Archive for September, 2018

Vecka 38 2018

Veckans INTENSIVA planer….. :

Måndag: passerat men blev jobb, gym och hämtning av barn.

Tisdag: Jobb, hämta barn, hem snabbt mata barn, sen iväg och köra karateklubben.

Onsdag: Vabb (rory har besök hos doktorn). Kanske gymmet mitt på dagen med Rory (minisats). Freya ska med kompis hem efter fritids. Tvättstugan.

Torsdag: Jobb, Freya spelar gitarr och sen lugnt hur lugnt det nu kan bli med två barn som är helvilda.

Fredag: Utvecklingssamtal med Freya och hennes lärare på morgonen. Har ledigt på fredag för jag ska anordna mitt första karateläger och är superspänd på detta! Så har fullspäckad helg! Efter utvecklingssamtalet direkt till krauta för inköp till föreninge med styrelse-kollega. Sen till Åkersberg och hämta en hyrbils-vinst, ska låna en toyota bil gratis fredag till måndag. Sen hämta Scott Langley på flygplatsen 12.30 då han kommer med flyg från Irland. Lunch (sponsrad) i Vaxholm kl 14 med honom. Lämna honom till hotellet kl 15. Hem, förbereda lite kvällspasset, hämta barn….Freya ska spela tennis men får inte spela hela timmen utan får gå i i halvlek. Både hon och tränare helt ok med detta. Hem, lämna av barn och direkt ner till dojon. Hoppas Scott kan åka dit med en annan i bilen. Öppna dörren och välkomna alla….träna karate 18.30 – 20.

Lördag: Karateläger mellan 11 – 16. Freya ska träna första passet som är ett barnpass. Freya får också hoppa över hennes simning denna helg. Sen ska vi ut på båttur med Sensei Scott! Mellan 17 – 19 har jag fått en i karateklubben som har båt att visa runt lite och jag tänkte ju med….jag har ju ingen båt. Sen middag ute på kvällen.

Söndag: Karateläger 9 – 13 (men behöver ju vara där 8.30, hämta Scott kanske 8.20). Freya tränar första passet, barnpasset. Gemensam lunch kl 14 och sen sätta Scott i en taxi kl 15 mot arlanda….Sen hoppas på lugn em/kväll för att pusta ut.

 

Bara komma ihåg att andas, jag har så roligt liv just nu ju! Mycket roligt som händer 🙂

Mindre roligt nästa vecka dock, ska på begravning……….

Älskade mormor

I tisdags kväll förra veckan somnade min älskade mormor in. Sista i den generationen på min sida. 84,5 år blev hon. Kommer kännas tomt nu när man åker till Ludvika, brukar alltid se till att besöka henne. Mormor skjutsade mig till simträningar, hämtade på fritids, nattade när vi sov över där som barn…..frågade om man inte skulle ha en till kaka…listan kan göras såååå lång…..men hon mådde inte bra på slutet. Svårt att behålla mat och hjärtat var gammalt. Nu är hon med morfar. Freya förstår när jag förklarade men inte ledsen. Barn tar det bättre. När jag sa till Rory att Oma är i himlen bland molnen frågade Rory: ‘Vilket flygplan åker Oma med? Var ska Oma åka? ‘

Ny vecka

Ny vecka. Igår söndag körde vi kumite i karateklubben och klubbmästerskap. Hade hit Jozef Berglez som hjälpare och han var väldigt duktig! Så roligt. Freya var supernöjd och tog klubbmästerskaps-brons för barnen födda 2011 och 2010. Sen röstade vi. Röstade Waxholmspartiet lokalt, moderaterna i riksdag och landsting. Gillar inte Stefan Löfven. Annie Lööf gillar jag inte heller….eller är det nån politiker man egentligen litar på? Nej………………………………Så länge man ej röstar SD iaf……………….

