Archive for November, 2013

Princess Freya

Igår kom svärfar Tom och svägerskan Louise på besök. De stannar tom onsdag. Idag kom mormor och morfar på besök över dagen vilket var jätteskoj! Freya började fira sin födelsedag idag fast hon inte fyller förränn på Tisdag. Paket från mormor och morfar som var en princessoutfit, en dockvagga, en hund som låter som hon vägrar släppa ifrån sig (jag kommer drömma låtarna inatt!), kläder etc. Hon fick även en jättefin adventskalender med små paket som vi börjar öppna imorgon. Princess Freya:

DSC_1303DSC_1304

 

Prinsess-vinking på sista bilden :-). Efter mormor/morfar åkt bakade vi pepparkakor för imorgon ska vi ha kalas för Freya:

 

DSC_1306DSC_1309

 

Fick även en blomma i en väldigt fin kruka :

DSC_1310

Kruka med stjärnor! Tack snälla mormor/morfar för att ni kom på besök. Freya blev jätteglad (det blev även vi andra också såklart)! Imorgon eftermiddag ska vi ha kalas för Freya. Intensiv helg denna.

Titta mamma, Yoga!

DSC_1297

CSN

Snart så….snart är CSN/studielånet under 50tusen som var min nästa stora gräns att passera. Nuvarande lånebild: 52,996 SEK. Nästa vecka kommer gränsen att brytas. Jobb, dagishämtning, nyckelhämtning (inför extrastämma imorgon), tvättning och snart krama kudden.

Julafton…..snart…

….4 veckor kvar idag.

Typiskt

September – svinkoppor. Oktober – höstblåsor. Jag trodde nästan att jag hade klarat hela November men så slog en förkylning till igår kväll. Freya som smittat garanterat. Men jobbar gör jag iaf. Det är bara näsan som rinner o kliar.

Slut på veckan

Idag har det tvättats kläder, plockat fram lite julsaker, ritats samt så sprang jag 6 km (3*2 km) elljusspår. Sista vändan stannade jag lite o tog lite kort:

DSC_1287DSC_1288DSC_1290DSC_1291

 

Det har ritats en hel del. Freya bad mig rita ‘Daddy, Mamma och Freya’.

 

DSC_1293

Vad var det bästa som hänt i veckan? Var trevligt att träffa kistaexperten igen. Sämsta? Freya har hostat mycket så Graham har vabbat två dagar med henne. Vad händer nästa vecka? Extrastämma, tandläkartid, Tom och Louise (svärfar/svägerska) kommer på fredag. Kalas för Freya på söndag.

Bostadsrättsmässa

Idag har jag och Freya gått på bostadsrättsmässa i Kista. Massa gratis mässprylar med oss hem; gratis lördagsgodis åt Graham (plockade från massor med skålar) samt en del nyttig information som jag ska dela med mig av på nästa styrelsemöte. Tog en liten promenad efter mässan för att få Freya att sova och såg detta dagis:

DSC_1273DSC_1277

 

Jag är väldigt nöjd med Freyas dagis. Stor innergård och massa grönt o träd. Denna lekgård var bara betong och ser ut som ett fängelse tycker jag. Träd finns men utanför murarna. Här skulle jag inte vilja att Freya gick.

När väl Freya somnat mötte jag kistaexperten och fikade/lunchade. Mumsiga cappuccino! En julklapp blev också inköpt. På hemvägen storhandlade jag o Freya. Fick sedan barnfritt och tog en halvtimmes springtur i mörkret följt av ett varmt bad med tända ljus :-). Två Freyabilder från gårdagen:

 

DSC_1270DSC_1271

Daddy

Mamma har ritat Daddy / Mamma drew Daddy

 

 

Freya smakar guinness

Hällt upp en guinness efter jobbet. Freya ville smaka så hon tog ned handen o smakade. Hennes reaktion var:

– Borta! Blä, de ä kiss!

Hm……

 

21?

Jag tror jag ska fylla 22 iaf. Var in på systembolaget och fick visa leg. Så det är nog felskrivet i min kalender, det är 22 jag fyller! Jag köpte bland annat årsglöggen inför första advent:

 

DSC_1264DSC_1265

 

Jobb och sen springtur på kvällen på ca 5 km i mörkret.