Archive for April, 2017

Playdate, klippning och fire 🔥

En kvart längre sov de imorse, räknas ju inte. På fm var vi på fika hos en granne och barnen lekte med deras son Leo som är lika gammal som Rory. Sen åkte jag och Freya iväg då Rory skulle sova middag. Lunch, frisören för oss båda och sen var tanken gymmet men minisats hade andra öppettider idag grr. Blev iaf att titta på brasan sen på kvällen.

Leo’s lekland

Rory vaknade kl 6, Freya 6.50. Uha! Jag tar ju helgmornar/fm eftersom Graham tar alla nätter om Rory vaknar, Freya behöver kissa, törstig, täcket fel, otäck dröm etc. Men hade gärna önskat att de kunde sova lite mer imorse. De brukar vakna ca kl 8-9 på helgerna men icke idag så vi var ute 7.20 och lekte utomhus i 2 h. Mitt på dagen när Rory skulle sova middag åkte jag och Freya till Leo’s lekland följt av storhandling mat. Glas vin till middagen och jag kommer somma i soffan framför TV senare… Bäst för dem att de sover längre imorgon….

Utelek efter middagen

Jobb, dagis stängde tidigt i onsdags. Vernissage igår eller annan ursäkt att få föräldrar att hämta barn tidigare. Iaf bara hunnit med gym en gång denna vecka, i tisdags. Men idag blir det gym mellan jobb och dagishämtning. Freya har ingen simning idag pga valborshelgen. Så kan gymma idag. Efter att jag matat barn igår gick vi ut och lekte lite så fick Graham lite egentid hemma. Ge och ta.

Har inte så mycket planer i helgen. På söndag har en i området bjudit oss på fika och en playdate för barnen. Sen vill jag till gymmet på söndagseftermiddagen. Ev klippning för Freya på söndag också. Kolla in majbrasa etc.

Söta Rory

Wow igen!

Shit! Vilken otrolig respons på min karateklubb. Sociala medier är bra, ‘Vi på resarö’ gruppen på facebook = bästa reklampelaren! Lade upp detta som idé för en vecka sen om att skapa min karateklubb och på en vecka fått skapa kölista etc fast jag inte officiellt skapat föreningen än är överväldigande. Har en knattegrupp på 30 barn och 6 barn i kölista till den gruppen, en barngrupp på 30 barn och 4 i kölista. En Ungdoms-/Vuxengrupp med 22 vuxna! Vi hade städdag igår med föreningen och en mamma sa att hon var intresserad av vuxengruppen och undrade om max-antal där. Jag sa att jag hade inte tänkt sätta max alls ens för barngrupperna men blev ju tvungen. Vet inte ens hur jag ska träna 30 barn samtidigt men får ta hjälp av föräldrar på knatte-gruppen så några kommer vara kvar och titta på. Jag  sa inget max för vuxengruppen då det ju blir mindre bus där och mamman skojade om att det vet man aldrig. I fredags hade ju Freya simning som vanligt. Hon ville öva lite extra själv efter lektionen var slut och jag filmade. Nu simmar hon faktiskt! De börjar med crawl som simsätt. Sen ryggsim, sen bröst som tredje simsätt. När jag var liten började vi med bröstsim. Hon simmar men har inte fått in tekniken än att vrida upp huvudet och andas för att sen kunna simma vidare. Men det kommer 🙂

Vår lördag

Jag gick upp då Rory vaknade 6.30. Freya och Graham sov till åttatiden. Vid 10 åkte jag och Freya iväg. Hade många planer. Först krauta och köpa gräsfrön med mera för föreningen har städdag imorgon. Sen skoaffären och köpa nya skor till Freya. Det var bra att hon fick prova ut nu för det skiljer mellan skor. Vi köpte två par och det ena var st 29 och det andra paret st 30. Sen gick hon och jag på bio och kollade på smurfarna. Kappahl efter för att köpa jeans till Freya och hon fick prova i omklädningsrummet. Har tidigare bara köpt och chansat men bättre när hon följde med. Sen ica och sen hem. Tvättstugan, byta barn med Graham för jag ville få lite motion så blev en timmes promenad med en 16 kg Rory i vagnen på sen-eftermiddagen.

Nu sover barnen så snart filmtajm och glass för mig och Graham.

