Archive for April, 2015

Trevlig valborg

Med två timmar kvar så blir det ingen April -bebis som delar födelsedag med kungen. Får bli en Maj-bebis. Trevlig valborg!

DSC_0351

7 dagar kvar – 1 vecka

Inga tecken på att han kommer idag heller. Han trivs därinne. Ikväll ska vi se majbrasa.

vårdcentralen. 8 dagar kvar.

Freya var hemma idag och hon och jag åkte till vårdcentralen för att kolla en nagel som sett infekterad ut i en månad. Den var ej infekterad men de lade plåster med mjukgörande kräm och sa att vi kan smörja så kommer nageln bli bättre.

vard1vard2

 

Efteråt fikade vi:

 

fikaFreya var stolt över sin tatuering hon fick på vårdcentralen:

tatto

På eftermiddagen var vädret konstigt. Regn i 20 minuter, sol 20 minuter, sen regn igen etc. Så vi kunde inte gå ut och leka. Blev lek inomhus. Freya hade picknick med sina Ior:

 

picknickListan förresten med första gissningen idag och idag kommer han inte om han inte hinner på 5 h.

29:e April – lillasyster Maria

30:e April – Lillebrors mormor, Gabi (30e April kl 21), Anneli

1:a Maj – Helena

2:a Maj – Louise Preston

3:e Maj – Lillebrors mormor

4:e Maj – Kattis

5:e Maj – Helena, Cissi

6:e Maj – lillasyster Maria (då är kusin Theo född)

7:e Maj – Lillbrors beräknade ankomstdag (Due date according to midwife)

9 dagar kvar

Hade tid hos MVC idag. Lillebror är fixerad, järnvärdet bra så barnmorskan sa att nu får jag gärna föda barn. Ja, berätta för han därinne också. Sen får jag ta tabletter mot pollen tydligen enligt henne. Apotekspersonalen kan inget! Trött liten Freya efter dagis idag som hade ritat sig i ansiktet :

DSC_0336

10 dagar kvar…..

10 dagar kvar. Dagens planer är in till apoteket och kolla vilken pollenmedicin jag får ta. Får glömma att jag får ta pollenmedicin på recept iaf. Riktigt jobbigt! Ska plocka tallbar och lägga i vatten för det kan tydligen hjälpa. Trappstädningen hjälpte inte för han är kvar i magen.

Slut på veckan

Slut på veckan och ingen lillebror än. 11 dagar kvar. Gissningslistan är enligt nedan (första gissningen på onsdag) :

 

29:e April – lillasyster Maria

30:e April – Lillebrors mormor, Gabi (30e April kl 21)

1:a Maj – Helena

2:a Maj – Louise Preston

3:e Maj – Lillebrors mormor

4:e Maj – Kattis

5:e Maj – Helena, Cissi

6:e Maj – lillasyster Maria (då är kusin Theo född)

7:e Maj – Lillbrors beräknade ankomstdag (Due date according to midwife)

 

Nån mer som vill gissa?? Har tid hos barnmorskan igen på tisdag. Nu har jag haft semester en vecka. Har semester nästa vecka med tom 1:a Maj och sen börjar föräldraledigheten.

Städdag

Städdag med föreningen. Sopat rent en trappa ned till garaget, det ska vara bra om man vill få igång en förlossning har hört. Städdagen avslutades med grillning i det fina vädret!

stad1stad2stad3stad4stad5stad6stad7stad8

Vår lördag

12 dagar kvar. Förmiddagslek med Freya utomhus:

fre1DSC_0317

fre3

Har sen varit iväg och träffat Camilla för en lunch i Täby centrum. Shoppade mat efteråt och är nu hemma igen.

massage och lunch

45 minuter massage var underbart för ryggen.

m1m2

De skulle ha 2-3 tusen för att laga trasiga glaset på min telefon! Så köpte ett skal istället för 89 sek. Sen lunch hemma:

 

lunch1Snart dags att hämta Freya och höra om hur det gick på deras äventyr med dagiset idag.

Fredagens planer

Min stora lilla Freya! Idag har hon sin första utflykt med dagis utanför närområdet. De större barnen på hennes avdelning ska ta bussen in till Vaxholm och gå på teater! Oj, tänk att hon räknas till de större barnen på hennes avdelning. Mina planer för idag? Har precis kollat att man fått lön – check. Betalt räkningar. Har massage inbokat kl 11. Sen måste jag till Täby centrum för att lämna in min telefon som spruckit bak, typiskt. Måste ju ha lånetelefon då jag absolut behöver telefon om förlossningen sätter igång (ringa taxi etc). Planen förresten vid förlossningen är att jag är själv men ev en kompis kommer vara med om hon hinner och kan. Graham måste ta hand om Freya, har ju ingen barnvakt här. Men gick ju bra att vara helt själv förra gången med. I ärlighetens namn så kan inte pappan göra något alls vid en förlossningen, tyvärr är det så. Hade en undersköterska i rummet sist med mig som försökte vara snäll och skulle massera min ländrygg varpå jag säger ‘NEJ! rör inte där!’. Gjorde ju svinont där. Sen skulle han inte klara av att vara med heller då han är känslig för sjukhussaker. Han sov kvar sist men då var det lugnt, det var ju efter hon var ute.