Archive for February, 2015

Freya Spiderman

Igår var Freya Spiderman. Normalt leker hon att hon är mamma eller storasyster till hennes dockor. Igår sa hon att hon var deras pappa.

 

sprider1sprider2

Gravid vecka 31

Du är i gravidvecka:  31 (30+0)

Du är i månad: 7

Du är i trimester: 3

75,4 % av graviditeten har passerat.

Dagar kvar till beräknad förlossning: 69

 

Barnets totala längd är nu ca 40 cm. Vikt ca 1,6 kg i början av veckan och ca 1,76 kg i slutet av veckan. Barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Alla organ är färdigutvecklade. Mammans kropp förbereder sig på förlossningen.

 

Min nästa milstolpe? BM-besöket på måndag!

Torsdagsuppdatering

Idag är det exakt 10 veckor kvar tills dagen då lillebror är beräknad dvs den 7:e Maj. Förresten, frukttärningarna kom med posten igår. Det står dock : ‘Bör ej användas av gravida’. Jaha, så var det med det. Stora magen:

 

mage

Frukttärningar

Laura och Kattis – Frukttärningar har beställts, får se om det hjälper för magen.

 

frukt

Igår hade vi en på besök hos oss som mätte fönster. Vi ska investera i markiser på ena sidan huset nu i vår. Vårt kök och sovrummen som är mot den sidan blir jättevarma vår- och sommartid då solen ligger på där från morgon till lunchtid. Vårt hus behåller också värmen väldigt bra då den ligger emellan två hus och på ett garagetak. Det är bra för vi har inte så hög värmeräkning per månad, värme+elen snittar på ca 700 sek/månad (lite dyrare dec/jan och billigare Juni – Aug). Nu inväntar vi offert så får vi se. Ska kontakta en till firma också så man har två offerter att jämföra mellan. Jag har turen att få bonus det här året från jobbet så den ska investeras i markiser. Årets förbättringar på vårt hus är vår tvättstuga (Graham har målat väggarna vita och fått bort fula märken samt så har vi köpt ny tvättmaskin) samt så ska det upp markiser. Det får vara den renoveringen som sker i år. Ev också altandörren då det drar lite kallt i nedkanten. Nästa år är det badrummet på nedervåningens tur.

Family

family

Ny vecka, 8 arbetsveckor kvar.

8 arbetsveckor kvar med denna innan jag går på 10,5 månads ‘ledighet’.

Skrattade för mig själv igår kväll. Graham nattar ju Freya eftersom jag ej kan. Tog 1 h igår kväll och hörde hur han blev mer och mer frustrerad. Vet inte om det hade med sammanhanget att göra men mitt i allt hör jag Freya säga ‘Daddy! Use the force!’. Hahaha! Han får tillbaka för att ha intrucerat Star Wars för Freya.

Avokado

En liten tjej som älskar avokado:

 

freyaAvokado

 

Har hittills varit en lugn dag. Jag var iväg själv och storhandlade inför veckan. Lagade spagetti och köttfärssås på älgfärs till lunch och har matlådor nästa vecka. Lunch för mig och Freya och två matlådor för 30 SEK! Billigt! Men har ju fått älgfärsen, tack mamma och Göran. Köpte färsk band-spagetti och passerade tomater bara. Nästa vecka är sista veckan av Februari för 2015. Vad händer med tiden? Det är sjukt vad snabbt den rinner iväg ju. Min mormor sa alltid att tiden går snabbare och snabbare ju äldre man blir och det stämmer verkligen.

Snön borta

Vi har ju ingen snö kvar och lite is på sina ställen men inte mycket.

 

grass1grass2

 

Lillebrors garderob som köptes förra veckan på IKEA. Är likadan som vårt vitrinskåp nere men med lite utrymme måste man använda hörnen. Vill inte ha den i Freyas rum heller då man kanske behöver kläder mitt i natten. Så den blev i hallen uppe bakom datahörnan. Kläder har börjat fyllas på. Längtar nu!

garderob1garderob2

 

Sagostund och lekplats

Min och Freyas förmiddag bestod av sagostund på biblioteket kl 10. Kvinnan som berättade sagorna var jättebra. Det var 3 barn som lyssnade. Freya ville dock inte gå från biblioteket, hon hade jättekul sa hon. Så det var det typiska ligga på golvet sparka med benen och skrika scenariot som utspelade sig. Dock fick hon ju lekplats efteråt så hon var glad efter 2 minuter. Pust! Graham var vaken när vi kom hem. Eftermiddagen ska det tvättas kläder, ta en solig promenad (vi har +7 grader och snöfritt!) och lördagsmysa hela familjen.

 

library1library2

 

 

Gravid vecka 30

Du är i gravidvecka:  30 (29+0)

Du är i månad: 7

Du är i trimester: 3

72,9 % av graviditeten har passerat.

Dagar kvar till beräknad förlossning: 76

 

Barnets totala längd är nu ca 38 cm. Vikt ca 1,43 i början av veckan och 1,58 kg vid veckans slut. Barnet öppnar och stänger ögonlocken. Dina lungor tar upp ca 20% mer syre vilket gör att du kan känna dig mer andfådd (Ja det gör jag).

Äter min dubbla dos järntabletter samt mat som ska vara mycket järn i. Känner av det, svårt att gå och bajsa. Men förhoppningsvist ser jag inte lika blek ut när jag ska tillbaka till barnmorskan samt har bättre järnvärde/HB. Hade ju 108 sist. Normalvärden för kvinnor ska vara mellan 120 – 150. Inskrivningen hade jag 142.