Archive for October, 2017

Ny vecka, höstlovet

Igår byttes det till vinterskor på Volvon. Det snöade faktiskt också samtidigt.

Ny vecka, höstlovet. Rory ska vara på dagis hela veckan då Graham jobbar hela veckan. Freya är på fritids måndag och tisdag. För på onsdag åker jag och Freya till Malaga i 4 nätter! Pratade med en kollega som var i just Malaga hela förra veckan och han hade badat varje dag så det är badväder. Lite skillnad mot här som är nästan noll-gradigt. Idag måndag är planen jobb och sen hämta paket och hem och förbereda mera packning för onsdag och sen hämta barn. Imorgon tisdag har jag en semesterdag och har bland annat massage och klippning inbokade. Ska också halloween-pynta inför ‘bus eller godis’ på kvällen. Sen blir det Malaga!

Söndag

Fullt upp igår, konståkning för Freya , träffa Camilla och lilla Leo, simning för Freya, storhandlade mat. Rory fick jag mindre tid med igår då han var hemma med Graham.

Idag lite lugnare. Jag och barnen ska snart till gymmet och sen åka för däckskifte. Snart börjar ju halkan. Karate på eftermiddagen.

Fredag, slutspurt

Fler fullspäckade dagar. Igår jobb, hem och hämta barn och gitarrlektion för Freya. Hem, mata barn. Graham tog över och in till stan för styrelsemiddag med vår jurist i vasastan. Boendefrågor för bostadsföreningen. Barnen igår.

Idag fullt upp igen. Jobb, gym, hämta barn, hem och hjälpa Freya och skjutsa henne sen. Hon ska på Halloween-födelsedags-kalas. Jag lämnar henne och hämtar henne 2 h senare, kalas mellan 17.30-19.30.

Rain rain ☔.. Go away

Finns en barnlåt på engelska som barnen kollar på ibland på YouTube som går ‘Rain rain go away, come again another day, rain rain go to Spain!’… Men nej!!!!! Regnet får ej flytta dit, vill ha sol nästa vecka ju. Tar helldre och lånar Freyas regnhatt och tar fram gummistövlar och känner mig riktigt inne i det här som kallas mode 🙂 Tur att man kommit till en så mogen ålder att man skiter i vad andra tycker. Mötte en på vägen till skolan, en kille i ca 20 års åldern med fixad frisyr och ullkappa typ i spöregn. Inte nåt alls på kroppen som kunde dusta bort regnet……..

 

 

 

 
Regnade mycket igår. Idag är det jobb, hem och hämta barn och gitarrlektion för Freya. Sen in till stan igen för styrelsemiddag med vår jurist.

Onsdag – mitt i veckan

Mitt i veckan redan, onsdag idag. Kämpa kämpa! Malaga om exakt en vecka för mig och Freya, semester och sol! ( och förhoppningsvist bad! ). Idag blir det jobb, gym och hämtning från skola och dagis.

Ny vecka, ännu fullspäckad vecka

Ny vecka. Helgen som gick var fullt upp. Jag och Graham hade vuxentid i fredags kväll, middag på tu man hand. Har bokat barnvakten igen till slutet av November. Vi behöver ju detta. I lördags konståkning på förmiddagen. Freya längst bort i rosa jacka och rosa hjälm som övar snurr och hopp.

Hem sen och lite lugnt/lek hemma. Rory stannade hemma med Graham på Freyas aktiviteter på lördagen. Sen iväg igen till Täby för simning:

På hemvägen storhandlade jag och Freya samt hämtade take-away middag från asiatiska restaurangen. I söndags var det lugnare. Freya bjöd hem en kompis på lek på förmiddagen så henne såg man inte. En kompis är bästa barnvakten ju. Så jag och Rory lekte pirat:

På eftermiddagen var det karate i Resarö karateklubb. Freya hänger med mig på söndagarna.

Ny vecka nu, en fullspäckad vecka igen. Skönt med avkoppling till Spanien (Malaga) efter halloween. Idag måndag är det jobb, hämta dagis (Freya ska med kompis hem efter skolan), hem och mata Rory och tvätta kläder. Sen iväg och hämta Freya från kompis. Tisdag jobb, hämtning av barn och instruera karate. På tisdagarna följer ej Freya med. Onsdag jobb, gym och hämtning av barn. Torsdag jobb, hämtning av barn och Freya har gitarr, sen styrelseuppdrag/styrelsemiddag på kvällen. Fredag jobb, gym, hämtning av barn och sen ska Freya på halloween-födelsedags-kalas på kvällen. Lördag konståkning och simning för Freya och mamma Eha är privatchafför igen. Söndag vill jag gå på nytt pass på gymmet på fm och barnen (iaf Rory) har tjatat om att de vill till lekrummet på gymmet så blir gym med barnen, lunch med Camilla och sen instruera karate på eftermiddagen.

Fullt upp!! Dags att sätta igång. Ingen ro, ingen vila!

Kontraster….

Igår var bara 2 h barnfritt och vuxendate men välbehövligt. Det går att prata ostört, man kan koppla av på ett annat sätt även om man i bakhuvudet undrar om allt går bra hemma. Vi år middag på en restaurang i Vaxholm. Ingen speciell mat men det behövs inte, var speciellt ändå för oss. Hade gått bra med barnvakten hemma.

Idag lördag är det kontraster. På fm hade Freya konståkning. Nu tar vi det lugnt hemma, Rory sover middag. Sen ska jag och Freya iväg igen. Simskola vid halv fem. Först ishalllen och frysa och sen badhuset. Kontraster. Vi passar nog på att storhandla på hemvägen, inte många på affären på en lördagskväll……

Date ikväll

Fredag. Jobb, gym, hämtning och sen ut på dejt ikväll! Årets nyårslöfte var ju att få mer vuxentid. Jag har unnat mig klippningar, andra behandlingar etc. Kanske borde unnat mig mera men svårt att hinna med. Sen har jag och Graham anlitat en barnvakt lite då och då. Vi har inte mycket tid tillsammans, efter nattning har vi ca 1 h och sen somnar jag i soffan haha. Ikväll kommer Jennifer i 2 h och jag och Graham ska ut och äta. Vi har ej haft nån annan som nattat barnen än men vi borde introducera henne i den rutinen men nattningen är ju den svåra biten med små barn. Blir lättare ju äldre de blir att han nån barnvakt som nattar så vi kan avvakta lite med det…….Så date ikväll för mig och Graham och dessa två ska leka med Jennifer:

Tok-Rory

Rory och tuttar….ja. Han hittade direkt dit efter att han fötts innan ens barnmorskan tittat upp typ. Hon gav mig Rory och ‘städade’ sen och tittade sedan till oss och då hade Rory själv hittat till tutten. I omklädningsrummet på Freyas simning går han runt och pekar på kvinnor och säger ‘Mamma! titta tuttaj!’ …..Ja sccchhh Rory. Hm!

 

Graham hemma

Graham hemma igen. Freya hade doktorn och sen gick vi och fikade samt strosade i Vaxholm denna underbara höstdag. Bara hon och jag. Rory på dagis och Graham på väg hem.