Archive for August, 2014

Kistaloppet

Mamma är på bättringsvägen, ringde sjukhuset imorse och fick prata med henne. Fortfarande sjuk såklart, proppar i lungarna går ej över på ett dygn. Kändes skönt att få prata med henne.

Min anding är det bättre med, sprang kistaloppet (10 km) med Camilla idag. Sprang med Freya i barnvagnen så att klara under timme hade jag ingen plan på alls. Men tiden ca 1 h 7 minuter med barnvagn är ändå väldigt bra. Går ju saktare att springa med vagnen. Vi var de enda som sprang med barnvagn och vi var ju inte sist precis.  Före loppet åt vi lunch med Anneli. Lång dag borta då vi var borta mellan  kl 11 – 17.50 (handlade mat på Citygross på hemvägen). Freya somnade efter 4 km i vagnen och sov resten. Hon fick tom en egen medalj efter loppet! Freyas första lopp! (hade såklart skippat detta om det var så att vi behövde åka till sjukhus i Falun).

 

kista1kista2

kista3

 

 

 

Älskade mamma

Min mamma har fått proppar i lungorna och ligger med syrgas på sjukhus. Usch, stackarn. Hon har haft så mycket otur med sjukdomar och olyckor att nu får det väl räcka? Vi älskar dig SÅÅÅ mycket mamma. Vi vill ha dig kvar länge till så nu får du pigga på dig.

Värsta är att jag tänker på när jag började 1:an och kommer väldigt väl ihåg hur vi i klassen pratade om ifall man hade mormor/morfar kvar i livet och det var rätt många ( en tredjedel ) som ej hade det. Mamma? Vi vill att du ska se när Freya börjar skolan så nu måste du ta hand om dig!

 

mom

Positiva saker och negativt

Glatt besked idag men samtidigt ledset. Min mamma åkt ambulans och jag är för långt ifrån för att vara med henne :-(. Håller tummarna så hårt att det ej blir allvarligare än det är.

Styrelsemöte

3 h långt möte igår kväll men mycket vi gick igenom efter att ej haft möte på hela sommaren. Jag ska förhandla om två lån nu i höst. Börja nu i princip. Mycket som bestämdes och mycket projekt. Vi har en bra förening som kan bli bättre och god ekonomi!

Sitter på jobbet nu med frukosten. Idag blir det jobb och gym innan jag ska hämta Freya på dagis. Imorgon åker Graham till Dublin och kommer hem på tisdag så jag och Freya kommer  vara själva. Men jag  har en så snäll chef så jag kan jobba hemifrån fredag, måndag och tisdag så det underlättar hämtning och lämning på dagis. På lördag ska jag springa kistaloppet (10 km) med Camilla. Freya ska ju bli med i vagnen så det blir jogga/gå istället. Ingen press på tid då det är svårare att springa med vagnen och man måste ta det lugnare.

Mitt i veckan – lilllördag

Måndag var det jobb, dagis och inte så mycket mer. Igår tisdag jobb, gym hämta på dagis etc. Freya varit snuvig ett tag och nu är Graham förkyld. En annan går till jobbet om man är lite förkyld men när en man blir förkyld, ojoj! Det är ‘värre’ än att föda barn blablabla. Helt sängliggande blir han. Freya är ju pigg och leker ändå, bara snuvig. Varannat barn på dagis är snuvig. Så länge hon ej har feber eller är för medtagen går hon. Igår ville hon ej gå hem, hon hade för kul. Jag har problem med att få henne hem istället. Vissa har problem att lämna, vi har aldrig det problemet. Har istället svårt ibland att få med henne hem. ‘Mamma, vill leka mera!’. Idag jobb och sen styrelsemöte ikväll.

Slut på veckan

Ser fram emot imorgon! Fick löneökning i April men har ej haft full lön sedan dess (vabb etc) så imorgon är första riktiga lönen, ska bli intressant och se hur mycket man egentligen tjänar. Idag har det varit gym, handling och tvätta kläder. Har en film från i fredags på hemgång från dagis med vilda Freya. Hon märker sedan att jag filmar och posar så ‘fint’ för filmen:

 

 

 

 

Har en video från i somras. Ett element kan bli en mikrofon. Kan sälja denna video den dagen då Freya startar band haha:

Besök

Jag hann duscha innan besöket och Freya hann sova middag. En fd arbetskompis till Graham på Dublin har flyttat till Stockholm (Mikael Franzén). Så han kom på besök med fru(?) och två barn. Freya lekte med tjejerna och vi bjöd på kräftor och glass. Mums nedan:

 

kraftor

 

Efter besöket åkt hem blev det lekplatserna, ja alla 3 lekplatserna i vårt område brukas besökas. Och det cyklas emellan dom. Men vi behövde ta med handduken för det hade regnat så det var blött på lekplatserna.

 

frey1frey2

 

 

lördag

Med sovmorgon till efter kl 8 :-). Har nyss varit ute och sprungit 6 km men konditionen är riktigt dålig idag, ska snart ha min röda vecka så det kan vara anledningen. Men inget tid att skryta om så den håller vi tyst om. Ska få besök på eftermiddagen så dags att duscha så jag ej stinker när besöket kommer. Freya’s outfit idag; nya jeans som hon fått av mormor (fick sy in midjan), tshirt från min moster Gabi och sen munktröja Alfons från mormor. Hon ville ej ha strumpor på sig:

 

 

frey1frey2

Ny vinterjacka – fast än är inte sommaren över

Tack mormor hälsar Freya

 

 

f2f1

Pictures

shop1shop2shop3