Archive for August, 2017

Simning och karate

Simning på fm för Freya. Jag och Rory badade under tiden. Sen hem och lunch och lugnt hemma i ca 2 h. Sen gick jag och Freya ned till karaten. Freya var med i knattegruppen idag och satt sen med plattan under tiden jag undervisade barn-/vuxengruppen. Funkade bra att ha med henne idag. Har tok mycket folk på tisdagar så hon kommer ej gå tisdagar utan får gå på söndagar är tanken. Lek på skolgården innan vi gick in till dojon.

Leo’s Lekland kalas

Karaten jag skulle på idag eftermiddagen blev inställd pga sjukdom. Jag åkte med Freya till barnkalaset på Leo’s lekland :

Tog 1 h promenad barnfritt på eftermiddagen istället. Imorgon blir det fullt upp. Jag tar barnen till simhallen och låter Graham sova. Freya har simkurs och jag och Rory badar under tiden. Sen karate coaching på eftermiddagen. Freya ska med på karaten imorgon. Får se hur det funkar med henne med.

Reflektioner etc

Mycket träningsupplägg/funderingar. Det är skitkul att öppnat klubb och leda många men en stor utmaning för mig samtidigt. Fortfarande är knattegruppen full med 30 barn, kölista på 14 till den. 30 är i högsta laget också så får se var jag landar efter de testat dessa två gratis prova-på veckorna. En i knattegruppen har betalat terminsavgiften så 1 elev har jag där bekräftad. I barngruppen flyttade jag över 2 st stora 7 åringar, har fått några som testade och inte ville mer men fått på så sätt in alla från kölistan så de kan testa nästa vecka. Det betyder ingen kölista alls till barngruppen och har 28 namn i den gruppen just nu. 1 elev i den gruppen har betalt terminsavgift så 1 bekräftad elev där med. Vuxengruppen har jag inte riktigt så stor koll på vilka som kom i tisdags. Tog ej namnen men var ca 10-15 st. Har en lista med 24 namn så får ta upp namnen där tisdag nästa vecka och sen se var man landar.

Snart helg. Fullproppad helg med aktiviteter. Imorgon fm ska Freya på barnkalas på Leos lekland. Jag stannar kvar men hon kommer få åka med en kompis hem dvs få skjuts hem då jag efter kalaset ska åka till Mariefred och träna karate själv. Söndag förmiddag börjar Freyas simkurs. Jag och Rory hänger med och badar/simmar under tiden och ger Graham sovmorgon. Söndag eftermiddag är det coaching igen i min karateklubb. Freya går ej på karaten just nu utan stannar hemma. Det är väldigt många där och jag kan ej hålla kolla som det är på alla knattisarna så skulle jag behöva ha Freya med som kan bli mammig etc så blir det problem. Lite senare i terminen kan hon ev få följa med.

Sensei Helena

Mycket funderingar efter i tisdags. En lek fungerade med knattisarna. En annan fungerade inte lika bra. Jag får testa mig fram i detta eftersom detta är nåt helt nytt för mig med. Flyttat en från knattegruppen till barngruppen samt några avhopp men i knattegruppen har jag fortfarande fullt nu med 30 barn och en kölista på 14 barn. I barngruppen har jag några avhopp efter att ha testat så jag flyttade två stora 7-åringar till barngruppen och har just nu 28 st i barngruppen. I vuxengruppen har jag 23 st. Phu! Så 81 st elever för tillfället. Får se vad status hamnar efter de två första prova-på veckorna. Jag hoppas på ca 15-20 i barngruppen faktiskt för då kan jag fokusera mer med dem på tekniker etc. Knattegruppen gör inget med 30 barn då det blir mestadels lek och jag kommer ha barn lite överallt. Men droppar det av nån där har jag kölistan sen att ta av. Vore kul om det blir 15-20 vuxna som stannar också. Jag tar detta vecka för vecka. Har planerat söndagsträningen iaf och får se hur den går. En sak i taget.

