Archive for January, 2014

Same same but different

Same picture, different ways

 

PhotoGrid_1391072812797PhotoGrid_1391073057928

Borsta rumpan?

Just nu borstar Freya min rumpa med hårborste. Jag frågade henne varför hon borstar min rumpa. Freya svarade: ‘Jag borsta hår mammas rumpa!’ Så hårig är inte mammas rumpa!!

Aj, mina muskler….

Igår körde jag 75 min crosstränings-pass på gymmet som är kondition och styrka i stationer med enbart 10 sekunders vänta emellan. Oj oj, idag kan jag inte sträcka ut armarna rakt. Har musklerna blivit kortare? Idag har jag och Freya varit och badat med Sandra och Sofia. Blev lunch efteråt. Två små tjejer som är hungriga efter bad och bus:

 

DSC_1513

 

Shoppade sen lite på Stinsen. Köpte lite strumpor till Freya samt lite mat på CityGross. Förresten, kan nån förklara varför Freya och diskmaskinen hade så roligt i ca 10 minuter? Spelade bara in 2 minuter men detta höll på ett bra tag (ca 10 minuter).

 

 

 

Vårresa!

Vårresan blir inte med Kattis och Eira ( vi kanske tar en sommarweekend istället ). Vårresan blir istället med min mormor, min mamma, min moster och min morbror! Mormor fyller 80 år i mars och hon är född i Gdansk i Polen fast på den tiden hette det Danzig och tillhörde Tyskland. Som hennes present ( hon vet inte om det än ) åker vi till Gdansk med henne, till hennes barndomsstad. Jag vill med, har velat åka till Gdansk ett bra tag nu. Hört mycket bra om staden också. Så 5 st på resa ihop, det blir intressant. Wizzair är billiga, flyg tur och retur för ca 440 sek. Flög med dem förut till Budapest och de är liknande Ryanair. I Maj åker vi!

SATS

Så, nu har jag gått med i SATS. De är dyra, kostar 5500 sek för ett år på gymmet. Jag har tagit erbjudandet två center vardagar före kl 16 + helger. Men jag får tillbaka 3tusen från jobbet på det så det blir ett billigt medlemskap ändå. Så jag betalar 2500 vilket blir ca 210 sek i månaden (betalar kontant nu). För det får jag 3 tillfällen med PT, ryggsäck samt gratis barnvakt. Det bästa är ju PT (behöver ett bra upplägg på 30 min pass, intensivt men kort) samt att de har barnvakt där (miniSats). Vi har ju inga barnvakter i närheten och anlita barnvakt för enbart en timme kostar säkert 200 sek vilket är vad min månadskostnad på gymmet blir.

CSN….

sjunker….ny lånebild  36 800 SEK.

Stora bocken bruse…..Tappa huve ???

Måndagskväll

Nu är Graham hemma igen, han åkte till Dublin fred – månd så jag och Freya var själva hela helgen. Det var anledningen till varför jag jobbade hemifrån idag. Både lämna och hämta på dagis. Ja Tanja, man kan undra vad Freya egentligen säger på dagis. Jag tycker jämt att personalen kollar så konstigt på mig när jag kommer dit, speciellt föreståndaren…………….

Slut på veckan

….och sängdags för mig. Imorgon jobbar jag hemifrån. Haha, ni skulle ha sett Freya ikväll. När jag byter kläder och Freya är med brukar jag säga att mamma strippar. Ikväll när pyjamasen skulle på så hon nej till den och blöjan. Jag hade mat på spisen så lät henne vara och gick ut från badrummet. Såg då hur Freya sprang näck till vardagsrummet. Sen sprang hon mellan vardagsrummet och köket ett bra tag och sprang och skrek ‘Freya strippar!’ Nej, natt här nu.

Filmtajm

Freya sover middag; jag ska springa på löpbandet snart. Passa på medans hon sover. Imorgon kommer Graham hem igen från Irland. Freya ville helldre gå än att åka pulka. Hon kan fortfarande använda babypulkan i år, fötterna sticker ut lite men onödigt köpa ny denna säsong. (hatar att höra min egen röst…)