Archive for November, 2016

Ny vecka

Första advent avklarad. Ny vecka. Vad händer i veckan? Jobb,gym, styrelsemöte. På onsdag kommer svärfar på besök och stannar till måndagen efter. Skridskoskola för Freya och simskola. Två kalas för Freya! På lördagen för familj och vänner. På söndagen för hennes dagis-avdelning (plus några fler grann-barn). Mycket denna vecka och helgen.

Pulka och bio

Snöat hela dagen så det är jättemysigt ute. Tog ut dubbel-pulkan en vända och skjutsade barnen.

dsc_2546dsc_2548

Jag och Freya gick på bio inne i vaxholm på eftermiddagen. Såg Pettsson och Findus julfilm. Gammal mysig biograf som jag inte varit i fast vi bott i vaxholm i 3,5 år nu.

dsc_2553dsc_2555

Pepparkaksbak

Igår skridskoskola och sen kalas för Freyas dagiskompis Harry.

dsc_2535dsc_2532

Freya var tingling på kalaset. Emil tyckte jag var påhittigast, han hade målat sig brun i ansiktet och Ja…. var en bajskorv. Vi bakade pepparkakor efter kalaset.

dsc_2538dsc_2539dsc_2540_20161126_202312

Första advent nu idag söndag och det snöar woho!

dsc_2542dsc_2543

Styrelsearvode? Vi sågs en kortis

Idag kom lönen och även styrelsearvodet. Men styrelsearvodet? Vi sågs, vi hann säga hej och sen hej då. Vi har högt arvode i bostadsrättsföreningen, det är lite under en vanlig månadslön bara men utbetalas en gång per år. Så jag betalade av vårt extralån på huset som var för bilen så nu är billånet borta och väck. Sen förde jag över 3tusen till sparkontot. Sen var det bara en tusenlapp kvar av arvodet. Det gick att betala fakturan för kalendrar för 2017 och julkorten som kom med posten i veckan. Vi tog kort på barnen och gjorde julkort och sen har vi ju gjort väggkalendrar med bilder på barnen i några år nu som julklappar. Lönen har jag kvar iaf men arvodet har placerats nu.

Onsdagsuppdatering

Natten till idag var bättre, båda barnen sov igenom. Nästa vecka lördag fyller Freya 5 år! Har massor med planer till henne den helgen. Lördagen har vi bjudit in familj och vänner samt en grann-barn för att fira henne. Söndagen ska jag anordna ett barnkalas då alla på hennes avdelning haft kalas men vi har kunna sluppit hittills. Förra året fick hon bjuda hem 4 kompisar bara. Men i år vill hon ha stort kalas dvs bjuda hela avdelningen (19 barn) plus 4 grann-barn. Det blir söndag nästa vecka. Hittills har 6 barn tackat ja och 1 nej så just nu är det bara 7 barn. Men jag är inte den som är bra att underhålla och komma på bra lekar tyvärr. Så vad har jag gjort? Hyrt in en trollkarl! Han kommer trolla och göra ballongfigurer till alla barnen. Perfekt! Jag slipper underhålla. Dyrt men jag kommer få styrelsearvodet nu på fredag och det går direkt till att 1) betala av vårt lån på bilen dvs vi har inget lån på bilen mera 2) betala Freyas trollkarl.

Men det är mera planering med kalaset såsom dekorationer (tack mamma/mormor för dem) etc.

Trollkarlen Dozzie

Trött…

Kommer bli en seg dag idag. Igår blev det jobb och gym. Inatt var Rory vaken från kl 1 – 4 tror jag det var. Jag tog första timmen och sen Graham resten men jag var nog vaken 2-3 h inatt. Hörde ju honom på nedervåningen. Vet ej om han hade mardömmar eller var det var, han säger ju inte det. Han var så arg i spjälsängen stackarn så han headbangade sig själv mot kanten och fick näsblod 🙁 Plutten. När jag gick till jobbet sov han i vagnen nere i köket istället. Så får se hur man håller sig vaken idag………..

Gym och simhallen

Jag tog barnen fram till kl 11 då Graham gick upp. Lämnade Rory med honom och jag och Freya åkte gymmet och sen simhallen. Vi badade och hon övade att flyta och hoppa från kanten. Snart slut på veckan och ny vecka som börjar, första advent nästa söndag. Lite bilder från idag :

dsc_2524dsc_2525dsc_2528dsc_2527dsc_2526

Nattinatt

dsc_2522

Skridskoskola och fika

Dagen började med pepparkaks-fil :

dsc_2513

Åkte med Freya på skridskoskola och sen åkte hon och jag i ca 15-20 minuter efter på allmänhetens tider. Hon försökte lära mig att hoppa på skridskorna men jag vågade inte. Så lilla dotter, bara för mig att inse att du nu är bättre än mig på att åka skridskor.

dsc_2514dsc_2515

Sen åkte jag och Freya och fikade i Vaxholm. Fortsatte jultemat med att äta första lussekatten. Freya gillar dock inte lussekatt så jag fick den helt för mig själv.

dsc_2517dsc_2518dsc_2519dsc_2521

Freya byt video!