Archive for January, 2018

Mycket nytt!

Freya är stora tjejen och har tappat första tanden. Hon har längtat efter detta i ca 1,5 år sen första kompisen på dagis började tappa tänder:

Annat nytt? Här går det undan i svängarna. Vi skriver kontrakt på nytt boende idag! Ett hus som är ca 20 kvm större och har 4 sovrum på samma plan. Vi känner att vi inte vill att barnen ska dela sovrum och Rory är för stor för att sova i vårt rum nu. 9e Maj får vi tillträde till nya huset och vi flyttar hela 50 meter haha. Men kommer sakna vårt kök och våra badrum. Badrummen är helrenoverade i nya huset men vi behöver göra kök igen. Vi får en liten trädgård på framsidan och altan bak men med stor gräsmatta man kan släppa ut ungarna på lösbete på. Nu är det nervöst om att få ut våran och få den såld………..man vill ju helst inte stå med dubbla boende för länge. Vi tänkte ju tillträda nya 9e maj och tillträda vår gamla 1a juni så har vi tid att renovera innan vi flyttar in.

Graham bortrest, syster och Theo hit-rest

Graham åkte till Dublin i fredags och kommer hem ikväll tisdag. I lördags hämtade jag och barnen lillasyster och Theo från tåget:

Rory sov i bilen och blev lite chockad när han vaknade och hade Theo och Mia bredvid sig i baksätet:

 

Freya hade sin simning på lördagen så jag badade lite med pojkarna också:

På söndagen blev det mycket lek i snön och sen karate på eftermiddagen. Theo skulle vara med men det blev att alla tre barnen satt med plattor och godis med Mia istället på sidan.

Igår måndag åkte dom hem. Graham landar kl 16 idag och har ju karaten så jag ska iväg snart och hämta barnen (jobbat hemifrån) och sen kommer barnvakten……

Snow 🌨

Det rullar på…..

Vardagen och aktiviteterna rullar på. Freyas konståkning och simning har dragit igång. Resarö karateklubb också men alla tre grupperna. I helgen åker Graham till Irland själv och jag och barnen är ensamma fredag till tisdag. Min syster och systerson kommer lördag till måndag samt kommer ta hjälp av vår barnvakt Jenny.

Karate-start

Ikväll är det terminsstart av min karateklubb. Nu är det aktiviteter och ekorrhjulet igen fram till sportlovet då jag tagit semester hela veckan faktiskt. Tanken är att jag och barnen åker till Ludvika i 3 nätter. Så jobb,gym, karate och Freyas aktiviteter blandat med säkerligen vabb etc fram tills dess.

Årsresumé av året 2017 samt nya året 2018

Januari 2017: Liten operation för att fixa sista saken efter två förlossningar. Skönt! Vi är nöjda med barnaskaran som den är. Ludvika trettonsdagshelgen. Pollenvaccination mot björk påbörjades. Tränade mycket på gymmet.

Februari 2017: Vabruari. Sjukstuga hos oss och blev också ett akuten besök pga vinterkräksjukan.  Hotellnatt i stan och middag med kistaexperten, en vinst jag vann på en radiokanal. Aktiviteter som konståkning och sånglektioner och simning för Freya.

Mars 2017: Graham och Freya åkte på en pappa/dotter resa till Irland. Jag och Rory var hemma själva. Freya åkte på konståkningsshow som ett Bi. Vi började med att ha en barnvakt och testa på det vilket fungerade bra. Dock undersöker vi en ny barnvakt för 2018 då nuvarande har mycket med studierna.

April 2017: Våren kom och tussilagon. Påsken också. En sväng till Ludvika över påsken. Tränade karate hos Ludvika karateklubb och min tränare Kenneth försökte få mig att öppna karateklubb på Resarö och det börjades planera. Valborgsfirande på Resarö.

 

Maj 2017: Resarö karateklubb blev godkänd som ny karateklubb av svenska karateförbundet. Jag var på gång! Rory fyllde 2 år. Hilde kom på besök. Grahams syster Louise kom på besök och tyvärr ej svärfar som blev väldigt sjuk. Graham fick åka över själv flera ggr år 2017 till Irland. Jag och barnen besökte Ludvika igen och Ludvika vårmarknad.

 

Juni 2017: Jag tränade karate på ett läget i Mariefred. Skulle jag starta en karateklubb behövde jag ju också träna mera själv. Premiärbad utomhus. Lite sent på året så i år satsar vi på att premiärbada i Maj iaf. Avslutning med Freyas dagis. Lite ledsamt då Freya skulle till skolan/fritids sen. Vi hade helg själva jag och barnen och blev barnens dag vid Vaxholm kastell. Midsommar firades på underbara Resarö!

