Archive for September, 2014

Förkyld

Åh saknat dig min man, puss puss! Vid återkomst i söndags.   =    I måndags var vi båda förkylda! Haha.

Nåt jag måste burit på. Vi gissar att det är från McDonalds stopp ev i Västerås och alla handtagen där. Snörvlar, hostar och ont i halsen. Så igår kväll var vi två föräldrar som snörvlade men ett barn som var helt frisk.

Hemma igen

Hemma igen efter ett dygn i Ludvika. Freya och mormor:

 

FreyaMommo

 

Lördagens plask- och lekkurs (köpt en vattentät kamera nu) :

 

bad1bad2bad3

 

 

Snö och Jul

Är det bara jag som längtar till snö, pulkaåkning och jultider nu?

Blodtryck

Mitt blodtryck igår var 105/65. Jag brukar ha lågt blodtryck. Bättre än högt men jobbigt ibland för reser man sig för snabbt från stolen så blinkar det framför ögonen.

Ny vecka

Gårdagens lunch. Köpta kantareller då jag ej urdålig på att hitta om jag skulle bege mig ut i skogen. Min moster är duktig på att hitta svamparna i skogen istället. Mums:

 

mat

Ny vecka! Vad händer i veckan? Måndag = jobb, danderyd sjukhus för provtagning samt lugn dag efter det. Tisdag = jobb och gym. Onsdag = jobb och gym. Torsdag = jobb och föräldramöte. Fredag = Jobb och kvällspromenad? Lördag = gym, simning och sen köra till Ludvika för mig och Freya. Söndag – fira syrran som fyller år (fast hon fyller på fredag) och sen åka hem igen. Förhoppningsvist ska Graham måla elskåpet vitare under tiden vi är borta.

Vår lördag

Lördagar får Graham sovmorgon och jag och Freya har förmiddagarna ihop. Men hon sov till halv åtta imorse så det är ok tid att gå upp. Vi började med gymmet. En halvtimme på löpbandet för mig och lite styrka medans Freya var i lekrummet. Tjejerna som ser efter barnen där är så bra! Titta vad Freya kom med när jag skulle hämta henne från lekrummet (nån av tjejerna hade ju såklart skrivit texten):

 

teckning

Efter gymmet var det plask-, lekkursen som är mellan 10-10.30. Glömde kvar schampo, balsam och duschcreme där, typiskt! Sen mötte vi upp Sandra, Sofia och Hugo för lunch i Täby C samt lek i lekrum. Hemåt och Freya slocknade i bilen på en gång. Jag slocknade när vi kom hem, sov en timme mitt på dagen, så skönt! Fick lite egentid i form av 1 h promenad på eftermiddagen ( 5 km):

 

HelenaWalk

Snart middag och blir film ikväll då Freya lagt sig. Igår slocknade jag tidigt. Brukar ej kunna hålla mig vaken på fredagskvällar men idag borde jag kunna det efter att ha sovit middag samt eftermiddagspromenaden.

Tandläkaren samt lekplatsen

Jobb halvdag hemifrån och sen hämtade jag Freya på dagis vid halv två. Freyas första tandläkartid. Freya såg inte så imponerad ut innan besöket:

 

DSC03839

 

Tandläkaren gick galant! Inga problem. Efteråt blev det fika med äpplen och smoothie i parken.

 

DSC03842

 

Samt 1,5 h lek i lekparken! Jag vet att Freya är ruskigt smart, 2 år och 9 månader och kan räkna till 50!! Hennes minne är extremt bra, hon kommer ihåg saker som hände för 1 år sen. Idag outsmartade hon en 5-6 åring! Det ni. Denna finns i lekparken:

 

DSC03846

Två pojkar i 5-6 års åldern lekte med den och Freya gick dit och räknade dem till 9. Det är nio, sa hon till pojkarna. Ena pojken räknade och sa nej, det är fel. Det är sju. Nej, de ÄÄÄJJJ nio, säger Freya och går sen iväg till rutschkanan. Pojken tittade på mig frågande och då sa jag att ja det är nio och räknade tillsammans med honom och han insåg att det var nio. Hoppas bara hennes bra minne håller i sig. Fler bilder från lekplatsen.

 

DSC03843DSC03844

 

Nu tar vi helg! Gym, badkurs och sen lunch med Sandra, Sofia och Hugo imorgon! Trevlig helg.

Bestämd liten dam

I tisdags gick de till skogen med Freyas dagis. De brukar gå dit en gång i veckan, skogen är ju bara över vägen. De hade haft med sig förstoringsglas och kollat på bark etc. Spännande! Det finns en backe där som personalen berättat för mig om. Alla barnen får gå upp där själva. Denna vecka ville inte Freya det utan hade protesterat, personalen sa:

– Alla måste gå upp för backen.

Freya:  – Jag tar bussen till affären istället!

Haha! Personalen på Freyas dagis hade sagt att de hade svårt att hålla sig för skratt i den stunden. Min tokiga lilla envisa Freya :-). Idag blir det gymnastik för henne efter dagishämtning. Imorgon jobbar jag hemifrån halvdag och sen halvdag VAB då hon har sin första tandläkartid.

Ännu dystrare….

Vad som är ännu dystrare är att SverigeDemokraterna fick så mycket av väljarna att välja dem. I Vaxholm fick de bara 1% (stolt över Vaxholm). Men i andra kommuner högre. Det är otäckt!

Dyster morgon

Igår röstade jag och Graham. Graham får ej rösta i riksdag men i kommun och landsting. En dyster måndag morgon att vakna till med vetskapen om regeringsskifte. Ja jag röstade på moderaterna. Finns många anledningar men den stora är att majoriteten av alla i Sverige har fått det bättre under deras tid. Samt att jag under röd regering ej ville jobba i Sverige men flyttade hem igen då det blev blått eftersom allt blev lättare. Kanske flytta utomlands nu igen? De röda kommer göra det svårare för alla egna företagare, de kommer att höja skatten, de kommer att bromsa all nyutveckling etc etc. De tror ej på individens egna kunskap att själva kunna bestämma etc. Jag gillar varfriheten moderaterna införde att man får välja skola, sjukvård etc. Är man ej nöjd så kan man välja annat. Moderaterna gömmer ej arbetslösheten så som socialdemokraterna gjorde i friår etc etc. Här är en artiken som är riktigt bra om hur vårt land har varit de senaste 8 åren:

http://www.economist.com/news/europe/21616956-centre-right-government-fredrik-reinfeldt-has-been-great-success-yet-voters-may-well

 

Brukar sällan prata politik eller diskutera för alla har olika åsikter såklart. Men en  sak är säkert, det kommer bli mindre pengar i plånboken.