Archive for May, 2014

Stackars Emil

Har regnat idag så tänkte kolla på ‘Emil i Lönneberga’-filmen med Freya. Hon har sjungit låtarna på dagis. Men stackarn blev helt förstörd att Emil skulle stängas in i snickerboa. ‘Mamma, Emil ska inte vara där inne’…sen blev hon jätteledsen. Så kunde inte kolla på den filmen. På em hade jag en fotbehandling/pedikyr bokad, lyx. Mjuka, lena och fina fötter nu. Freya som tycker synd om Emil:

 

 

 

 

Gårdagen

p1p3

p2

 

Projekt #2

Vårat kök är färdigrenoverat och så fint så. 2014 andra projekt är väggen mellan kök och vrdagsrum (öppen planlösning). Graham har rivit tapet och det ska spacklas och målas där sen. Det var dom projekten i år och sen nöjer vi oss för i år. Nästa år blir det badrum nere plus hallen. Ni ser väggen bakom Freya på bild 2.

 

 

d2d1

CSN ….

Nu är mitt studielån CSN nere på 14 280 SEK. Bara en 10tusen gräns kvar att bryta vilket kommer ske i Juni och i slutet av sommaren (Juli eller slutet på Augusti) kommer jag bli lånefri 🙂

Helgbilder

Bilder från förra helgen

 

 

 

unnamedunnamed2unnamed3unnamed4

VABB

Freya har feber så vabb idag. Men enbart feber, inga andra symton så vi har lekt idag. Bjuder på en film på Freya ( 2 år 5 månader )

 

 

Puppan

Igår kväll sa Freya samma sak ‘Mamma, rädd! Rädd för puppan’. Sen säger hon ‘Puppan har lika mun som Freya. Och ögon.’ …..Eha blev skraj igen men tänkte logiskt att det måste vara något som hon ser, skuggor etc. så jag lyfter upp henne och ber henne att peka på var puppan är. Hon pekar på lampan i taket. Så nu är puppan löst. Och Freya insåg att det ju bara var en lampa. Hon har väl hittat på ordet puppa själv för hon vet ju inte vad det egentligen är för något.

Ny vecka

Måndag och en ny vecka. Hade riktigt bra pass på gymmet igår. Mitt favoritpass ‘Fit as a fighter’. Instruktören kollade på mig när vi körde och frågade om jag kört kung fu ;-).

Igår kväll skrämde Freya mig så Graham fick ta över nattningen. Jag har sett för många skräckfilmer. Freya försöker sova men grinar lite smått och säger sen ‘ Mamma, jag är rädd!’ ….’För vadå?’ Freya svarar: ‘För puppan där uppe’ (pekar på ett tomt hörn uppe i taket). Jag: ‘Det är inget där’. Freya : ‘Mamma, rädd! För puppan. Puppan får inte ta min kudde. Det är MINA saker!’

 

Var inte så länge sen vi såg en skräckfilm om två flickor som blir övergivna i skogen och tas hand om av ett spöke som blir deras mamma………Men Freya har bara livlig fantasi och såg skuggor säkerligen men jag blev skraj haha…….

Vattenmelon

Idag lät vi Graham sova länge, jag och Freya brukar göra det på helgerna. Jag tycker om våra förmiddagar tillsammans. Vi lekte på vår bakgård, lekte i lekplatsen, fikade med vattenmelon och kaffe etc. Nu sover hon middag. Jag ska snart iväg till gymmet. Har hunnit med att klippa gräs också så jag är uppvärmd inför gymmet.

 

DSC_1897DSC_1899

Summer has arrived

…och med det en ny utegrupp från Jula. Perfekt storlek för vår uteplats/baksida då man vill ha mycket utrymme för spring och lek också samt en liten pool senare för Freya. Nu måste vi bara montera ihop grillen vi fick förra sommaren som fortfarande är i paketet.

 

DSC_1894DSC_1896DSC_1897DSC_1899DSC_1900DSC_1901

 

Vi invigde bordet och stolarna med lite jordgubbar på eftermiddagen.