Vatten över huvudet?

Shit! Wow! Frågade om intresse för karate på Resarö i tisdags. Jättemånga som skrev och frågade om lista/kölista etc. Så på 3 dagar jag har en knattegrupp på 30 knattisar som vill börja/testa efter sommaren. Har en kölista på den gruppen på 5 barn. Jag blev helt enkelt tvungen att sätta ett max-antal. Tänkte först inte det men jag kan inte ensam träna typ 50 ungar! Så knattisgruppen full med 30 barn plus 5 i kölista. Barngruppen 8-13 år full med 30 barn och anmäler sig mera nu blir det kölista. Ungdoms-/vuxengruppen har jag 9 vuxna som vill testa/börja plus ev 7 st till som ska kolla på träningen och fundera men är väldigt intresserade. Ojoj! Hade inte väntat mig denna responsen. Har jag tagit mig vatten över huvudet? Detta ska bli så roligt! Sensei Helena here I come!

Starta min egna karateklubb

Tränade ju karate i söndags hos Ludvika karateklubb. Min Sensei Kenneth pushade mig och sa att jag borde starta klubb på Resarö. Kändes också så kul att köra karate igen. Har saknat det. Så kom hem från Ludvika och direkt efter påsk på tisdagen kontaktade den som har hand om gymnastiksalen på Resarö skola. 50 sek/h i hallhyra om man är förening. Så bokade upp 3 h i veckan. Tisdagar 17-19 samt söndagar 16-17. Kan ej mera, vill ej inverka för mycket på andra saker. Freya får hänga på mig på träningarna medans Rory får vara hemma. Sagt och gjort. Sen skissade på hur jag skulle lägga upp det. 17-17.30 karate-knattisar 5-7 år, 17.30 – 18.15 Barn-karate 8-13 år, 18.15 – 19 ungdomar/vuxna från 14 år och upp. Sagt och gjort. I värsta fall får jag väl hallen för mig själv och leka med barnen tänkte jag. Rör sig ju bara om 150 sek/vecka.

Lade ut poster på tre olika facebook-sidor om hur intresset var för karate och start i augusti 2017. Wow! Vilken respons jag fick! 25 anmälda till knattis-gruppen att prova på, 20 till barngruppen, 5 vuxna som vill börja (plus 3 till föräldrar som ev börjar också men vill fundera lite och kolla på en träning först). OJ! Hade inte förväntat mig den responsen. Sen får man räkna med att några bara provar en gång och sen var det inte nåt för dem men ändå. Detta är dom som anmält sig och jag har ej startat klubben officiellt än. Nu gäller det planering. Ska träna hos Ludvika karateklubb igen i slutet av Maj när jag åker upp igen och sen en heldag karate i Mariefred första helgen i Juni.

Resarö karateklubb med Sensei Helena. Blir nog bra detta.

Vår påskhelg

I torsdags efter dagis fick jag gå med Freya på hennes påskkärrings-tur.

Mycket godis blev det. Vi knackade ju dörr i lite mer än en timme! Korgen blev full. I fredags var jag och Freya iväg och badade/övade simma. Ingen simskola på långfredagen men badhuset var öppet. Lördag till söndag åkte hela familjen till ludvika men var lite osäkert först om vi skulle komma iväg då vintern återvände till Ludvika men det gick bra att köra med sommardäck :

Påsklunch, påskägg, barnen busade med kusin Theo etc. Idag innan hemfärd fick barnen leka mer med Theo hos min syster medans jag tränade karate med ludvika karateklubb! Graham var också hos min syster under tiden. Sist jag körde karate var i juni förra året. Vad kul det var! Får ej gå så långt emellan nu tills nästa gång!

Påskharen

Jobbar hela veckan förutom fredag. Heldag imorgon också. Barnen har haft påskkul på dagis i veckan. Påskpyssel, idag påsklunch etc. Imorgon vill Freya gå påskkärring efter dagis…… Jag kommer behöva gå med…… Ev behöver Rory med också i vagnen.

Körde gym efter jobb igår och idag. 85 kg maxar jag i marklyft nu ☺️. En bra bit ovanför min egen vikt. Vore kul att klara 100 kg till sommaren. Stark mamma Eha 🙂