Archive for February, 2014

Antibiotika

Idag började vi pencillinkuren på Freya så hon kan troligtvist gå till dagis på måndag och jag kan jobba igen. Är såå uttråkad av att bara vara hemma och tråkigt att hon missade alla roliga aktiviteter de hade på dagis denna vecka.  Har två videor som jag tänkt lägga upp tidigare men inte haft tiden till. En intervju med Freya från förra söndagen (hatar att höra min röst som sagt):

 

Sen ytterligare en video tillägnad min moster Gabi:

 

 

Streptokocker

Vi besökte danderyds barnakut då Freya fortfarande har feber och haft det sen i måndags. Antibiotika-kur utskriven så blir apoteket imorgon och hämta ut. Stackars liten Freya, först magsjuka och nu halsfluss. Maskeraddräkten får vi använda en annan gång i år.

 

DSC_1637

Till en glad sak iaf, mitt CSN är nere på 33 500 SEK :-). Fortfarande 5-siffrigt men jag börjar se 4-siffriga allt närmare.

Sick little Freya ….

….utslagen liten Freya. Feber igen så blir nog hemma en dag till. Jag vill jobba ju! Och Freya vill på dagis.

 

DSC_1628DSC_1631

Uttråkad

…både jag och Freya är uttråkade. Freya vill gå till dagis men det får man ju inte om man har feber. Jag är uttråkad, underhålla en Freya är inte det roligaste alla ggr.

 

DSC_1619DSC_1627

Mera Vabb

Freya feberfri på dagen men febern kom tillbaka mot kvällen så blir hemma en dag till (minst) med henne……..Jag tog en springtur på kvällen på 4 km iaf.

Feber

Freya har 39 graders feber….Graham ska jobba imorgon igen då han är frisk. Jag ska vabba. Jobbade iaf idag. Freya var på dagis idag och Graham hemma sjuk. Dessa stod på bordet när jag kom hem:

 

DSC_1633

 

Badat

Idag på förmiddagen har jag och Freya varit och badat med Sandra och Sofia. Vi lunchade även efteråt. Graham har varit sängliggandes fredag, lördag  samt söndag. Han är uppe nu men jag förstår inte hur man kan sova så mycket? Vi kollade på en film igår kväll iaf och han är på bättringsvägen men har fortfarande hosta så blir nog läkaren för honom imorgon ev. Jag har fått hosta också nu. På eftermiddagen tog jag och Freya en promenad, försöka att vara ute så mycket som möjligt för det var ju fint väder idag samt så är det ju en sjukling inne.

DSC_1618

 

Vad var det bästa som hände i veckan? Var skoj att bada idag med Sandra och Sofia! Samt att köket är beställt nu. Sämsta? Graham är sjuk så varit ensam att ta hand om Freya hela helgen. Vad händer nästa vecka? Har faktiskt inte nåt inplanerat alls just nu. Tänkte att en av helgdagarna ska jag inte åka nånstans med bilen utan vara på hemmaplan. Åkt med bilen båda dagarna denna helg. Försöker ha en bilfri dag per helg.

Kök beställt!

Graham är fortfarande sängliggandes och vi hade bokat möte idag med kökssäljare samt att jag ville på gymmet. Inget att göra, Freya fick följa med till gymmet och till lekrummet. Hon ville inte gå därifrån! Hon hade jätteroligt och satt och ritade med tre andra flickor när jag kom för att hämta henne efter ca 1 h 20 minuter. Mamma glad (1 h gym och dusch i lugn och ro) och Freya glad som fick leka. Mötet var kl 13 och vi var klara på gymmet strax efter kl 12. Freyas middagslur! Perfekt! Hon sov i vagnen medans jag kunde gå igenom allt med Epoq så nu är kök och vitvaror beställde. Beräknat att komma sista veckan i Mars så vi får boka in byggare till början på April. Till påsk är köket klart! Sist tog det mycket längre tid men nu visste vi ju exakt vad vi ville ha, samma som förut. Sist var det så mycket detektivarbete samt att komma överens om vilket kök vi skulle ha. Prutade också till mig en Tassimo vid köksbeställningen 🙂

 

DSC_1607DSC_1609DSC_1610DSC_1614DSC_1615

Different kind of medicine

I first thought about posting this on facebook but decided to post it here instead :-). Freya said something funny tonight. Graham has been in bed sick all day with a cold. So me and Freya had the evening to ourselfes and sat downstairs having our dinner. I was having a beer as well, well deserved after a week of working. Graham came downstairs and made himself a lemsip (medicine).

Freya: Daddy is having coffee!

Me: No, Daddy is having medicine.

Freya thinking and then points at my glass with beer: ..And mamma is having medicine!

 

bear-healthy

Vabruari

Februari är verkligen sjukmånaden. Jag och Freya var sjuka förra veckan med magsjuka. Nu har Graham fått hosta som gör ont ned i bröstet så han var hemma sjuk idag. Blir ‘roliga’ lönebesked nästa vecka. Fick mail från dagis idag, brukar få mail varannan vecka med vad de gör etc.  Dom skrev bland annat detta:

Nästa vecka är det sportlov och vi kommer att ha en tipspromenad på onsdag och karneval på fredag. Alla barn är välkomna att klä ut sig.

Jag som tycker det är kul med utklädnad (man får passa på medans Freya inte protesterar, om ett par år kommer det inte gå ) beställde denna till henne, den kan vi även använda på halloween i år ju:

http://www.zingland.se/musse-pigg-maskeraddrakt-2-4-ar

 

musse

Men jag reagerar på en sak på hemsidan om den här dräkten. Det står ‘En maskeraddräkt för pojkar som föreställer Mus’. Varför skulle denna vara för pojkar? Ska tjejer bara ha klänningar och vara prinsessor medans pojkar får vara mycket coolare figurer? Bullshit som Göran skulle ha sagt 🙂