Archive for May, 2015

Mormor och morfar

Idag kom mormor och morfar på besök över dagen. Jätteroligt!

mormor1mormor2

mormor3

Inte så god natts sömn

Inatt villle Rory vara vaken. Usch trött imorse men Graham fick gå upp och ta Freya och jag och Rory sov vidare till halv tio. Sen fick Graham sova mer och jag var vaken med barnen. Regnigt idag men inte så mycket planer. Långpromenad tänkte jag men det bara regnar och regnar. Imorgon kommer mamma och Göran på besök för att träffa nya barnbarnet. Jag åker upp med barnen till Ludvika om ca 1 vecka (tisdagen 9e Juni) då Graham jobbar igen och svärfar åkt hem (=barnhjälpen). Graham börjar jobba igen på måndag efter 2 veckors ledighet i samband med att Rory föddes. Svärfar är ju här nästa vecka också så tanken första jobbveckan är att Graham fortfarande lämnar Freya på dagis och att svärfar hämtar henne. Hon får fortfarande vara där heltid tom midsommarveckan vilket är perfekt för att landa i rollen som tvåbarns-föräldrar.

Gymnastikavslutning

Igår var det avslutning med Freyas gymnastik för terminen. Farfar var med och tittade. Barnen fick medaljer.

gym1gym2

Idag var jag iväg på massage! Åh så skönt för ryggen efter alla amningar! Samt att jag kunde ligga på mage nu under massagen.

God natts sömn

Rory sover otroligt bra på natten! Han och jag lade oss kl 23, vaknade kl 4 inatt (!!) och ammade och sov sen vidare till kl 8. Så vaknade bara 1 gång inatt!! Han var vaken 8 – 10.15 ca och sen gick vi på promenad.

 

walk1

Dagistest

Idag lämnade jag Freya på dagis och hade med mig Rory. Gick bra. Regnar ute kanske blir en sväng till Täby centrum idag.

rory_150526

Måndag kväll

Tog en timmes förmiddagspromenad med Rory i vagnen. Fick stanna halvvägs då han blev hungrig. Utsikt under amningspausen:

amningspaus

Idag fick vi hembesök från BVC. Rory vägde 4,2 kg när han föddes. Gick ner till 3,9 kg men väger nu 4,1 kg igen så amningen fungerar. Rory och hans farfar:

tom1tom2

 

Måndag morgon

Sovit väldigt mycket inatt. Jag och Rory gick och lade oss ca kl 20.30. Jag var jättetrött. Freya nattades av Graham samtidigt. Kl 1 inatt vaknade Rory och jag ammade, sov sen till kl 4, ammade, sov till kl 7 och ammade. Nu är kl 8 och jag är uppe men Rory sover. Graham lämnar Freya på dagis. Än så länge sover Rory väldigt bra. Men jag vet hur mycket det kan ändras det första året också så tar ej ut nåt i förskott. Första magbilden efter förlossningen. Fortfarande lite putmage men den ska jobbas bort samt ska jobba bort några fler kilon men tycker magen har dragit ihop sig riktigt bra. Lite hudbristningar fram på magen bara men det bleks ju med tiden och jag har ju fött två barn. Sen en morgonbild på Rory:

merory20150525

Rory 1 vecka

Svärfar är här så nu är det bara han som gäller för Freya, hon älskar sin farfar. Jag och Rory promenerade 5 km med vagnen, längsta promenaden jag tagit på månader! Foglossning är helt borta men promenerade långsamt ändå för man är ju fortfarande öm på andra ställen. Gick upp 14 kg med Rory. 9 kg är borta nu, 5 kvar. Med Freya gick jag upp 10 kg som var borta exakt en vecka efteråt. Idag är Rory en vecka gammal.

DSC_0451

 

Lördag – besök ikväll

Ikväll kommer svärfar på besök. Stannar i två veckor och kan hjälpa till med barnvakt av Freya. Rory sov bra i vagnen i förmiddags så jag och Freya lekte 2 h utomhus medans han sov i vagnen. Innan vi gick ut fick Graham honom att somna och Freya vaggade Ior, så sött!

DSC_0445

Lek på lekplatsen:

DSC_0446DSC_0447

Rory trivdes i vagnen, vi promenerade/cyklade runt området ett par ggr:

vagn1vagn2

Middagslur

Båda sover samtidigt :

collage-1432296667814