Archive for January, 2015

Freya and Star Wars

We watched some Star Wars tonight. Then freya says: I am Princess Leia, Daddy is Darth Vader. Mamma is Chewbacca.

 

Hm?  Thank you Freya?

Gravid vecka 27

Du är i gravidvecka:  27     ( 26 + 0 )

Du är i månad:   6

Du är i trimester:  2

Du har 97 dagar kvar till BF.  (under 100!!!!!)

65,4 % har passerat.

 

Barnets totala längd är nu ca 34 cm. Vikt ca 1 kg. Mamman har nu kommit långt, andra tredjedelen är snart förbi. Hm jag önskar det vore vecka 37 nu istället för 27. Men det kommer nog gå snabbt det med. Har gått snabbt hittills. Känns som jag är i vecka 37 iaf. Stor mage (större än med Freya) och krämpor.

Doktor Freya

Freya kollar så lillebror har det bra därinne i magen.

 

doktorF

Krämpor

När man nämnde krämpor igår. Imorse var det otäckt. Blev yr och trött samtidigt och fick svårt att andas. Gick runt kontoret lite och efter 20 min försvann det. Fy. Kan vara bebisen som trycker på nån nerv eller lungorna men var inte behagligt. Tur att det gick över annars hade jag åkt till akuten.

Planering

 

Mitt gymkort gick ut i måndags. Funderat fram och tillbaka hur jag ska göra men jag kommer inte förnya just nu. Dels så är det inte så långt kvar tills lillebror kommer och dels vet man inte hur många krämpor jag får. Kan ta promenader och köra yoga hemma istället. Blir nytt gymkort när lillebror är 2 månader.

 

Har även nu bestämt mig när sista arbetsdagen blir. Jobbar tom 17:e April som är 3 veckor innan lillebror är beräknad. Han får inte komma innan dess! Men vet ju att de kan komma 3 veckor tidigt också men då är det så. Sista arbetsdag fredag 17:e April. Sen två veckors semester så man får full lön för April. Föräldraledighet från 1:a Maj. Skönt att ha bestämt det nu. Bara pappersarbete som fattas som ska skickas in till försäkringskassan. Sen planerar jag att vara ledig tills sista Februari 2016 och börja jobba Mars igen nästa år då Graham får ta sin ledighet. 10,5 månaders planerad ledighet framför mig. Då ska jag kunna stå ut med att jobba i 12 veckor till.

Hemma igen

Landade vid 4-tiden igår eftermiddag och var hemma kring 6-tiden. Tillbaka på jobb idag. Bytte grönt gräs mot snöslask.

 

home

Sista dagen

Imorgon flyger vi hem. Kommer inte vara lika grönt hemma som vi hade det idag i parken. Dock är det kyligt men har grönt och inget vitt.

 

park2Jpark1

Snart slut på Januari också. Jag längtar efter lillebror och slippa vara gravid! Ogillar att vara gravid men slutprodukten ar värt det. Ttvå barn räcker sen. Nästa milstolpe – 9e Februari på nästa barnmorskebesök.

Freya on the dance floor

Svärfars 70 års fest

party1

 

En prinsessa redo for fest ovan och far och dotter nedan:

 

party2

Farfar och barnbarn:

 

party3

 

Quenn on the dancefloor. Har en video att visa sen som verkligen bevisar det. Hon dansade och dansade helt själv pa hela dansgolvet.

 

party4

Födelsedagsbarnet och hans tårta. Sen mor och son. Grahams farmor.

 

party5party6

Gravid vecka 26

Du är i gravidvecka:  26     ( 25 + 0 )

Du är i månad:   6

Du är i trimester:  2

Du har 104 dagar kvar till BF. 

62,9 % har passerat.

 

Barnet ar ca 23 cm langt mellan huvud och rumpa och vager mellan 810 – 930 gram i den har veckan. Ogonen ar fardigbildade. Magen vaxer rejalt och vissa far bristningar. Jag slapp bristingar med Freya, hoppas slippa det den har gange ocksa men har ont precis ovanfor naveln om man kanner med fingret dar. Obehagligt! Men magen ar stor, kanns som jag ar i vecka 34-35.