Archive for May, 2013

Trötter

Trött torsdag. Jobb, hem o sen var jag tvungen att lägga mig. Sov i 2 h!

Idag kom Freyas nya leksak från Libero. Man samlar ju poäng från blöjpaketen och kan sen välja saker från deras hemsida. Hon har hittills fått badhandduk, badrock, strumpor, haklapp för hela överkroppen, leksakståg etc därifrån. Nu beställde jag en mjuk fotoalbum och den blev populär direkt. 5 bilder fick plats så finns bild på Freya tillsammans med Daddy, mig, Granddad, morfar och mormor.

DSC_0589

Sista jobbdagen imorgon och sen ledig tom 8:e September. Imorgon blir det jobb och sen gymmet.

Lillördag

Onsdag redan. Vad händer med tiden? Bara två jobbdagar kvar och sen är jag ledig hela sommaren men den kommer ju också gå i rekordfart. Har ju inte gjort en veckosummering heller. Tiden bara rusar iväg. Vad var det bästa som hände förra veckan? Kryssningen! Sämsta? Kommer inte på nåt. Vad händer i veckan? Jobb, jogga, leka med Freya etc. Lugn helg men vi har saker att göra. Vi måste köpa garderob och annat till huset. Ska iväg o kika/spåna på det i helgen.

Home Sweet Home

Borta bra men hemma bäst. Kryssningen innebar många drinkar, dans, avfärda flörtande finnar, sommarplanering, massa mat och massa skratt med två underbara tjejer vid namn Katrin och Eira. Har saknat Freya men Eira blev ju min Freya. Många felsägningar för Eira fick heta Freya hela tiden…..jag har tydligen haft Eira i barnvagnen etc….

 

DSC_0578DSC_0580DSC_0584DSC_0585DSC_0587DSC_0588

Sommar

Nu tror jag sommaren är här. Soligt och varmt så invigde lördagen med frukost på baksidan:

DSC_0574DSC_0575

Freya gillar Eira jättemycket, hon har nästan ignorerat mig och Graham sedan Eira kom igår.

DSC_0576

Nu sover Freya. Vi tog en timmes promenad på förmiddagen, har tvättat kläder och nu ska jag snart laga lunch; älgfärs och spagetti. Sen ska jag och Eria bege oss mot Siljaterminalen!

Barnskrik

Idag hade vi besök på jobbet av en kollegas två-åring. Fick stänga dörren pga barnskrik. Har aldrig gillat barnskrik och gör det fortfarande inte. Man har hört innan man fick barn att ‘Åh det är annorlunda med ditt eget barn’. Men nja? Vet jag inte om jag tycker. Litegrann kanske (jag vet hur jag får henne tyst oftast 😉 ) men jag tycker även det är otroligt irriterande när Freya skriker. Inte är det gulligt heller.

Jobb idag och hann klart med det jag ville ha klart innan helgen. Så skönt! Även fast jag har mer jobb på mitt bord men det jag ville ha klart är klart. Hämtade Eira och åkte hem. Freya gillade Eira på en gång. Ville knappt ha med mig och Graham att göra alls. Tror dagis kommer gå som på dans sen. Hon kommer vara den som inte vill gå därifrån. Imorgon går båten kl 17 men före det ska jag och Freya visa Eira runt här på Resarö. Trevlig helg!

Fler blommor

Jobb, hem och ut med Freya i vagnen en timme. Jag tog springturen på 5 km men sprang bara 2 km, resten gick jag. Jag gav blod idag och så ska man egentligen inte träna samma dag men jag lyssnar inte riktigt på sånt. Dock började jag bli lite yr efter 2 km så då saktade jag ned o gick istället. Vi stannade till vid ICA och köpte lite blommor som planterades i krukan på framsidan av huset:

DSC_0572

Freya har fått ett helt eget kök förresten som köptes på loppis i Ludvika förra helgen, det syns i bakgrunden på bilden nedan (hon har tagit av luckorna själv):

DSC_0573

 

Imorgon fredag. En vecka kvar att jobba. Imorgon får vi besök av Eira som stannar en natt och sen lördag  tom måndag morgon blir det kryssning till Helsinki med Kattis och Eira. Barnfritt! Det var av en anledning som frukost inte bokades på söndagen…man kan sova tills dess att båten kommer i hamn. Ingen brådska 🙂 …eller kan man? Kanske har en inbyggd väckarklocka ändå.

regniga onsdag

Gårdagen bestod av jobb, tippen, promenad med Freya och lek med Freya och sen styrelsemöte på kvällen som höll på mellan 20.30 – 23.30. Idag var jag trött! Men idag var inte lika intensiv som de senaste två dagarna. Onsdagen bjöd på regn men utöver det jobb och sen relativt lugnt. Behövde en lugn dag. Imorgon blir det löpning igen, troligtvist med Freya hoppandes och sjungandes i vagnen. Avtackningblommor från i måndags:

DSC_0569

Ny vecka

Helgen som gick spenderade jag och Freya i Ludvika. Vi träffade min systerson och Freyas kusin Theo! Kolla bilden nedan. Kan inte fatta att Freya var så liten för 1,5 år sen.  På bilden ser ni min syster med Theo och sen syster kille Jocke med Freya.

 

 

DSC_0552

 

På söndagen åkte mamma och Göran med tillbaka med släpvagn då de fick golv etc av oss. Mamma åkte med i min bil och skulle underhålla Freya…….hon somnade dock först:

DSC_0563

Haha :-). Idag har jag jobbat, besökt barnens hus, gymmat, jobbat samt varit med på årsstämman för förra föreningen eftersom jag officiellt avgick.

Vad var det bästa som hände förra veckan? Träffat Theo! Och familjen också. Sämsta? Två veckor kvar att jobba nu och massor att göra…..stressigt. Vad händer i veckan? Årsstämman idag, första styrelsemötet med nya föreningen imorgon (valberedningen var snabba när vi flyttat in), ge blod, kasta skräp på tippen. Kryssning i helgen med mina brudtärnor Kattis o Eira! Woho! 🙂

Ny kyl och frys

Idag kom beställningen med en separat kyl och frys. I huset fanns en side-by-side kyl/frys med ismaskin. Det medförde en liten frys och kyl. Vi behöver ingen ismaskin utan har hellre en större frys. Kan ha is i ispåsar etc. Det här blev en dyr vår. Uha! ….och nästa projekt är ev markiser till ena sidan av huset där solen börjar värma från kl 5 på morgonen…….

Veckosummering

Har ju glömt veckosummeringen! vad var det bästa som hände förra veckan? Jag blev moster till lilla Theo! Sämsta? Har Freya kommit i trotsåldern? Jobbigt emellanåt även fast man samtidigt tycker hon är världens gulligaste (speciellt när hon sover! 😉 ). Vad händer nu i veckan? Jobb och till helgen åker Graham till Dublin och jag o Freya åker till Ludvika. Ska bli skoj att se lille Theo och hur Freya reagerar på honom.

Idag blev det jobb och halvtimmes joggingtur. Joggade igår också. Sen testade jag vår jaccuzzi för första gången. Vilka bra investerade pengar! Kändes lyxigt att bubbla i ens eget hem:

DSC_0544

Sen hittade jag äntligen flaggorna som Freya hade i sitt gamla rum. Flaggorna, mattan och spjälskydd fick hon i present av Grahams moster när hon var till Dublin första gången då hon var 6 månader gammal. De är handgjorda:

DSC_0546

Vi håller fortfarande på att packa upp. Mycket är fortfarande i kartonger/påsar i extra sovrummet på nedervåningen. Men så småningom kommer allt på sin plats.