Archive for July, 2013

Gårdagen

Igår fyllde Graham 37 år och vi hade 2-årig bröllopsdag. Vi hade dock sagt att bröllopsdagen kommer vi fira på Irland i Augusti då farfar kan vara barnvakt och vi kan ut och äta själva. Gårdagen börjar med att jag vaknar kl 8 och ser att Graham fortfarande ligger o sover bredvid mig. Han brukar gå upp kl 6. Jag väcker honom i panik o säger att han har försovit sig. Han säger att det är lugnt, han får jobba in komp helt enkelt och vill sova ‘5 more minutes’. Kl halv tio går han ut till bussen. Jag o Freya skulle åka o handla mat kl 11 för att vi skulle få besök igår av Grahams kompisar från Luleå o deras två barn. Åkte o handlade mat med Freya. Kom sedan hem och både jag o Freya blir stående när vi kommer innanför dörren. Det står röda rosor på bordet! Nu förstår jag ingenting! Hur har han ställt dom där när han är på jobbet? Sen ser jag Grahams jacka o skor. Jag o Freya går runt o letar efter honom och hittar honom till slut. Han gömde sig bakom en dörr. Han hade tagit semesterdag och överraskade oss med blommor och champagne! Bussen hade han tagit för att köpa rosorna :-). Min fina Graham.

Han tog med sig Freya ut på promenad o jag tog en springtur. Kl fyra på eftermiddagen kom besöket. Freya tyckte jättemycket om deras två döttrar på 4 och 7 år. När de skulle åka sen blev hon jätteledsen. Vi drack champagne, åt mat (åt bland annat struts från strutsfarmen i Borlänge) och pratade medans barnen lekte jättebra ihop.

DSC_0833

Vårat ‘blomfönster’. Blomman längst till vänster kommer från Sandra o Henrik, nästa blomma kommer från besöket igår, rosorna från Graham. Den sista blomman är från Laura och Robert från förra sommaren. Den blommar igen :-).

Hm……

DSC_0832

Ny vecka

Landade igår kväll 21:40 o var hemma 23:30. Bästa med förra veckan? Resan till Brighton. Sämsta? För vamt/hett? Vad händer denna vecka? Imorgon fyller Graham år samt vi har bröllopsdag, 2 år redan! Den firas dock senare i Augusti i Dublin då vi kan ha barnvakt. Får även besök imorgon. Onsdag ska Freya till läkaren. Söndag åker jag o Freya till Ludvika i 3 nätter. Sista resan för oss till Ludvika denna sommar. Ville åka upp 1 ggr/månad nu medans man var ledig o kan. I höst kommer det blir svårare. Sen ska jag väl ut o springa några vändor också.

cricket

Igår blev det bad i havet, cricket o mer fest. Jag klarar dock inte av att dricka två kvällar på rad. Blev lugnt för mig igår kväll. Flyg hem går halv sju ikväll lokal tid.

DSC_0814DSC_0819DSC_080520130728141625502

bakfull

Uha bakfull.gårdagen innebar klippning, jogga och sen massa dricka. Har Wifi på hotellet

DSC_0813DSC_0807

Badat

Har varit in till centrala Vaxholm idag o besökt systembolaget. De tog mina pengar men jag fick vin o öl i utbyte. Det var tomt på sånt hemma så behövde påfyllning. I lördags när vi handlade mat bestämde vi oss för steak till middag. Då kände jag för rött vin men nej det går ju inte att köpa på ICA i Sverige grrr. Vin o öl tycker jag att de borde kunna få sälja. Likörer o starksprit kan finnas kvar på systemet. Jag o Freya gick sen o badade innan hennes middagslur. Har packat klart inför Brighton så åker hemifrån ca 19.30 ikväll. Imorgon bitti kl 7 går flyget. Kommer hem sent söndag kväll så det här är sista jag skriver här denna vecka. Två bilder från idag:

DSC_0798DSC_0801

Besökt Sandra

Idag har jag o Freya besökt Sandra och Sofia. Freya o Sofia lekte, Freya fick nästan en tungkyss av Sofia. Hade det inte varit för Freyas kepa så. Jag tränade i 45 min medans Freya kollade på barnkanalen också. 30 min på löpbandet och 15 min styrkeövningar. Igår var jag ute o sprang. Hann också laga mat lagomt till Graham kom hem. Vilken riktig husfru jag kände mig som idag. Brände botten på kastrullen etc men annars hann jag ju med allt. Två bilder från idag:

DSC_0793DSC_0796

Mulet och grinig Freya

Freya vaknade kl 4 inatt och sen har skrikit i sömnen från kl 6 imorse. Vaknade kl 8 och var på riktigt dåligt humör. Inget gjorde henne glad förutom Lotta på bråkmakargatan. Hon var ju så trött så fick ta tidig promenad med vagnen idag så hon fick sova. Jag har ju börjat tänka tanken på ett syskon till Freya. Dock inte än på 2 år iaf. Vill inte ha två blöjbarn samt behöva ha syskonvagn etc. Det praktiska. Men idag kändes det inte lockande med ett syskon kan jag säga. Mulet ute idag. Har packat lite inför Brighton till helgen. Blir ju bara handbagage.

Bad i havet

Förmiddagen spenderade vi på Eriksö camping, jag o Freya. Freya är ju inte tyst utan hela stranden hörde henne. Hon ‘pratade’ med alla tror jag. Se själva:

Sen en bild från stranden och en på hemvägen. Vi tog bussen dit men promenerade hem.

DSC_0788DSC_0792

Slut på veckan

Idag har vi spanat på garderober. Vi har kommit till slutsteget, det blir antingen IKEA eller Mio. De kostar lika mycket på båda. Ikea är inte billigare på garderober. Men det står mellan vitt eller ek. Finns ej snyggt med ek på MIO. Skjutdörrar och ena skjutdörren med spegel har vi bestämt iaf. Åt lunch på IKEA också. Blev en springtur på kvällen för mig. Freya sov inte på hela dagen. Hon har börjat göra så ibland. Hon gjorde samma förra fredagen i Eskilstuna. Det är många fördelar då hon inte sover på dagen. Jag lade henne kl 20 och hon sov på en gång. Vanligtvist somnar hon mellan 21-22.30 nångång. Nu kommer vi kunna äta middag (sen idag) ifred och njuta av kvällen själva. Vi brukar ju få lite tid själva men ikväll får vi mer tid :-). Jag vet inte när småbarn börjar vara vakna hela dagarna, det känns lite tidigt att Freya börjar vara vakna hela dagarna vid 19 månaders ålder. Hon kommer ju få sova på dagis sen. Ni som kommer ihåg och har större barn kommentera gärna om när era började sluta sova på dagen.

Så slut på ytterligare en vecka. Det är en underbar sommar i år men den får inte gå så fort. Vad var det bästa som hände i veckan? Har varit en lugn veckan men två bästa sakerna var att vi träffade Sandra o Sofia o badade med samt att min syster o hennes familj kom på besök. Sämsta? Kommer inte på nåt. Ev att jag höll på att bli sjuk på lördagskvällen men tidigt i säng så var jag frisk imorse. Vad händer nästa vecka? Onsdag åker jag o Freya till Sandra. Torsdagkväll åker jag till Väsby för en natt där innan jag o Camilla flyger till England. Nästa helg blir det barnfritt i Brighton! 3 nätter utan Freya, blir det längsta hittills. Var ju borta två nätter från henne i maj.

 

Har tyvärr ingen bild på Freya från idag mamma men bjuder på en gammal bild på henne:

DSC_0088