Archive for June, 2014

Slut på veckan

Snart slut på veckan. En arbetsvecka kvar. Igår träffade vi ju Martin och Jonas i Vaxholm. Fikade etc. Bidler från igår på fikan samt Martin:

 

fika1martin

 

Idag åkte jag och Freya till gym på fm och sen storhandling med mat. På eftermiddagen fick vi besök av Sandra och Sofia. Freya och Sofia lekte väldigt bra ihop. Vi bjöd på fika (vattenmelon och jordgubbar). Sen lekte flickorna i alla de 3 lekplatserna som finns i vårat område. Freya och Sofia:

 

freysofia

Nästa vecka – sista arbetsveckan inför semestern. Åh längtar! 4 veckors ledigt och när jag kommer tillbaka till jobbet igen är jag CSN fri!

Vår lördag ….so far

Martin blev bara besök hos oss en natt då han hade flera att träffa men ska snart in och träffa honom och Jonas i Vaxholm. På fm idag lekte jag och Freya i lekplatserna:

 

Freya1Freya2

 

Sen fika vid elvatiden (banan åt Freya, cappuccino åt mamman). Promenad till återvinning med plats, papp och glas och sen sov Freya middag i vagnen. Lagom hemt till Daddy vaknade, sovmorgon för honom till halv ett (men så tröstade han Freya natten som gick då hon vaknade hela 6 ggr med mardrömmar om mamma,daddy och pepparkakan! hm). Under hennes sovtid tog jag mig en springtur på 6,5 km. Nu ska familjen snart in till Vaxholm och träffa Martin och Jonas.

 

My little star:

 

 

FreyaStar

Morsgrisar??? Eller mormor är grisar?

Freyas egen version av ‘Morsgrisar är vi allihopa’. Denna har hon hittat på helt själv. Hon lider inte brist på fantasi iaf.

 

 

Besök igen

I söndags åkte ett besök hem. Idag kom ett till besök – bästa Martin! Som stannar till på lördag/söndag. Kanske hinner vi med ett  bad i havet för vädret börjar bli bättre nu.

 

martin

Freya och min hand….

Läggningsrutin med Freya är följande: Först måste hon (med min eller Daddys hjälp) städa ihop alla leksaker som hon stökat runt. Hon har börjat protestera mot detta nu, inte kul att städa. Efter städning är det borsta tänderna och sen i sängs. Då brukar hon vilja ha vatten och sen berättar jag var vi har gjort under dagen, vad hon tyckte var roligt på dagis etc. Sen berättar jag om morgondagens planer och sen ska man vara tyst och sova. Freya sover ju fortfarande i spjälsäng men den ska bytas om 1,5 vecka mot en växasäng (vi byter då semestern börjar). Så vi ligger på golvet bredvid henne tills hon somnar. Hon brukar vilja ha min hand genom spjälorna som hon gosar med och pussar på min hand och ska krama haha. Kan tyckas jobbigt nu då jag ligger med handen innaför spjälsängen men jag vet ju att jag kommer sakna detta när hon är större och absolut inte vill gosa längre. Hon brukar även leka att min hand är ledsen och prata med den och hon säger ‘Lilla gumman! Vad hände? Kom’ och så pussas det på handen igen……..

Ska väl så småningom försöka göra att vi ej är kvar i rummet tills hon somnar men hon är inte riktigt redo för det än. Hon skrämmer upp sig och blir rädd för saker i rummet.

CSN….

Jag kämpar på och snart så är CSN ett minne blott. Nuvarande skuld:   7 958 SEK

Sjukdag

Varit hemma idag med huvudvärk. Midsommarfirandet tog på krafterna. Tillbaka till jobb igen imorgon. I lördags besökte vi alla Camilla och Henrik i Tyresö. Camilla och jag lärde ju känna Stuart i Australien när vi pluggade en termin där. Det bjöds på väldigt god mat och tårta. Tack Camilla och Henrik!

 

DSC03749DSC03750DSC03752DSC03753DSC03754DSC03756

Vår midsommarafton

Vi har haft besök av Melanie och Stuart sedan i torsdags kväll. I fredags firades det midsommar på ön:

 

DSC03738DSC03739DSC03740DSC03741

 

Efter midsommarfirandet då jag dansade och sjöng med Freya runt midsommarstången ( gjordes enbart för Freyas skull…) så fick grabbarna i uppdrag att bygga ihop grillen medans tjejerna drack vin (ej vin för Freya) och kollade på fotboll:

 

bb1

De tog dem ett tag men så småningom kunde vi grilla:

 

 

DSC03743DSC03744DSC03746DSC03747

 

Hoppas ni haft en lika trevlig midsommarafton som vi. Midsommarafton på Resarö är perfekt för de har traditionell dans med intåg etc och väldigt barninriktat. Förra året kunde vi bada i havet på förmiddagen men i år var det lite kyligare.

Svenskor?

Är svenskor mer obekymmrade över faktumet att vara nakna? Jag vet ju att Kanada och USA reagerar när de kommer till Europa. Min vän från Kanada reagerade då tyskar helt obekymrade bytte om på stranden när vi var i Portugal. Men irländare också? Kom hem från Ludvika, Freya och Theo hade badat i poolen ute. Min man kollar på bilderna och muttrar lite och säger ‘De har ju inga badkläder’. Nej? Vi pratar om en 1-åring och en 2-åring här…….Men skulle aldrig lägga ut de bilderna på FB eller bloggen men det är ju annorlunda.

Fler bilder Gdansk

Tömt min digitalkamera och har dessa bilder från Gdansk som jag glömt visa

 

DSC03721DSC03722DSC03723DSC03725DSC03729DSC03730