Archive for June, 2013

Massa vin

Gårdagskvällen blev vin med Stuart och Camilla. Var skoj att träffa Stuart igen. De åkte kl 9 imorse för Stuart skulle med ett flyg. Nu ska vi se om jag och Camilla kan åka o träffa honom när de åker runt i England. Vi kollar datum. Jag och Freya har gungat på fm och sen badat i havet som nu var 19 grader varmt.

DSC_0726

 

Igår tog vi fram dockvagnen som Freya fått av sin mormor:

 

DSC_0721

 

Jag lade in hennes docka i vagnen. Freya lade in lite andra saker som hon tyckte passade där:

 

DSC_0723

 

…..som en datamus och en rubiks kub. Nu sover lilla trollet middag. Vi ska iväg och handla mat sen så Graham klarar sig under veckan medans jag o Freya åker till Ludvika. Tvätta kläder ikväll och så vill jag ut och springa en vända.

Vår fredag

Fredagskväll. Graham är ute och dricker öl med en kompis till mig och Camilla från början. Stuart som vi träffade medans vi pluggade i Australien. Jag får träffa Stuart imorgon. Fredagen har varit en Mamma/dotter dag men vi har ju träffat vänner. På förmiddagen åkte vi till stinsen i Sollentuna och träffade Sandra och hennes Sofia. De har ett stort lekrum där som jag aldrig varit i förut som var jättebra. Freya ritade sin första teckning:

DSC_0713

Inte dåligt eller hur? Kunna skriva både namn och datum på en gång :-).

 

Vi lunchade och shoppade lite också. Hittade ett par sköna sommarskor på rea. 599 SEK på rea men de hade kostat 799. Jag som ska hålla igen på ekonomin lite, jaja. De var så sköna och har varit på jakt efter liknande ett tag nu men inte fastnat för ett par. Det var egentligen Sandra som hittade skorna och jag köpte ett par likadana.

DSC_0722

Eftermiddagen/kvällen bestod av bubbelbad, lek utomhus med Freyas kompis Idun 6,5 år som kom o ringde på dörren, sen kolla film (Pippi) och nu sover hon. Jag hann även med att träna, springa på löpbandet medans Freya sov middag. Två Freyabilder:

DSC_0719DSC_0720

Freya maraton 2030

Freya har börjat öva inför maraton 2030:

DSC_0712DSC_0715

Onsdagen har bestått av en trevlig lunch med Z:a, shopping, mycket lek, träning samt lite jobb.

Varma tisdag

Varit stekhett idag och så var man tvungen att sitta i bil en stund. Skjutsade Hilde till flygplatsen, lämnade en kasse kläder på stadsmissionen i Väsby samt handlade på CityGross i Sollentuna. Imorgon tänkte jag bada i havet igen om vädret tillåter. Tänkte ut på en het joggingvända snart. Dagens Freyabild:

DSC_0711

Slut på veckan

Snart slut på veckan. Vad var det bästa som hände i veckan? Alla utomhusbad samt se Jeannette igen. Sämsta? Vill hinna så mycket måsten men just nu njuter vi av vädret. Finns en del måste som borde ha hunnits med men som bortprioriters denna vecka. Dock är det kanske inte sämsta utan till det bättre? Vad händer nästa vecka? Har lite småplaner under vecka så som en vända till Sollentuna, middag på vaxholmshotellet, träffa en vän etvc. Nästa helg kommer Stuart från Australien hit. Ska bli kul! Han är just nu i Estonia och jobbar som Cricket-coach.

DSC_0702DSC_0705

Finbesök

I torsdags samt igår har vi haft besök av Hilde och Jeannette. Freya fick en fin linne-tunika med glassar på. Igår tog jag en varm lunch-springtur på 9 km. Senare på em kom Hilde o Jeannette. Vi år pizza på lokala pizzerian. Bilder på vår lilla Freya i sin fina nya linne-tunika:

DSC_0691DSC_0699

Idag har jag rensat ogräs, Freya lekte med granntjejerna som heter Jonna och Nellie (5 och 6 år) och nu sover hon. Resten av dagen blir lugn. Rensa lite mer ogräs tänkte jag ut nu och göra.  Barnvakten imorse alias ‘Lotta på Bråkmakargatan’ :

 

 

Vår midsommar

Har betått av fm-bad i havet som måste varit ca 20 grader nu, kollat in midsommarfirande (Freya klagade på musiken men gillade sista låten, raketen! ) och ätit massor med jordgubbar. Hoppas ni haft en trevlig midsommar. Vi har haft ett perfekt midsommarfirande på Resarö. Här blir det att fira midsomrar framöver! Idylliskt.

DSC_0688DSC_0689DSC_0690mid1mid2mid3

Glad midsommar!

DSC_0687

Sparpengar?

Vanligtvist brukar jag spara undan lite pengar varje år på sparkontot. I år tror jag inte det bli någon mer plus sedan förra året. Alla pengar går åt till huset. Nästa projekt är ju markiserna. Nu måste även rutan bytas på bilen och sen kommer vi behöva göra en 12tusen mil-service på den också. Vi har ju även åkt till kanarieöarna i år och funderar nu på en vecka till Irland. Men nåt som jag lyckas med är att betala av på CSN vilket ju är att spara pengar långsiktigt. I början av året var mitt CSN-lån 84 461 SEK. Det är nu nere på 66 945 SEK.. Har betalat av 17tusen plus ränta på lånet. Målet är att få lånet ned närmare 40tusen i år dvs halverat från årsstart. Nästa år ska den väck! Har en champagne-flaska som väntar på att öppnas för att fira lånefri från CSN……………………………………

Bad i utomhuspool

Idag skulle jag fixa stenskott var tanken så innan åkte jag o Freya till utomhusbad som fanns i närheten (i Täby) o badade. 24 grader i de uppvärmda poolerna, skönt! Freya tyckte det var kallt ändå. Mina skor gick sönder så fick gå därifrån barfota o in på skoaffärr o köpa nya skor. Blev ett par naturfärgade ballerina. Stenskotten ville de inte laga utan de ansåg att framrutan var så repig att det är bäst att byta den så blev en ny tid. Två bilder från idag; de hade tre pooler där:

DSC_0682DSC_0683