folk ser ut nar man gar pa stan.

4 generationer:

 

Freya med gammelfarmor:

 

 

Fler bilder

Regniga lördag

Idag regnar det. Igår åkte jag själv in till city centre och shoppade! Behövde lite nya saker till mig och Freya och Penneys är så bra. Var annars köper man en ny necessär till sig själv för 3 euro eller bh plus trosa för 4 euro? Blev lunch på en pub för mig med Guinness och soup of the day. Igår kväll blev jag och Graham barnlediga så vi gick till puben vi två. Andra gången vi gjort nåt bara vi två sedan Freya fötts. Idag ska Grahams farmor komma på besök så Freyas gammelfarmor? Jag har aldrig träffat henne bara pratat med henne på telefon så det ska bli skoj. Nytagen bild:

 

Torsdagsmorgon i Dublin

Igar blev det en promenad for mig och Freya pa over en timme. Vi promenerade langst med havet och Freya pekade pa alla faglarna. Hon fick aven leka med 4 mander aldre Arthur. Planen idag ar lugnt men en joggingvanda vill jag hinna med. Imorgon ska jag in till centrala Dublin for shopping. Det ar ju bara 5 km in till centrum fran dar svarfar bor. Lite vykort fran de senaste dagarna. Notera dalahasten pa golvet som Freya och Arthur lekte med!

 

Juldagskväll

Snart blir det irish coffe från svärfar…mmm. Dagens har varit väldigt lugnt. Inte gått utanför dörren så imorgon måste det bli både morgonpromenad och joggingvända. Fick massa bra julklappar,  jag har fått en fotobok, ljus, parfym etc. Fick ett presentkort på Penneys av svärfar, det kommer användas på torsdag eller fredag. Freya fick också massa fint. Hon har fått en gåvagn som hon älskar (hon har en nu men gillar den inte) så den hon har nu ska min syster få för Freya ska ju få en kusin i maj :-). Sen har hon fått två andra leksaker: ett tåg som låter och en stor nalle. Hon har även fått en fin klänning och ett klädset samt två strumpbyxor och ett par skor. Har jag glömt nåt? är proppmätt efter all kalkon vi ätit idag. Har två bilder fran igår. Freya och hennes faster Louise samt ett kort på en Freya som är där vi försöker lära henne att inte vara dvs nära eldstaden.

 

 

Juldagen

Idag firar vi jul. Ska snart oppna paket. Freya ar varan little Santa idag.

 

Julafton

God Jul! Vi kommer fira jul imorgon. +9 grader varmt i Dublin. Vi har lite for varma klader med oss. Freya har inte rort julgranen….an i alla fall.

 

 

 

Lördagskväll

Dagen bestod av centrum, fika på waynes coffe för mig o Freya (Graham fick sovmorgon). Freya fick smaka på lussekatt men var inte så impad av det. Sen har det packats och hanns med en vända till gymmet också. Lördagsbilder på det bästa jag har:

 

Jag vet fortfarande inte varför bilderna blir på sniskan då man förstorar dem. Men mamma, du kan fortfarande öppna dem i ny flik, spara ned bilden och sedan öppna den  iditt bildprogram så kan du rotera bilden rätt. Trevlig lördagskväll!

Massa snö!

Här snöar det massor. så fint! Men det blir ingen vit jul för oss i år för imorgon flyger vi till Dublin. Freya sover middagstur efter att hon o jag varit i centrum en vända. Ska till gymmet en vända senare och sen är det dags att packa inför imorgon. ‘ Nollaig Shona Duit ‘ – God jul ( på irländska/gailiska)

Eha 31 år

Två veckors semester börjar nu! Torsdagen innehöll jobb, gym och sen hämta paket som var till Freya. Hennes julklappar. Polisbilen blev populär. Fredagen = Eha 31 år. Hipp hipp hurra! Så hur såg min födelsedag ut? Jobb och sen gym. På jobbet fick vi idag julklapp och jag har en väldigt snäll chef, gillar mitt jobb! Förutom julbord och show på hamburgerbörs fick vi en väldigt generös julklapp; chocklad samt presentkort på bio:

 

 

Gym sen; sprang ca 5 km och så körde jag lite styrketräning. Kom hem till en middag; stek och jumbokräftor samt potatis, mums! Mina födelsedagspresenter från Graham var två flaskor vin (en öppnad redan till middagen) samt en ny vattenkokare vilket var behövligt. Jag dricker mycket te och den vi har är inte bra nu. Har ‘ärvt’ den från min lillasyster och den spiller då man häller. Men nu har jag en ny:

 

 

På söndag åker vi till Dublin men först en dag hemma imorgon att packa och ta det lugnt men blir nog ett gympass imorgon. Dagens Freya: