Archive for August, 2013

Sömntuta

DSC_0965

Första veckan avklarad

….och Freya blev sjuk första dagisveckan. Feber igår efter dagis och förkyld. Feberfri idag men fortfarande snuvig. Men det är ju bara början som sagt. Idag regnar det ute. Tänkte ta en springtur senare och så borde vi iväg o handla mat. Vi tränar dagisrutin idag och Freya somnade i vagnen utan promenad :-). Fast hon sover inomhus pga ovädret utanför fönstret.

 

Börjat lämna

Igår var heldag på dagis, 9-15. På sovstunden igår vägrade Freya att sova så hon sov inte förränn 15.05 när vi gick från dagiset. Men hon fick max sova en timme. Började även karateträningen igår. Har inte varit så aktiv i att sätta upp reklam om karaten men fick tre som kom; en familj dvs en mamma och två söner. De tyckte det var skoj och kommer nästa vecka igen.

Idag har jag börjat lämna på dagis. Vi var på dagis kl 9 imorse. Kl 10 gick jag till personalrummet och gick tillbaks 10.45. Allt gick bra. Nu är jag hemma. kl är 13. Freya somnade i vagnen idag kl 12 efter lite vaggandes och promenad runt gården. Så jag fick gå hem o ska tillbaka till kl 14. Ska passa på att lägga in kläder i vår nya garderob nu medans man är barnfri!

Andra dagen

Freya är inte som alla andra barn, hon är ju vår underbara lilla dotter. Helt unik! Barnen skulle sitta i ring o äta frukt med sångstund. Freya stod bakom ett barn, sen i mitten av ringen och sen ut o hämta leksaker. Lunchen var ingen hit heller, hon smakade, spottade ut och lämnade sedan bordet. Hur ska detta gå? Kommer få hem en hungrig trött liten tjej om dagarna. Hon var glad på em iaf då hon fick gunga:

DSC_0951DSC_0955

Inskolning

Idag var det enbart 2 h; mellan 9-11. Freya trivdes på en gång o lekte. Men får se sen hur det blir när man ska lämna henne ensam där. Imorgon är vi där lite längre, till ca halv tolv o äter lunch där. Idag var det bara lite lek utomhus, frukt på trappan och sen lek inomhus.

I eftermiddag ska vi gå o hämta nyckel till skolan för på torsdag börjar karateträningen. Har fått flera som vill gå. En mailade och hon kommer med sin son på torsdag. Träffade en annan granne som tränat taekwondo i 20 år och vill komma men kan ej denna vecka. Har inte hunnit satt upp så många lappar som jag skulle velat utan bara här på ön. Kanske kan hinna sätta upp några inne i Vaxholm i helgen.

12tusen mil service

Tidig start imorse men det är bara att vänja sig. 2 veckor kvar tills jobbet kallar. Halv sju gick jag upp. Väckte Freya kvart i sju. Behövde lämna in bilen före kl 8 för service. Lämnade den tio i åtta. Service på mitt gamla ställe i Väsby, känns tryggast då de alltid varit bra. Vi underhöll oss i Väsby med att gå o bada, fika, shoppa, promerera till ankorna och sen luncha. Servicen blev billigare (hälften!) än vad de sa från början för kamremmen behövdes inte bytas. På eftermiddagen var vi ute och lekte i lekparkerna i området. Imorgon börjar inskolningen!

 

DSC_0950

Slut på vecka 34

Vad var det bästa som hände förra veckan? Borta bra men hemma bäst. Sämsta? Flyget hem! Vad händer denna vecka? 12-tusen mil service på volvon idag. Tisdag börjar inskolning på dagis. Torsdag börjar jag instruera karate. Det är jag nervös för eftersom jag inte har instruerat så mycket men det ska bli riktigt roligt.

Igår söndag skulle jag ha postat detta men hann inte. Träffade Camillan vid kaknästornet igår em och vi sprang 7 km på djurgården. Härligt väder och längs med vattnet. Kul med omväxling på joggingturen! Bilder från igår:

DSC_0946DSC_0947

 

Helgfilm

Film från St Anne’s park nära där Grahams pappa bor:

 

Blev inget utomhusbad idag men på måndag ska jag och Freya gå till ett badhus medans volvon är på service. Imorgon ska jag in till djurgården och träffa Camillan för en springtur.

Garderob beställd

Vi beställde en pax-garderob igår från IKEA som ska vara i vårat sovrum. Den levereras ikväll. Vi har även beställt att nån monterar den så det blir i början på nästa vecka. Idag är planen att bada efter Freyas middagslur. Kanske blir sista doppet, vem vet hur vädret blir sen? Sen kommer ju garderoben som sagt. Bild från idag på söta lilla Freya:

DSC_0945

 

Jag är inte som andra mammor som bävar inför sitt barns dagisstart. Tvärtom! Jag vet ju hur kul Freya kommer ha, hon får ju mer aktivitet och träffa andra barn. Dessutom tycker jag det ska bli skönt på många sätt om man får säga så? Vi kommer få två löner igen även fast Graham kommer börja jobba 75%.

Otäcka måne

Nedräkning till inskolning på dagis, 5 dagar kvar. På tisdag är det dags. Dagen idag har bestått av joggning (6,5 km) , lek i lekparken, packa upp, tvätta etc. Även trösta en liten Freya som är rädd för månen. Månen är en otäck en, den kan ju…….hm…..lysa starkt! Imorgon = Ikeadags.

moon