Archive for March, 2013

Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Nästa gång man åker upp till Ludvika är man moster. Min syster vet inte var det blir heller så extra spännande! I lördags badade vi på äventyrsbadet i Ludvika. Vattenrutschkanorna var skoj. Idag kom vi hem vid 15-tiden på eftermiddagen. Byggarna har jobbat i helgen så badrummet är nästan färdigkaklat nu. De kommer behöva jobba 1-2 veckor till på det eftersom jaccuzzin kommer nu i veckan och sen måste vi köpa in mer kakel eftersom vi ska ha vägghängd toalett. Jag, svärfar och Freya tog en eftermiddagspromenad i Resarö och kollade in havet och svanarna:

DSC_0403DSC_0404DSC_0406

Glad Påsk / Happy Easter

Glad Påsk / Happy Easter. Idag åker vi till Ludvika. Förra natten var första natten Freya sov i sitt rum själv. Hon har tills nu sovit i vårt rum men igår flyttade vi in sängarna till vårt sovrum som blev klart. Det gick bra. Hon lade sig för natten halv nio, vaknade vid 2 på natten för blöjan var full. Sov sen till kvart i sju imorse.  Vi fick besök av två påskkärringar igår. Gav dem godis och fick påskblommor. På min tid var det teckningar man gjorde. VI fick fina påskblommor :-). Har ju inte haft besök av påskkärringar när man bott i lägenhet då de inte kommer in i porten. Det var iaf trevligt att dom kom igår :-). Vår egna påskhare och påskblommorna från påskkärringarna:

DSC_0398DSC_0399

Här bor vi

karta

Soluppgång över havet

Imorse när jag skulle sätta mig i bilen kollade jag ned över havet och soluppgången och tänkte hur lyckligt lottad jag är. Jag bor nu väldigt nära havet vilket jag drömde om när jag var liten och åkte på sommarkollo på västkusten. Jag har älskat havet sedan jag var i 8 års åldern. I sommar ska jag utforska mer kring Resarö och Vaxholm när man är hemma och har tiden.

Igår besökte jag Vaxholms vårdcentral för att skriva in mig och så tog de ett salivprov på mig eftersom jag har ont i halsen o i ena örat. Jag har streptokocker och äter nu en penicillinkur. Sen ont i örat berodde även på att jag har mycket vax så jag ska börja förbereda det på söndag inför en öronspolning torsdag nästa vecka. Öronspolning associerar jag med pensionärer, det är väl för att de gjorde sånt när man jobbade inom vården.

 

images

Sushi i söndags

I söndags åt jag och Freya sushi medans ‘killarna’ flyttstädade:

 

DSC_0395

Ny vecka och ny bostadsort

Har haft fullt upp sedan lördag morgon kl 8. I lördags kom mina föräldrar från Ludvika till oss kring 11-tiden. Jag och Göran hämtade flyttbilen från Statoil. Sen var det flyttning hela dagen fram till kl 20 på kvällen men då hade vi flyttat allt också. Mammas uppgift under dagen var att se efter hennes barnbarn ;-). Mamma och Göran bodde kvar så första natten i huset hade vi tre gäster; mamma, Göran och svärfar. Vi bodde bland flyttkartonger och renoveringsprylar. Igår söndag tog vi en fika inne i Vaxholm innan det blev färd hemåt för mina föräldrar. Graham och svärfar gjorde flyttstädningen. De höll på från kl 12 till kl 19 på söndagen. Jag och Freya badade, promenerade, åt  sushi till lunch etc.

Vad var det bästa som hände förra veckan? Flytten och att se mamma och Göran. Sämsta? Fick ont i halsen igår och mådde inget bra. Gick o la mig kl halv nio igår kväll för jag var helt slut. Vad händer nu i veckan? Idag måndag har jag redan träffat mäklaren, skrivit slutpapper och lämnat över nycklarna. Det blir jobb och försöka organisera lite i huset. Svårt att packa upp allt då byggarna jobbar där fortfarande. På fredag till söndag åker vi till Ludvika för att fira påsk!

 

 

VM-kval

Ikväll är Graham och svärfar och kollar på fotboll; Sverige – Irland. De borde komma hem snart då klockan är 23:41. Dagen bestod av jobb, trevlig lunch med roundthecorner, ut till huset med saker, hem o ut med Freya liten stund. Sen hade jag o Freya en kväll ensamma. Dagens positiva besked: Jag får tillbaka på skatten! Jag får tillbaka rätt mycket pengar också! 🙂 Kanske nån resa i sommar? Jag håller på att spåna……roadtrip? Flygluffa med en 1,5 åring? Vart/när/hur? Sista minuten kanske? …………………

Ingen mc i år

Har tagit beslutet att inte köpa en ny mc i år utan vänta tills nästa år. Jag använder mest mc för att pendla till jobbet o tillbaka och jag kommer ju vara ledig 3 månader i sommar. Vill jag ut o köra så är min f d mc ‘Miss Suzy’ uppe i Ludvika så får ta ut henne lite i sommar när jag åker upp dit. Kan spara mer pengar och köpa en nyare mc nästa år istället 🙂

Byggarna kommer ju inte bli klara tills på lördag då de gör en badrumsrenovering men de ska bli så pass klara att vi kan flytta in dvs klara med sovrummen och hallen på övervåningen. Dagens bilder; Freya skjutsar runt på sina kompisar och Granddad Tom läser för Freya efter att hon har badat:

DSC_0385DSC_0387

 

En tisdagsuppdatering

Tisdagen bestod av jobb, ut till huset med en billass full med prylar. Packa bilen full med renoveringsavfall. Till tippen med det och hem. Så kommer alla veckodagar denna vecka se ut, bilen packas full på kvällen så jag har med mig massa saker till jobbet och sen direkt till huset med det efter jobbet.

Sommarledigt

Har fått sommaren godkänd av chefen. Jag har semester hela juni och sen mammaledig juli, augusti samt första veckan i September. Idag var det jobb, hem och sen till huset. Vi har en Freyavideo tillägnad mormor 🙂   :