 

Denna veckas planer:

Måndag(idag): jobb, gym och dagis-/skolhämtning

Tisdag: Jobb, dagis-/skolhämtning och sen instruera i karate.

Onsdag: Jobb med kundmöten på eftermiddagen. Graham får hämta då det blir senare på jobbet än vanligt.

Torsdag: Jobb, dagis-/skolhämtning och sen Freya spelar gitarr 16 – 16.20

Fredag: Jobb, gym och sen hämta barn. Ge barn snabb mellis och sen börjar Freyas tennisträning fredagar 17 – 18. Rory och jag kollar telefon/surfplatta under tiden.

Lördag: Oplanerad fm och låter den vara helt oplanerad. Freya på kalas kl 13.30 – 15.30 och jag tänkte ut och springa under den tiden. Simning för henne sen kl 17.15 – 18.

Söndag: Gymmet med barnen på fm, karateklubb eftermiddag.

 

På väg till vallokalen igår, Freya tyckte det var orättvist att hon inte fick rösta. Rory tyckte inget om det utan ropade när Graham var inne och röstade ‘Grey-Man, are you awake?’  …haha han vet att hans pappa heter Graham men han busar och kallar honom för Grey man…

September 2018

Freya har fått bekräftad plats i tennisskola som startar fredag nästa vecka. Mycket aktiviter och fler blir det. Vad jag saknar är att min man skulle verkligen behöva körkort. Nu kör jag alla aktiviteter med barnen och nästa termin lägger jag till karate en dag till i veckan. Men barnen kan alltid hänga på mig när det är karate. Dock skulle det vara skönt om man fick lite avlastning vid aktiviteterna, att jag kunde få vara hemma ibland och Graham skjutsa etc. Fast ärligt hade jag blivit ordentligt uttråkad också att bara vara hemma haha.

Veckoschemat har ända tid för lek och fritid. Veckoschema ser ut från och med nästa vecka (med tennisen) såhär:

Måndagar: Jobb och skola/dagis. Inga aktiviteter woho! Så jag brukar kunna klämma in 30-40 minuter gym mellan jobb och hämtning (dusch hemma)

Tisdagar: Jobb och skola/dagis. Karateklubben 17-19.

Onsdagar: Samma som måndagar så har jag tur kan jag gymma lite…..

Torsdagar: Jobb och skola/dagis. Freya spelar gitarr efter fritids kl 16 – 16.20. Jag och Rory hänger på och lyssnar. Här kommer jag nästa termin lägga till karate mellan 18 – 19 också. Tur att gymnastiksalen är 7 min promenad från vårt hus 🙂

Fredagar:  Jobb och skola/dagis. Freya kommer börja med tennis kl 17 – 18. Rory kan hänga med såklart.

Lördagar: Freya simning 17.15 – 18. Fritt på dagen…ibland sovmorgon med mys i soffan, ibland åker jag och barnen gymmet. Eller som ni 2 lördagar på raken ska Freya på kalas.

Söndagar: Karateklubben 15 – 16.30. Annars fritt hela dagen. Ibland gymmet med barnen på fm om inget annat inplanerat. De har ju lekrum med barnvakt på gymmet.

 

När Rory börjar med aktiviter får jag tajma dessa med Freyas. Första aktivitet han börjar på kommer ju vara simning med doppa huvudet och de har en sån kurs exakt samtidigt som Freyas simning på samma plats. Sen får han från han är 4 också hänga på och testa karate tänkte jag, om han vill…..

Lite kort. Bilder från igår då barnen tog mellanmål i efter gitarren:

 

Haha sist jag hade med barnen på Sats(Gymmet) så råkade Rory kissa på sig och jag hade inget ombyte. Tur i oturen var vi i Sats Täby centrum-gymmet så hade affärer nära men Freya gick troslös i byxorna och Rory lånade hennes trosor istället:

En bild från när jag och Freya besökte lådbilslandet i nykvarn och stakade oss på flotte: