Archive for October, 2013

Happy Halloween

Happy Halloween! För er som inte vet så kommer Halloween-traditionen från Irland och firas den 31:a Oktober. Mer info här.

Igår köpte jag en pumpa som jag gjorde iordning. Freya hade på sig halloween-outfit på dagis idag. Förresten har jag hört att det inte ska heta dagis? Det ska heta förskola? Skit samma, hos oss heter det dagis. Freya säger ‘gå dagi’. Happy Halloween:

 

DSC_1185DSC_1187DSC_1192DSC_1194

DSC_1198

 

De hade fått göra ljuslyktor på dagis. Det är den som är på stenplattorna. Freya har gjort den. Glasburk, lim och glitter 🙂

Fortsätter nedåt….

med CSN :-). Ny lånebild:   56 745 SEK

Gissa låten?

Som Freya nynnar på/Guess the song that Freya is singing:

 

 

En tisdagsuppdatering

Tisdag. Igår jobbade jag hemifrån och sprang 3 km på löpbandet på lunchen. Idag tisdag jobb från kontoret igen. Två bilder till från dopet i lördags:

dop1Freya2

 

Min syster och Jocke matchade varandra i lila och Theo var så söt. Sen en bild på Freya med sin mormor.

Dop i Ludvika

Vi åkte upp till Ludvika lördag till söndag för att gå på dop. Freyas kusin Theo döptes. Han har växt sedan sist. Stor kille nu då han nästan är 6 månader. Skillnad mot sist jag såg honom. Lite helgbilder:

 

DSC_1172 DSC_1174 DSC_1176 DSC_1177

 

Slut på veckan och det smattrar utanför fönstret. Regn, regn……imorgon jobbar jag hemifrån då jag ska in till vårdcentralen för lite provtagning om jag har struma eller inte.

Inga blåsor

Måndag o tisdag jobbade jag hemifrån. Men idag var jag till jobbet. Grahams tur att natta Freya inatt. Jag hör uppifrån ‘Moffa, skål skål skål…..hela daaa lååån’. Hm…vi har ju sjungit mycket ‘Hjulen på bussen rullar runt runt runt’ etc med Freya. Morfar har alltid sagt skål, det är hans ‘läte’ för han lärde Freya att säga skål. Men undrar vad dom funderar på dagis om Freya där sjunger ‘Morfar på bussen säger Skål skål skål…hela dagen lång!’. Hm………….man hoppas de hör ett och annat och inte tror att morfar är alkoholist iaf.

Freyas tshirt

Freyas tshirt i förra inlägget hade jag som liten. Vi var på Gotland några somrar när jag var liten så den kommer därifrån. St 110 på den men på 80-talet skulle ju allt vara tajt, tajt. Den är som en tunika på Freya och jag gillar den. Vissa plagg har jag kvar från mig och tom från min mamma. Har en kofta som jag har haft och tydligen även min mamma. Den ser inte använd ut.

Jobbade hemma idag. Fortfarande blåsor men de gör inte ont längre o är på väg bort. Längtar efter träning. Imorgon kan jag nog träna igen.

Söndagsfilm

Förra gången var en trådlös datormus en telefon. Denna gång fick gaffeln ta jobbet:

 

 

Mina stackars händer

Har läst på om höstblåsor och det är vanligast att man får det när man är barn och under 10 år. Grr…varför fick jag det inte då? Det kommer i epedemier med några års mellanrum. Det smittar tydligen innan som ett vanligt förkylningsvirus. Så länge blåsorna inte spruckit smittar det inte som jag förstått så jag kan jobba eftersom jag redan varit förkyld med feber (onsd-fred). Men imorgon jobbar jag hemifrån pga att jag ska både lämna o hämta på dagis. Mina händer:

DSC_1159 DSC_1160 DSC_1161DSC_1162

 

Jag ser pestsmittad ut ju! Fötterna har också blåsor samt så har jag ont i halsen så har väl blåsor där med igen. Tur att denna inte har blåsor:

DSC_1164

 

Ang höstblåsor

Det är inge kul med mina händer o fötter. Igår natt trodde jag att händerna skulle ramla av och somnade till slut. De gjorde så ont! Idag har de varit bättre men min händer är ju inte vackra. Nu börjar fötterna istället föra skitont. Samtidigt som de gör ont så kliar de och sticker som om fötterna hade somnat. Varför hade jag inte detta som barn? Då hade man varit immun? Ska man utsätta för allt så att hon får allt som barn? Kanske inte detta även fast jag tror det kommer från henne. Vattenkoppor ska hon absolut ha som barn , ingen tvekan. Får hon kompis sedan i skolan som har det så ska hon leka med kompisen. Farligare att få  det som vuxen.

Nu ska jag njuta av ett glas vitt. Igår kväll försöka jag ta ett glas men det sved i halsen. Måste haft blåsor där igår. Idag funkar det med vin 🙂