Archive for January, 2017

Gym Status

Beach 2017! Kommer iaf vara i mycket bättre form och vikt än förra sommaren. Men de sista ca 3 kg att gå ned sitter trööööögt! Har stått still nu i 1 månad men körde ej 5:2 över jul/nyår och gick upp 1 kg då men har gått ned det igen. Men har ju 3 kg kvar till målet på 10 kg ned.

Chins = 15 kg hjälpvikt 

Marklyft = 70 kg (kan kanske öka på om några veckor)

Benpress i maskin = 140 kg

Knäböj = 55 kg 

Rygg i maskin (rodd-drag) = 50 kg  (ökat med 5 kg woho!)

Bänkpress = 25 kg 

Biceps i maskin = 15 kg

Triceps i maskin = 20 kg 

Gym söndag

Lek med barn, tvättstugan, gym på eftermiddagen med Freya följt av simkurs. Vi får ej ta kort på den här kursen så ett kort på Freya då hon värmer upp i lilla poolen innan de började.

Lördag

På fredagar får vi bilder skickade från dagis. Rory har haft disco samt fiskat ute på gården i veckan.

Jag och Freya åkte till ishallen på fm idag på hennes konståkning.

Somnade i soffan på eftermiddagen då Rory sov middag och jag som tänkte ut och springa hm. Jag och Graham kollar på en serie som jag kan rekommendera, Orphan black. Längtar till barnen sover ikväll så vi kan ha barnfritt med efterätt och tv…. Orphan Black.

Snart helg igen

Veckan har gått i rasande fart och bestått av måndag: jobb, pollenspruta(vaccination), 2:dag, storhandla mat, hämta dagis, jag och Rory följde med Freya till hennes sånggrupp/kör. Hon sjunger på måndagar hos Musiklabbet i Vaxholm. tisdag: Jobb och sen stängde dagis tidigt så hem och hämta barn. onsdag: jobb, 2:dag, gym och dagishämtning. torsdag: jobb, gym och dagishämtning.

När det kommer till gym hinner jag med 30 minuter plus dusch efter det. Inga långa gympass på veckorna längre men jag hinner iaf. Idag fredag är det jobb, sen ska jag handla lite efter jobbet och sen hämta på dagis. Helgplaner: konståkning med Freya imorgon fm och sen hoppas jag få tid att ut och springa imorgon. Det har ju töat så det är ej halt ute längre. Söndag tvättid i tvättstugan och sen Freyas simning på kvällen. Ev gym innan simningen och lekrummet för Freya. Våra dagar går i ett, vi har ju ingen barnvakt i närheten alls så måste pussla med allt för att få det att gå runt men vi lyckas väldigt bra. Den enda gången det var riktigt jobbigt var en vända i December då Rory blivit frisk från magsjuka men jag,Graham och Freya åkte på det samtidigt några dagar efter honom. Som tur var hade vi svärfar på besök just då som kunde hjälpa oss med aktiva Rory.

Öroninflammation?

Lördag ishallen och tvättstugan. Söndag promenad och sen simskolan med Freya på kvällen. Konversation på vägen dit i bilen :

Jag : Freya Idag lyssnar du på fröken och mindre bus.

Freya: ja.

Jag passar på: Sen vill jag att du lyssnar mer på mamma och daddy.

Tyst i baksätet.

Jag: Freya? Hör du vad jag säger?

Freya : nej mamma, jag har öroninflammation!

dsc_2721dsc_2722

Vab?

Dagis ringde i onsdags att jag skulle hämta Rory pga lös mage om det var magsjuka på gång. Fjantigt då han var fine men de har sina regler så vabbade onsdags och torsdags. Igår fick Freya vara hemma med oss också men idag ska de till dagis. I onsdags hade Freya med sig kompis hem efter dagis. Igår på vab-dag passade vi på att göra rent bilen lite också. Sen gjorde jag vegetarisk middag med tofu, paprika etc.

_20170118_183551dsc_2719dsc_2722

Ny vecka ahead

Ny vecka. Idag måndag jobb men ska till Lidingö på fm för allergi-vaccination. Handla efter jobbet, hämta barn, hem mata barn och sen ska Freya på mini-poppisarna dvs hon ska börja på musikskolan, får se om hon gillar det. Jag och Rory tar nog promenad med vagnen under tiden. 2:dagar måndag och onsdag. Gym = tisdag, torsdag, fredag och ev söndag före simningen. Sen ser helgen ut som förra helgen dvs skridskoskola, tvättid lördag eftermiddag och sen gym och simning på söndag.

dsc_2703

Helgen som kom och försvann

Lördagen = båda barnen sov till 09.20,  vilken lyx! Skridskoskola för Freya sen 11-12 och tvättid på eftermiddagen. Idag söndag bråkig/trotsig Freya. Hon och jag åkte till gymmet sen på eftermiddagen följt av simkurs. Fy så mycket folk på söndagskvällar i simhallen. Hon har tidigare gått på torsdag eller lördagar. Aldrig mer söndag säger jag. Efter den här kursen får det bli lördagar alt söndagar fm.

collage-1484508983182

5:2 status

Vikten har stått still under en månad. Anledningen är att jag ej körde 5:2 under julveckan och nyårsveckan. Men nu kör vi igång igen! Jag har ju minst 3 kg (gärna nåt mer) som jag vill få bort lagomt till våren/sommaren så jag kommer i mål med 10 kg viktnedgång så nu kör vi hårt. Kört 2:dag i tisdags och kör idag igen torsdag. Kommer bli fastedagar måndagar och onsdagar hädanefter. Måndag känns bra eftersom det är efter helgen och sen onsdag igen så blir det en dag emellan. Fredagar kommer också bli sopp-lunch med varma koppen på jobbet för vi får alltid frukost på jobbet på fredagar så behöver inte stor lunch den dagen. Billiga luncher 3 dagar i veckan, 3 påsar varma koppen går ju på 10 sek så blir 3,33 sek per lunch då 🙂 .  Jag har ju gått ned strax över 7 kg sedan i somras men vill få bort några kg till nu.

Angående nyårslöftet att äta mindre kött och kyckling så går det bra. Svårt hemma med en man som helldre äter kött framför grönsaker men flera måltider har bytts ut redan i år. Köpt hem vegetariska hamburgare som jag åt en middag härom kvällen då Graham åt lövbiff. Valde vegetarisk hamburgare (bönburgare) på Donken i Ludvika. Valde vegetarisk wok på en lunch förra veckan etc. Men jag äter julskinka på smörgåsen som jag fick med mig från mamma. Ska ju minska på kött och kyckling men ej sluta helt. Funkar väldigt bra.

dsc_2705

Pricktest

Pricktest och blodprov idag. Vaccination börjas på måndag. Ev vaccination mot kvalster också men definitivt mot björkpollen.

dsc_2709_20170110_131653