Archive for November, 2014

Söndagsvila

Nu sover Freya middag. Vi ska iväg på kalas kl 14 så hon får inte sova längre än 40 minuter. Undrar hur glad hon blir på mig när jag väcker henne? Igår kom Freyas mormor och morfar på besök. Vi tog en promenad:

 

promenad

 

Och sen bakades det pepparkakor:

 

pepparkaksbak1pepparkaksbak2pepparkaksbak3

 

Freya? Jag tror du har något på näsan?

 

 

 

pepparkaksbak4

 

Sen fick hon presenter för på onsdag fyller hon 3 år. Kalas nästa lördag! Två leksaker, en ny cykel men hon tyckte det var otäckt med den. Det är ju en vanlig liten cykel och hon är så van med hennes flakcykel. Men hon får vänja sig. Hon hittade fotbromsen på en gång. Sen fick hon ett doktorskit och det var den stora saken. Har aldrig varit så sjuk som jag tydligen var igår. Jag blev friskt och sjuk igen många ggr :-).

Gravid vecka 18

Idag går jag in i vecka 18 av graviditeten och mår väldigt bra. All illamående etc som jag hade tom vecka 13-14 är ju borta. 42,9 % av graviditeten har passerat. Jag är i 4:e månaden. 160 dagar kvar till beräknad förlossning som är 7:e Maj.

Lucia

De övar Luciasånger på Freyas dagis

 

 

 

freya

 

Tunnel Run

Fick ju en helt ok tid på Tunnel Run iaf så den såldes bra. Om det är under 1 h är det godkänt.

 

http://live.neptron.se/#/tunnelrun2014/32313?sortOrder=Place&raceId=99&search=Helena%20Preston&page=0&pageSize=25

Slut på veckan

Söndagskväll. Idag såg man solen. Trodde jag såg i syne? 7 grader varmt och sol? Tog en timmes promenad medans Freya sov middag. Annars har vi tvättat kläder, städat hemma etc. Redo för en ny vecka! Vad händer nästa vecka? Jobb, dagis etc. På lördag var vi inbjudna på 40 års kalas i Eskilstuna men vi är även inbjudna på kalas på söndag eftermiddag så vi kände att det blev för mycket. Jag är fortfarande trött pga graviditeten och bilkörning tär på mig. Synd men det är att acceptera fakta. Fick ju avboka tunnel run igår pga att jag insåg att jag ej kunde springa det. Men men, snart halvvägs så snart hälften kvar av graviditeten! Istället får vi nog besök av min mamma och Göran. De kan ej komma då Freya har kalas men de vill ju gärna gratta henne så de kommer i helgen istället vilket blir roligt samt så ses vi ju ej till jul. Pepparkaksbak är inbokat på lördag också. Ledsen att vi ej kommer Cissi men hoppas ni får en trevlig fest!

Förmiddagslek och citat

Efter morgonens frukost så sa Freya detta från vardagsrummet:

– Mamma hjälp mig. Jag tappaj snuset!

 

1,5 timmes lek på förmiddagen på lekplatserna i vårat område. Vi har tre bra lekplatser så det cyklades mellan dom.

 

freya1freya2

 

Efter att ha fått kalla fingrar gick vi in och fikade. Cappuccino för mig och havremjölk och muffins för Freya.

 

freya3freya4

 

Inte så mycker planer idag. Har tvättid på eftermiddagen och tänkte ta en timmes promenad. Idag är vädret lite bättre än igår. Det var väldigt trist väder igår. Man börjar längta efte snön för det lyser upp i det gråa.

Gravid vecka 17

Idag gick vi in i vecka 17 på graviditeten. 167 dagar kvar. 40,4% har passerat. Jag är i 4:e månaden. Dagis hade planeringsdag idag och var stängt så jag var hemma med Freya. Vi åkte till Väsby och gick på gymmet. Sen lunch och lite shopping innan hemfärd. I posten kom det lite saker från mormor bland annat denna klänning, tack säger Freya:

 

freydress

 

Igår före gymnastiken gungade Freya i mörkret:

 

freygung1freygung2

 

Nu är det helg! Och kallt också, bara 1 grad ute.

Kreativitet

Kreativiteten flödar på kvällarna. Graham får vara objekt då det byggs med lera. Men sen ville Freya att jag skulle göra en mamma också men där stannade jag 🙂

 

gr1gr2

 

Idag är det förresten overall-premiär på dagis för Freya. Börjar bli kallare nu så snart kommer väl snön. Vore mysigt om den kom till första advent. Gick igenom hennes overaller igår och hon poserade. Hon valde ut vilken hon ville ha till dagis. Hon har nämligen 5 st vinteroveraller (tack mamma!), hon hade 6 men en ligger på tradera. Den som valdes till dagis är den hon kallar Zebra-overallen.

Kön på junior 2

Vi vet förresten vad det blir för kön. Både jag och läkaren såg det tydligt på KUB ultraljudet. Men vi väntar till stora runtinultraljudet den 16e December innan jag skriver om det här. Kommer nog skriva här om vad det blir men inget på facebook. Lite kul är det för jag drömde om att det skulle bli en h*n i vecka 7 och det verkar stämma!

Freya snart 3 år

Ja snart fyller min lilla Freya 3 år! Köpte de sista födelsedagspresenterna igår på väg hem. En treåring som gav mig dåligt samvete igår men jag vet ju också att hon jävlades. Hon ville absolut sitta i mitt knä och på min mage och jag sa att det är inte bra med tanke på bebisen i magen. Hon var envis och försökte allt för att sitta på min mage. Så jag fick flytta bort henne. Då börjar teaterapan: ‘Buhu! Mamma KNUFFADE mig! Buhu!’ Jag knuffade ju inte henne men fick ju såklart dåligt samvete och försökte förklara för henne vilket bara gjorde att teaterapan spelade ännu mera  teater. Grrr! Som tur var kom Graham till räddning och distraerade henne bort från teaterskolan.