Archive for April, 2018

Karatetävling

Fullt upp som vanligt. Exakt två veckor kvar nu tills vi får nycklarna till nya huset. Dock planerar vi en officiell flytt midsommardagen. Vi ska måla, riva och renovera samt ta vår tid att flytta saker. Vi kan ju gå med saker. Så vårt hus kommer vara väldigt tomt sista veckorna vi bor där.

I lördags tog jag med 4 killar på klubbens första tävling på Lidingö. Trodde ej på medalj utan mer en rolig sak. Min klubb har ju inte funnits så länge och de andra klubbarna som tävlar är mycket mera rutinerade och funnits i decennier. Men! Ett brons tog en kille på 7 år med sig. Killarna i kategorin 9 år vann faktiskt deras första kata matcher men slogs sen ut i kvartsfinalerna. Något har jag lyckats med 🙂

Tisdag idag så karate igen. Jag instruerar tisdagar och söndagar. Skulle egentligen vänta med ny cykel för Freya till nya huset men…..vi kikade på en i lördags så jag ska hämta den på torsdag. Ny börjar cyklarna bli dyra. Förra 16tum kostade 799 helt ny på coop. Freya vill ha växlar nu och jag har gått med på 3växlar. Mer behöver hon inte. En 20 tum med 3 växlar och lättvikt hos XXLsport går på strax över 3tusen! Men tanken är att Rory ska ärva den. Ska sätta på stödhjul på Freyas 12tummare så han får den nu eftersom vi sålde trehjulingen.

Helg i Falun

Helgen som gick var det karateläger i Falun. Först hade jag en tanke att åka barnfritt men sen följde Freya med och hon var med de 2 första timmarna på lördagen på lägret med surfplattan och godis på bänk i hallen. Sen kom min lillasyster och Theo till Falun och tog Freya medans jag tränade sista timmen.  Hade bokat en hotellnatt på Scandic och bokade ett familjerum så vi sov där alla 4. Hade sett fram emot hotellpoolen men den var svinkall så vi bastade istället. Karate igen söndag fm och sen lunch med lillasyster, theo och mamma och göran som kom upp innan jag och Freya åkte hemåt igen. Saknade Rory men han hade inte kunnat följa med och sitta still i två timmar.

 

Cykeltur

Blev cykeltur för Freya och Alve igår. Freya behöver en större cykel, en 20 tum och hon pratar om att hon vill ha växlar. En ny hjälm också. Det blir en plan för Maj månad. Behöver också hitta stödhjulen nånstans i förrådet (som fyllts med saker från visningarna) för att sätta på 12 tum cykeln till Rory. Vi sålde hans trehjuling då han också växer…..en cykelhjälm behöver Rory också. Han kan inte ärva Freyas för Freya och Rory har lika stora huvuden.

Fullt upp….

I fredags och lördags hade Freya feber. När barn är sjuka och man inte kan göra nåt känns det som man har varit sjuk själv. I söndags kom barnvakten på förmiddagen och jag och Graham åkte till elgiganten och epoq och beställde och betalade köket för nya huset. Så det är beställt och klart nu. Nästa steg är att bestämma vilken byggare vi ska anlita. Vi har haft två byggare hos oss som vi väntar på offert ifrån och en tredje kommer imorgon. Funderar om man ev ska ta in en fjärde offert också. Banken är i rörelse om tillträdet nya huset 8e maj. Dock flyttar vi inte in förränn i Juni.

Denna vecka också full fart. I helgen åker jag på karate-läger i Falun. Jag tar med mig Freya som kan sitta med surfplatta och titta på och så har vi en natt på Scandic i Falun. Ev kommer min lillasyster och systersonen och bor med oss en natt på hotellet eftersom jag bokat familjerum så det finns plats för 4. Rory skulle aldrig acceptera att sitta still i 2-3 h på en bänk i en gymnastiksal med en surfplatta så han och Graham är hemma. Vi får se hur flygresan till Irland kommer gå om 3 veckor……Rory har inte suttit på ett flygplan på 2 år nu så nu ska vi testa hur det kommer gå. Ingen hit ju att flyga med barn mellan 1 – 3 år gamla så vi har undvikit det……

I sommar delar vi ju upp oss igen med semester litegranna men har även semester ihop. I Juni mellan skolavslutning och midsommar åker jag och Freya till Malta 🙂 . I Juli har vi bokat 3 nätter i Visby i Gotland hela familjen. Det blir nog familjesemestern och sen blir det bara på hemmaplan och ev nån vända upp till Ludvika. Vi bor ju i skärgården och finns massor att göra på sommaren. Gröna Lund har vi tankar på tex. I Augusti åker Graham med Freya själva till Irland. Så Rory flyger bara 1 gång. Det är så mycket mera bök när ett barn dels inte är blöjfritt (Rory vägrar ha av blöjan…) och dels när man behöver ta med vagn.

Funderar också lite över höstlovet. Ska man åka nånstans? Svindyrt redan nu enbart för det är höstlovet. Förra höstlovet åkte jag och Freya till Malaga och det är rätt skönt att komma iväg lite då det börjar bli som mörkast…

Radhus sålt

Nu har vi skrivit papper  Huset sålt. Med marginal av en månad haha för 8e maj får vi nycklar till nya huset. Vi ska dock renovera köket och måla lite innan inflytt så vi flyttar nog in först i slutet av maj/början juni  De som köpt vår flyttar in veckan efter midsommar. Skönt, ingen stress iaf med flytt.

Hade velat haft över 3milj och vi sålde för 2,9. Men men, marknaden har lugnat sig samt vi gör ändå en vinst med 850tusen på bostaden eftersom vi köpte för 1,55 milj och har väl spenderat ca 450 –  500 tusen på renovering av kök och två badrum samt markiser och ny värmepanna…