Juli 2017:  Underbara Juli – semestermåndagen! Jag och barnen hade första semesterveckan själva och var i Ludvika då där Freya körde en sommar-simkurs utomhus i en kall sjö. Jag åkte sen barnfri till Finland med Camilla och Martin för att träffa upp Melanie och hennes nya kille som jag redan glömt namnet på tyvärr. Familjesemester till Göteborg och Strömstad för oss alla 4.

 

Augusti 2017: Fick besök av min syster och systerson så vi semestrade runt Stockholm och Vaxholm medans Graham åkte till Dublin själv. Åkte med dom upp till Ludvika och sen passade på att åka till Borlänge och besöka Kattis och hennes familj. Sen blev det inskolning på nytt dagis för Rory och fritids och skolstart för Freya. Hela hösten var sen kantad av aktiviteter så i August var sista besöket till Ludvika för året 2017. Jag öppnade också officiellt Resarö karateklubb och startade karateträningar på Resarö som ensam ägare/tränare för klubben. Stolt över mig själv!

September 2017: Aktiviterna startade. Träningarna i Resarö karateklubb fortsatte och grupperna lugnade ned sig lite från att ha enormt intresse. Mamma och Göran kom på besök. Hemma själv med barnen en långhelg igen.

Oktober 2017: Konståkningen drog igång för Freya. Själv med barnen en helg igen. Halloween firades också som avslut på månaden.

 

November 2017: Jag och Freya åkte på en mamma/dotter resa på höstlovet till Malaga och hälsade på Hilde och även Kristine och hennes barn. Men vi bodde på hotell. De jobbade ju dagtid. Sjukstuga också.

December 2017: Intensiv månad med avslut på aktiviteter även med min karateklubb där vi körde graderingar. Freya fyllde 6 år. Sjukstuga även för mig. Graham åkte till Irland en helg själv och både jag och Freya fick magsjuka samtidigt. Jul och nyår firades hemma. Mellandagarna badade jag och barnen mycket. Graham jobbade mellandagarna.

 

Vad jag skrev för ett år sen om året 2017!

Nya året 2017! Jag vill investera mer i mig själv i den mån jag hinner med två små barn haha. Har en operation till jag skulle vilja göra och det hanns ej med i år så hoppas på det till nästa år. JAPP, den blev av! Hoppas få börja vaccinera mig mot björkpollen så jag kan njuta av våren mera, dock pågår en sådan vaccinering på en 3-års period. Jadå, den håller på för fullt! Ska investera mer nästa år med saker såsom att komma iväg till frisören etc. Har inte klippt mig på 7 månader nu!! Ja också uppnått. Freya kommer börja skolan efter sommaren, stora tjejen! Hoppas på att få till en barnfri resa i vår med min syster och kistaexperten. Blev en barnfri resa till Finland i somras istället med Camilla och Martin. Rory kommer inte flyga nånstans 2017, han är för rastlös för det. Blir nog Gotland igen i sommar, vi gillade det. Gick bra att resa dit med små barn. Ingen Gotland men istället Strömstad! 🙂 En annan sak är att jag vill äta mindre kött. Nu menar jag ej fisk och skaldjur utan kött och kyckling. Jag har försökt lite efter sommaren och väljer oftast vegetariska alternativ om det finns. Att bli vegetarian 100 % skulle jag inte vilja (tycker om kött emellanåt) men jag vill dra ned på kött och kyckling då djurhållningen inte är den bästa samt så tror jag människan mår bättre av att äta mindre kött och kyckling. Har ätit betydligt mindre kött 2017 mot år 2016. 

 

 

Nya året 2018! Fortsätta utveckla min karateklubb Resarö karateklubb framåt. Är intresserad av ny utmaning jobb-mässigt också men söker inte aktivt utan det är om rätt tillfälle kommer. Funderar på att lämna styrelseuppdraget i föreningen. Karateklubben tar mer och mer tid och styrelsejobbet blir mindre och mindre roligt. Vi ska testa börja resa lite som familj igen nu när Rory blir 3 år. Har undvikt flygresor med honom mellan 1-3 års ålder och blivit uppdelat semester mycket. Kommer bli lite resor i år. Irland, Malta och Gotland är inplanerade hittills. Kanske Australien på ett bröllop? Vem vet?