Archive for October, 2014

Halloween

Lämnade av detta spöke på dagis imorse- Legginsen med döskallarna köpe jag i Ullared. Tröjan med spökerna på valde hon själv på HM. På andra bilden sa jag ‘Freya skräm mig som ett spöke!’. Haha.

 

spoke1spoke2

Värmepannan

Total kostnad för värmepannan med byte blev 60tusen. Dyrt! Från hemförsäkringen får vi tillbaka 16tusen så vi behöver betala 44tusen själva. Ingen rolig kostnad men vi har försäkring nu på den nya på 7 år, skulle nåt hända då byts den gratis! Sen kan försäkringen förlängas upp till 12 år.

Gårdagens Freya-citat

Sitter vid köksbordet, jag kollar posten och Freya ritar. Freya säger helt plötsligt:

– Mamma, jag är inte liten FAKTISKT. Jag är stor.

Ny vecka

Igår storhandlade vi, köpte en kalkon till jul redan som ligger i frysen. Citygross sålde kalkoner billigt och så slipper vi stressa det inför jul att försöka hitta en kalkon. Mitt på dagen tog jag en timmes promenad medans Freya sov middag och sen tvättades det kläder och andra saker som behövdes göra.

Ny vecka! Vad händer i veckan? Jobb och sen har vi halloween på fredag! På söndag ska jag och Freya träffa Sandra med hennes barn igen och gå på lekland. Jeanette ska visst komma upp också så hoppas få träffa henne.

 

TurkeyCartoon

Sista badkursen

Idag vaknade fröken Freya kl 7. Vi körde en halvtimme på gymmet (hon i lekrummet) innan sista plaskkurs-tillfället. Freya vägrade både att hoppa från kanten och doppa huvudet idag, det gjorde hon galant förra gången. Men plocka bollarna var kul:

 

DSCN0020DSCN0021

 

Efter simningen tog vi en vända i Täby C och shoppade lite (halloweentröja till Freya) och åt lunch. Freya slocknade i bilen på väg hem. Jag kan bära in henne sovande från bilen, simningen är tröttande. Jag slocknade också när vi kommit hem. På eftermiddagen blev det inomhus då det regnade ute.

Skrämd

Igår var det jobb, 25 min gym och sen hämta Freya på dagis för att direkt åka till gymnastiken. Frågade mina vanliga frågor på dagis: ‘Har hon ätit?’, ‘Har hon sovit?’ och ‘När kissade hon senast?’. Hon hade sovit fick jag till svar. Bra tänkte jag så hon orkar med gymnastiken. I bilen på väg till gymnastiken (tar ca 7 min i bilen) så somnar hon! Jag tror något är allvarligt fel med henne, nu är hon sjuk eller nåt väldigt allvarligt cirkulerar i mitt huvud. Så parkerar bilen och tar ut ungen och försöker få liv i henne. Hon vaknar först inte. Sen vaknar hon och jag frågar är du ok? Hon säger ‘ja *gnäll* mamma, jag vill sova!’. Tror fortfarande att det är något allvarligt så vägrar låta henne sova och håller stenkoll på henne under gymnastiken och frågar var 5:e minut om hon är ok   ( hönsmamma Eha ) men hon var pigg och tyckte gymnastiken var jätterolig som vanligt. Efter gymnastiken så hämtade vi Hilde som åt middag med oss hemma (pizza!). Kvart i åtta frågar Freya om hon får sova självmant. Normalt går vi upp med henne närmare halv nio och det tar 30 minuter innan hon somnar. Jag nattar henne och det tar mellan 5 – 10 minuter och så sover hon. Tror det blivit nån miss i överlämningen på dagis och helt säker på att hon inte sov såklart. Men usch vilken panik jag kände! Och så var hon bara trött ju stackarn.

Tremännlingar

Freya saknar sina tremännlingar eller ‘second cousins’ som det heter på engelska:
( och gör samtidigt reklam för havrefras haha )

 

 

Tisdag

Tisdag och seg. Blir gym onsdag, torsdag och lördag denna vecka. Andra planer i veckan är sista simningen för Freya på lördag och sen är kursen slut. Hon har blivit mycket mer vattenvan efter den. Tänkte att vi får ta en anna kurs nästa höst igen. En kurs om året räcker så kan vi gå och bada själva sen. Inte mycket andra planer alls i vecka.

Matkoma

Kom hem sent igår kväll från Ullared. Köpte lite julklappar, vinterjacka till mig och lite annat. 1508 var kvittot på ullared på.

Nu har jag matkoma på jobbet. Usch! Har haft dålig aptit ett par veckor men idag var jag jättehungrig så åt mycket till lunch och det får jag lida för nu. Måste ju jobba ett par timmar till fast en säng låter lockande just nu.

Gymnastik

Nu har vi ny panna. Med digital display, man kan tydligen följa den på nätet om man kopplar på det. Får undersöka vidare. Igår efter jobb hemifrån var det gymnastik med Freya. Hon sov inte på dagis igår heller men var betydligt piggare, märktes ej att hon inte sovit. Bild från gymnastiken samt från vad hon gjorde när vi kom hem, hon längtar efter simningen på lördag:

 

freyafreya2