Archive for March, 2015

Markiser

Igår jobb på kontoret. Idag jobb hemifrån. Idag har vi fått markiser (fått betala!) :

 

m1m2

m3

Verkligt

Det börjar bli mer verkligt nu när babysängen är klar. Köpte ju en 3in1 som den heter. Den är både en babysäng/vagga de första 4 månaderna och kan sen användas till babysitter dvs man fäller upp ryggstödet och sätter in en medföljande mobil. Den har batterier som man kan sätta i. Sen är det en vagga också men kan även fälla ned så den blir stillastående. Och inte så bred så den passar bredvid sängen och väggen. Bäddsetet har både Freya och hennes kusin Theo haft.

 

bed1bed2

bed

Regniga söndag

Har regnat hela dagen idag. Vi som skulle ut i skogen och plocka pinnar för ett påskris. Snart slut på veckan och 3 arbetsveckor kvar även fast nästa vecka är en kortvecka. Vi stannar hemma i påsk. Först var planen Dalarna men jag har haft förvärkar och har många sammandragningar så vågar oss inte på att resa då jag är den enda som kör. Kommer inte ihåg att jag hade sammandragningar alls med Freya. Lästa om många som hade sammandragningar dvs att magen blir hård som en boll men visste inte vad det var då. Nu har jag det minst 10 ggr per dag. Påskpyntat lite idag men påskriset får vänta.

 

pask

Vår lördag

Fick sovmorgon till halv nio, tack Freya. Frukost, barntv och sen åkte jag och Freya och storhandlade mat. Jag sov sen 2 h på eftermiddagen! Så trött nu. 40 dagar ca kvar. En timmes utomhuslek med klätterapan på eftermiddagen:

 

Freya1Freya2Freya4

Freya3

Med extra sömn idag så borde jag kunna kolla film med Graham ikväll. Normalt slocknar jag ju 21-22 tiden.

Gravid vecka 35

Du är i gravidvecka:  35 (34+0)

Du är i månad: 8

Du är i trimester: 3

85,4 % av graviditeten har passerat.

Dagar kvar till beräknad förlossning: 41

 

Barnet är ungefär 45 cm långt och väger ca 2,4 – 2,5 kg. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma! Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. Hos en del kvinnor kan det ge smärta över revbenen.

Lillebror

Mamma? Nu går vi till toaletten så kissar du och dåååå? Då kommer lillebror ut!// Mamma? Lets go to the bathroom and then you pie and theen? Then little brother will come out!

( Nån som längtar efter sin lillebror / Someone that is longing for her little brother )

f

Lönedag

Lönedag och en full lön! Inga sjukdomar eller vabb på en hel månad. Det var ett tag sen. Ovanligt att se hela lönen in på kontot. Hoppas på samma nästa lön också dvs sista lönen på ett bra tag.

Barnmorskan och förvärkar

Igår måndag hade jag några förvärkar på jobbet. Känns som mensvärk och gjorde riktigt ont. Nej du lillebror, än får du inte komma! Tidigast 18e April är du välkommen. 4 veckor till får du se till att hålla dig därinne! Jobb igår och idag. Barnmorskan idag efter jobbet. Lillebror ligger nu med huvudet nedåt woho! Ej fixerad men det är ju 6 veckor kvar till BF. Järnvärdet bra med 124. Freya och Daddy :

 

freya

Söndag – snart slut på veckan

Snart slut på ytterligare en vecka. Jag lääängtar så nu efter lillebror och att få bli ledig. Börjar bli tungt med magen nu. 4 arbetsveckor kvar! Idag är det också kallt. Var ute en timme med Freya på förmiddagen. En konversation:

Jag: Freya? Idag är det vinter igen!

Freya: På vintern kommer Tomten!

Jag: Ja fast den här vinterns tomte har redan varit här.

 

Lugn dag, inga planer. Tvätta kläder bara. Är såå enormt trött hela tiden, vill bara sova. Betyder väl att det närmar sig förlossning. Kommer ihåg att jag blev trött i slutet förra gången också. Man är sjukligt trött i början av en graviditet och sen kommer det tillbaka i slutet. Sen vet jag att jag var pigg med en liten bebis. Man klarade mindre sömn jättebra då. Tror man får något extra energipåslag som mamma genom förlossningen. Dagens Freya:

 

freya

 

Brr……Kallt idag!

Var ute med Freya i ca 1 h på eftermiddagen för utomhuslek. Vi lekte i lekplatser, hittade istappar som vi kastade i marken så de gick sönder samt skottade snö. Brr, det var kallt ute!

 

cold1

cold2