Öppningsdagen avklarad

Fy var riktigt nervös inför karatestarten igår. Är ju bara jag själv att leda måååånga barn. Vuxna är ju inga problem men barnen. Hade max 30 i barngrupperna och det var måånga barn med 30. Var ca 27-28 i vardera gruppen som dök upp. I vuxengruppen kom det ca 15. Några fler ska komma på söndag och nästa vecka för det var krock igår med andra saker. Så jag instruerade närmare 70 st i karate igår! Shit! Sista gruppen var man ju minst nervös i såklart för det var ju vuxna. Får nu se hur många som vill fortsätta hela terminen. Fått några avhopp redan och faktiskt skönt om barngrupperna blir lite mindre. Knattegruppen på 30 minuter klarar jag med 30 barn men barngruppen blir det ju mer karate-inriktad och vore skönt med lite mindre barn i den så man kan hjälpa alla under passet. Vi får se. Kör på söndag igen! Söndag är knattegrupp först och sen en gemensam grupp för barn och vuxna. Då kan det bli många i den gruppen. Ska försöka lista ut nåt träningsupplägg för söndag.

Ny vecka

Igår tog jag barnen och åkte och badade / simmade i Täby och lät Graham sova ut igen. Freyas simkurs börjar nu på söndag och jag tänker ta med båda barnen och låta Graham få sova på söndagar så startade det igår. Sen fick jag barnfritt på eftermiddagen och tog en timmes promenad. Åkte sen iväg och köpte en begagnad växasäng till Rory på kvällen. Imorgon tisdag ska vi testa byta hans säng. Han sover ju i spjälsäng fortfarande och börjar bli lite för stor för det nu. Ny vecka nu. Tisdag semester pga Freyas skolstart och sen karate-start iiihh! Ensam starta klubb. Jaja blir bra detta..nya utmaningar!

Andra planer i veckan är jobb, gym, lördag barnkalas och sen eftermiddag karate för mig i Mariefred. Söndag simkurs och sen karate i min egna dojo på eftermiddagen. Fullspäckad vecka helt enkelt!

Kräftskiva

Lördagen var egentligen helt oplanerad med undantag för tvättstugan. Efter frukost frågade Freya vad planen idag var. Jag vet inte sa jag. Freya : kan vi åka gymmet mamma? Snääällla? Rory : ja åka gymmet. Åka hissen!

Haha barnen ville verkligen till gymmet så blev sats. Vi lät Graham få sovmorgon till kl 13!!

Sen handlade vi kräftor och vin för blev bestämt en liten kräftskiva hos ett par grannar. Tog mig sen lite barnfri tid på eftermiddagen för en promenad.

Efter tvättstugan blev det kräftskiva. Freya älskar verkligen kräftor. Barnen lekte med Leo och vi gick hem halv nio. En oplanerad dag blev riktig bra och fick oväntad kram av Freya på kvällen. Barnen hade en bra dag och inte alls mycket bråk faktiskt.

Lugnet före stormen…..

Relativt lugna dagar nu. Jobb, gym och hämtning barn. Nästa vecka kommer aktiviteterna igång och då börjar stormen. Nästa vecka på helgen kommer det också bli väldigt intensivt. Både lördagen och söndagen den helgen är helt uppbokade från morgon till kväll. Får njuta lite extra den här helgen att den enda inbokade planen är tvättstugan. Vi ska också kika lite på en växasäng till Rory. Han sover fortfarande i spjälsäng och börjar bli för stor för den nu då han är 2 år och 3 månader exakt idag. Cykling efter middagen igår kväll:

Höstlovsresa

Bokat flyg på höstlovet till Malaga för mig och Freya. Hilde flyttar ju dit i September och har velat göra nåt med Freya på höstlovet. Nu ska jag bara se till att vaccinera barnen mot vattkoppor snart så att det ej blir oväntat sjuk innan vi reser.

Arbetsvecka

En 4 dagars arbetsvecka….Freya på fritids och Rory på nya dagiset. Planerna i veckan är jobb, lite gym. Ev gym med båda barnen på lördag och ge Graham sovmorgon. Freya tjatar om att hon vill att hon och Rory ska tillbaka till gymmet igen. Haha! Helgen är mycket förberedelser också för nästa vecka startar jag träningarna för min alldeles egna karateklubb – Resarö karateklubb. Nervös är jag, shit! Wish me luck!