Archive for March, 2017

Sojaburgare

Min middag efter Freyas simning :soyaburgare, paprika, lök och färsk spenat.

Migrän :-(

Igår var det jobb, pollenspruta (vaccination), hämta på dagis, lite utelek och sen Freyas sånglektion/musikskolan. Idag vaknade jag med migrän uha! Så hemma sjuk idag och troligtvist imorgon med så får vi hoppas man kan gå till jobbet på torsdag igen. Jag har blivit bättre att lyssna på min kropp och våga vara hemma sjuk. Förut gick man till jobbet sjuk (man ville inte förlora inkomsten) men nu är det bättre att vara hemma. Pengar är inte allt längre. Vi har det ju bra. Renoverat det vi vill renovera, låga lån och bor relativt billigt. Bättre att investera i sig själv då och må bra.

Solsken, glass och konsert

Konsert med musikskolan. Go Freya 😉

Mc’ansiktsmålning

När det var dags för Rory att sova middag åkte jag och Freya till gymmet. Sen för att balansera det nyttiga blev det lunch på McDonald’s efter där de hade ansiktsmålning. Storhandlade mat och kom sen hem ca fem minuter efter Rory vaknat. Tvättid sen.

Lönedag

Gomorgon Fredag och lönedag med solsken och någon minusgrad.

Igår fick jag en fråga från Freya som jag inte förväntade mig än. Vi var på toaletten och gjorde iorning för sängen.

Freya: Mamma, jag vill aldrig ha bebis i min mage.

Jag: Men det behöver du inte om du inte vill när du blir stor.

Freya ledsen: Men mamma, tänk om jag får bebis i min mage fast jag inte vill det då.

Jag: Men det kan vi ju göra så du inte får det (säger jag utan att tänka efter)

Freya: Hur då?

 

……här funderar jag nån minut. Har ju aldrig behövt ställas för frågan än hur bebis kommer in i magen utan Freya tror de bara hamnar där och sen växer därinne…………………men Freya vet vad mens är……..

 

Jag: Du behöver inte tänka på det nu, man kan inte få bebis i sin mage innan man börjar få sin mens….

(tänkte nu att nu borde hon vara glad med svaret)

Freya: Men jag vill veta hur man kan göra så man inte får en bebis i sin mage mamma?

Jag: Det finns medicin man kan äta och då får man inte bebis i magen. Men man behöver inte börja äta medicinen före man får sin mens.

( enkelt förklarat p-piller haha )

Freya: Måste man äta medícinen VARJE dag?

Jag: Ja det måste man.

Freya nöjd med svaret: Då ska jag äta den medicinen VARJE dag.

 

Tror detta gick bra. Förklarade jag bra??

Ny vecka

Lite bilder från lek helgen som gick:

Skridskorna är undanplockade i förrådet i ett par månader nu till nästa säsong drar igång. Istället har cykeln packats ut. Hon är bekvämare med den mindre cykeln än så länge och cyklar en lite stund på den utan stödhjul. När hon blir mer säker på att cykla byter vi till den större cykeln.

Nu är det ingen ishall längre. Freya har nu två aktiviteter i veckorna; minipoppisarna (sånglektion/mini-kör för 5 åringar) på måndagar och sen simning på fredagskvällarna. I Helgen ska de ha en liten vår-konsert med mini-poppisarna. Jobb, vaccination-spruta, gym, aktiviteter etc i veckan….Det enda som skiljer från förra veckan är ingen ishall mer, inget frysa mer för mig haha.

Skridskosäsongen över

Barnvakt igår gick bra, blev bara 20 minuter själv för dem emellan jag och och Freya hade åkt och Graham kommit hem. Var också en stor hit att flytta simningen till fredagskvällar. Simhallen väldig tom, bra parkeringsmöjligheter, varma duschar och mindre barn i simgruppen………

Idag var sista gången på Freyas konståkning för säsongen men hon vill fortsätta i höst igen. Hon har tagit de två första skridsko-/konståkningsmärkerna:

http://idrottonline.se/WaxholmsKonstakningsklubb-Konstakning/Traning/skridskomarken

Efter ishallen skjutsade jag och Rory in Freya och Graham till stureplan/humlegården. De skulle gå med i St Patrick’s paraden. Nästa år kanske jag och Rory hänger på men han behövde sova middag och sen har vi tvättstugan bokad etc. Så vi åkte hem och de ska komma hem senare med bussen…..

Testar barnvakt

Idag ska vi testa barnvakt för första gången nånsin! Inte på kvällen utan ca 1 h på eftermiddagen på fredagar till att börja med. En tonårstjej ska få vakta/leka med Rory mellan kl 17.15 – ca  kl 18. Anledningen är att Graham brukar komma hem från jobbet ca kl 18. Freyas simning är 18.15 och vi behöver åka hemifrån en timme tidigare. Visst skulle det funka att ta med Rory dit men alltid lättare med ett barn och så kan det vara bra och se om vi kan ha en barnvakt och om det kan funka kanske. Vem vet? Jag och Graham kanske tom kan få till dejter i framtiden. Men nu ska vi inte hoppa för långt fram. Jag är nog mest nervös för detta men det kommer säkert gå galant………….

Rory Karolinska

Igår vabbade jag då Rory hade återkoll på Karolinska pga icke-nedvandrad testikel som han nästan blev opererad för i September förra året. Men nu låg den inte därnere så han kommer bli kallad till operation igen :-(. Haha han var fly förbannad på läkaren som kände och klämde på hans privata delar vilket jag förstår. Läkaren frågade mig hur jag tyckte testikeln låg och kändes. ‘Jag känner inte på min sons testiklar’ – svarade jag……….när läkaren och sjuksköterskan var klara och skulle gå ut ut rummet sa de hej då Rory. Rory vinkade argt frenetiskt samtidigt säger på sitt argaste ‘Bye Bye!’. ( han använder det engelska ordet för hejdå)…….

These shoes are made for walking……