Archive for December, 2014

Sista December

Bara timmar kvar på det här året. Snart slut. Vi har byggt en snögubbe Blixten och en Blixten junior idag.

 

sno2sno3

sno1

Namn

Vi har kanske ett namn nu. Inget 100% bestämt men det lutar åt det namnet. Har haft två linjer att gå på. Freya har ju ett nordiskt namn (nordisk mytologi) så tänkte på att det vore kul med ett irländskt/gaeliskt namn den här gången. Sen ville jag ha en röd tråd mellan barnens namn. Röda tråden jag ville ha är att  båda namnen har ett Y i sig. Mer än så säger jag inte :-). Namnet låter bättre på engelska än på svenska men det funkar på svenska med. Vi håller det hemligt just nu.

Vecka 22 ( 21 + 3 )

Freya föddes i 40+4 vilket var 5 dagar över tiden, hon var beräknad 28e November men kom först 3e December och ville inte ens ut då utan fick komma ut med hjälp av sugklocka haha.

Jag är i vecka 22 och magen syns och känns. 5:e månaden. 53,9% har passerat. 129 dagar kvar till beräknad förlossning. Vore skönt om den här kan komma lite tidigare. 1:a Maj vore ju perfekt som Andreas skrev. Då är man alltid ledig.

Slut på veckan

Slut på veckan och julen. Nu är det nyår som gäller som blir lugnt hemma med badhusbesök på dagen. Skjutsade svärfar och svägerskan tidigt imorse till Arlanda. Sen hem och var så trött att jag sov till halv tolv! Sen var det Grahams tur att sova så jag och Freya gick ut. Mamma – vi kan bygga sandkakor! Hm ja du kan ju försöka men det är nog lite hårt!

 

f1f2

 

Så en ny vecka nalkas och enbart några dagar kvar av året. Vi ska jobba måndag och tisdag. Sen nyårsafton och nyårsdagen. Sen jobb igen på fredag.

Mysigt

Har ju känt rörelser från lillebror sen vecka 13, typ kullerbyttor eller liknande. Igår satt vi i soffan. Svärfar läste bok, jag och Louise kollade våra telefoner, Graham nattade Freya. Huset var stilla och tyst. Då kändes dom riktiga sparkara som man kan känna om man lägger en hand på magen! Lillebror tyckte det var lite för tyst i huset tror jag. Vi har spånat massa namn dessa dagar men inte bestämt nåt än. Idag är sista dagen med svärfar och svägerskan, deras flyg går imorgon bitti. Planen idag? Gymmet så snart svägerskan vaknar. Sen kanske en vända in till Vaxholm med nåt café.

Hajar och vecka 22

Besökte Fjärilshuset i Solna idag följt av Täby centrum som var galet med folk. Freya var rädd tom för fjärilarna men blev sen modigare då hon trodde hajarna var på en stor TV.

 

haj1haj2haj3haj4haj5haj6haj7haj8haj9

Doktor Freya

Bäst att kolla så Granddad är ok. Freyas klänning fick hon i julklapp av Granddad och Louise. Imorgon ska vi till fjärilshuset i Hagaparken är tanken och den Täby centrum efteråt om det inte är galet med folk där.

 

 

doktor

Vi har snö!

Igår kväll började det snöa och idag vaknade vi upp med snö utanför fönstret. Första snön som stannar kvar kom på julafton.

 

frey1frey2

frey3

God Jul

jul1 jul2 jul3 jul4 jul5 jul6 jul7 jul8

Dag före doppardagen

Hämtade svärfar och svägerskan på Arlanda igår och de har gjort om Arrivals så man hämtar så som det var i Dublin dvs på en stor parkering dit inga taxibilar eller bussar åker. Närmast teminalen är det enbart för taxi och bussar nu. Det var lååång kö dit så jag valde att köra till departures istället och ringde svärfar och bad dem ta rulltrappan en våning upp. Gick mycket smidigare!

Idag har jag, Louise och Freya varit till gymmet. Sen har Freya fått sina födelsedagspresenter från sin farfar och faster. Badrock, strumpbyxor, pyjamas och böcker. Freya och farfar leker med lego:

 

lego1lego2