Archive for September, 2013

Slut på vecka 39

Vad var det bästa som hände i veckan? Träffade kistaexperten igen :-). Sen härliga höstvädret idag, älskar hösten! Min favoritårstid. Sämsta? Jag har inte mått så bra i veckan. Ont i magen. Vad händer nästa vecka? Inte mycket planerat alls. Jobb, dagis etc.

Avslutar veckans sista inlägg med en Freyafilm från idag:

 

Bildbomd på vår em

DSC_1093DSC_1096DSC_1097DSC_1098DSC_1099DSC_1100DSC_1101DSC_1103

 

Graham slipade och spacklade i köket så jag och Freya begav oss till Eriksö camping. Vi lekte i lekparken samt gick runt elljusspåret. Freya ville gå själv och hon gick hela själv men 2 km tog ca 1 h att gå om man ska ‘boppa’ ( = hoppa ) på varende sten. Vi blev varvade ett antal ggr av löpare men runt kom vi.

Tvättat

Två bilder från igår:

 

DSC_1078 DSC_1080

 

Idag har vi tvättat, tvätthjälpen:

 

DSC_1088 DSC_1091

 

Dags att gå o hämta tvätten nu. Freya sover middag.

Fredag = helg

Jag är så tacksam för Freya, finns inget eller ingen som jag älskar mer än denna lilla tjej. Graham hamnar på andra plats, sorry. Även om hon kan vara riktigt jobbig emellanåt så skulle jag göra vad som helst för henne. Som när hon kommer fram till mig och lägger huvudet på sne och säger ‘mm, mamma…’ och stryker mig över kinden. Sen skrattar hon och springer därifrån.

Jobb idag och dagishämtning. Vardagsmotionen bestod av jogga till dagis och gå hem. Har haft ont i magen i en vecka så tar det lite lugnt med träningen. Karaten har jag förresten lagt ned här. Fick 3 som kom men de ville ej fortsätta. Tråkigt. Sen tycker jag inte det är så kul med karaten längre själv. Har mest kämpat mig dit för att jag har gjort det så länge. Kanske dags för nåt nytt? Inte kämpa på med nåt som jag inte tycker är kul längre.

En dagens Freya; fredagsmys framför tv:n:

DSC_1076

……..

……7% …..lite tankar bara………

Lön!!!!!!

Första lönen sedan slutet på Juni. Woho! Har ju bara gått på lägsta dagarna i sommar och bara tagit ersättning 3 dagar i veckan = 1500 SEK i månaden. Men lönen från Juni med semesterersättning samt tillbaka från skatten så klarade jag mig i sommar så inga sparpengar gick åt. Men nu så har man pengar igen. Två nästa projekt = betala av CSN samt köksrenovering!

Måndag, ny vecka

Ny vecka och måndag. Igår tog jag en lugn joggingvända och blev att gå en hel del. Hade ont i magen men ville ut. Skavsåret kändes bättre men är fortfarande där. Har suttit o spanat på ekonomisk plan. Köksrenovering planerar vi till April nästa år och går allt som det ska kommer CSN kunna vara avbetalat Juni nästa år. Det betyder lånefri från CSN om mindre än ett år :-).

Idag joggade jag till dagiset och promenerade hem med Freya. 1,7 km dit. Har bara hämtat 2 ggr med bilen och då regnade det. Annars har jag gått/joggat dit och promenerat hem. Bra vardagsmotion. Hinner ju inte med så mycket mer i veckan och sen blir det mörkt redan vid 19-tiden nu.

Freyavideo från gårdagen:

 

 

Fintvätt

Har tvättat kläder på fm. Fintvätt nedan:

 

DSC_1072

Solig höstdag

2o grader ute. Idag känns det som sommar igen. Jag och Freya tog en förmiddagspromenad. Har inte tränat denna vecka men jag har skavsår under tårna efter halvmaran fortfarande och sen har jag fått svinkoppor! Gjorde svinont så besökte vårdcentral i torsdags. Hade sår på underläppen. Äter nu antibiotika. Men en skön fm-promenad blev dagens motion. Nästa veckan hoppas jag kunna träna igen. Lördag förmiddag:

713f9246_o DSC_1056 DSC_1057 DSC_1060 DSC_1062 DSC_1065

Vår resa

Nu ska jag skriva lite om vår resa till Finland också. Fick fråga från Kattis om det var bra arrangerat. Det var helt perfekt! Gratis parkering vid universitetsområde och gratis bussar till starten. Men vi tar det från början. Vi åkte till Finland mest för att träffa våra vänner Melanie och Stuart från Australien. De är nu uppe längst upp i Finland för att hälsa på Santa.  Så i fredags flög vi till Helsinki, hämtade hyrbil och körde 3 h till Juvälyskä. Väl där träffade vi Camilla och Henrik som kommit med båten till Åbo och Mel och Stu som åker tåg genom Finland. Vår stuga som vi hyrt låg 3 mil utanför Juvälyskä. Vi hade privat brygga med båt, sauna, grillplats, fiskespö etc. Stugan var inte dyr att hyra heller. Hela stugan (3 sovrum) för 570 euro för 3 nätter. 190 euro per par för 3 nätter. Så i fredags var det mest resa och fixa det praktiska som att handla mat till stugan etc.

Förra lördagen var det halvmaraton. Det finns en stor sjö i Juvälyskä. Halvmaraton var 1,5 ggr runt den sjön. Mitt mål var under 2 h men jag har ju inte tränat så mycket och så långa sträckor som jag borde. Efter 10 km fick jag blåsor under fötterna men kämpade mig igenom resterande 11 km men blev rätt mycket att gå. Sluttid? 2 h 8 minuter. Längst med springturen hade de roliga saker som några jultomtar. En jultomte satt på en motionscykel och cyklade. Sen fanns det en man som satt under en bro på en gunga i enbart shorts. Roliga saker att kolla på. Jag, Camilla och Melanie sprang. Killarna + Freya var på puben och spelade biljard under tiden (Freya sov middag).  På kvällen var det skönt med en kall öl i vedeldad bastu medans man kollade in solnedgången.

I söndags tog vi det lugnt vid stugan enbart. Stu och Graham försökte fiska med salami. Ej lyckat. Jag, Camilla och Freya försökte hitta mask åt dom men hittade ingen. Vi grillade och bastade.

 

Nu funderar vi på att springa Tromsö Midnight Sun halvmaraton nästa år.  (Jag springer ingen hel maraton igen. Been there done that!)

Tromsö Midnight Sun Marathon

 

Hänger du med Kattis?