Archive for October, 2018

Effektiv dag

Halloween, onsdag 31a oktober. Alltid 31a oktober man går trick or treat. Igår på karaten hade vi Halloween Tema. Eha var Mr Miyagi. Fel generation  Ett barn gissade att jag var Robert Gustavsson. Får fundera ut en film-dag för mina karate-barn och utbilda dom.

Idag har jag en semesterdag helt för mig själv. Innan barnen hade man slappat etc  Nu inser man att man ska nyttja tiden maximalt. Gymmet mellan 6.30-8, cellprov på danderyd 8.30. Nu Scandic frukost i Scandic Täby.

Klippning /färgning Täby centrum 10-12 är näst på tur. Sen svänga förbi blodbussen och ge blod. Intervju kl 13-14. Intressant position på annat företag  vi får se. Sen snabbt förbi krauta  Sen hem och in på Vaxholm däck kl 15 för däckskifte. Hem och sen hämta barn. Hem och mata dem. Ut med stora barnet och trick or treat. Hur ser eran dag ut? Jag ska ta en till kopp Kaffe nu tror jag.

Vecka 44 2018 – Höstlovet

Summering veckan som gick. Måndag var lugn….jag fick lite gym mellan jobb och hämtning av barnen. I onsdags stängde dagis tidigt så tog båda barnen och åkte till ishallen på allmänhetens åkning mellan 16 -17. Rory gillade att åka skridskor. Han kunde ju stå och ta sig framåt helt själv med hjälpmedel första gången han provade. Så i lördags fick Rory testa skridskoskolan som egentligen är från 4 år. Efter nyår kommer han börja i den. Vi ska öva mera själva också först.

 

 

Vad händer vecka 44 i Eha’s planering?

Måndag: Jobb, hämta barn. Sen ska hela familjen till Väsby. Graham har tandläkartid 17.30 så vi följer med allihopa.

Tisdag: Jobb, hämta barn och karateklubben. Halloween-tema på karaten.

Onsdag: Semesterdag, barnen på fritids/dagis. Ska ta cellprov, gymma, klippa mig, byta till vinterdäck etc. Gå bus eller godis med Freya på kvällen.

Torsdag: Ledig och jag tar barnen och åker till Ludvika med dem. Badhuset i Ludvika på eftermiddagen med lillasyster och Theo.

Fredag: Heldag i Ludvika.

Lördag: Åka hemåt med barnen efter lite karateträning på fm hos Ludvika karateklubb.

Söndag: Ishallen och åka lite skridskor på allmänhetens åkning. Karateklubben på eftermiddagen.

Vecka 43 2018

Summering av veckan som gick. I måndags fick jag 30 minuters gym mellan jobb och hämtning. Man hinner inte mycket men iaf lite. Efter att vi åkte lite skridskor sist så ville Freya börja med konståkning igen.  Får pussla och lösa det så hon får köra med lite äldre barn på  torsdagarna nu fram till jul mellan 18-19, sen efter jul blir det lördagar istället och då kör skridskoskolan samtidigt och förhoppningsvist kommer Rory gå på skridskoskola samma tid (perfekt att samköra! Skridskoskolan och konståkningsskolan delar på isen på lördagarna).

I fredags jobb halvdag, sen gym ordentligt innan jag hämtade Douglas på Arlanda (Grahams kompis som bor i Florida). Graham och Douglas ölade på kvällen, jag hade barnen och Freya tennis 17 – 18 (jag och Rory tittade på). Lördagen tog Graham och Douglas med Freya till Gröna Lund, de hade halloween-tema där med tex mumie-elefanter:

Jag och Rory mötte Camilla och Leo istället på lekplats i Humlegården. Det är så sällan jag får egentid med Rory:

Freyas simning blev inställd i lördags, fick sms att nån hade kräkts i poolen uha!

 

Vad händer vecka 43 i Eha’s planering?

Måndag: Jobb, gym och hämta barn. Inga aktiviteter ……..

Tisdag: Kommer vara föräldraledig pga öppet klassrum för Freya på morgonen. Sånt är viktigt vet jag att man som förälder supportar. Lite egentid då sen mitt på dagen med gym och 1 h massage, hämta barn sen och karateklubben.

Onsdag: Jobb, hämta barn och dagis stänger tidigare så tar med båda barnen till ishallen på allmänhetens åkning mellan 16 – 17. Rory ska få testa åka skridskor! 🙂

Torsdag: Jobb, hämta barn och Freyas gitarrlektion 16 – 16.20. Freya konståkning 18 – 18.50.

Fredag: Jobb, gym, hämta barn och sen Freyas tennis 17 – 18.

Lördag: Jag ska träna lite karate själv och Freya följer med och tittar. Sen hennes simning.

Söndag: Möte med åkersberga karateklubb och sen instruera i resarö karateklubb.

Vecka 42 2018

Utvärdering/tankar om förra veckan som passerat och ej kommer tillbaka igen. Barnen blev superglada när Graham kom hem i måndags. De hade saknat honom. Samt han hade med sig lite presenter. Han brukar ha med sig nåt till dom då han åker iväg. Vi lekte lite på skolgården i torsdags efter Freyas gitarrlektion:

I fredags gick besiktningen av bilen galant, prickfritt protokoll. Freya lagade ett hål i en tand och vägrade bedövning (hon gillar inte sprutor) så hon borrade helt utan bedövning. Sen gick hon på halloween-födelsedagskalas på kvällen:

I lördags tog min karateklubb med sig ett guld och ett brons hem. Sen mys med barnen eller snarare Rory som attack-kramar Freya:

I söndags lite skridskoåkning med Freya på fria tiderna i ishallen:

 

Vad händer vecka 42 i Eha’s planering?

Måndag: Jobb, gym och hämtning av barn.

Tisdag: Jobb, hämta barn och sen karateklubben på kvällen.

Onsdag: Jobb,gym och hämtning av barn.

Torsdag: Jobb, hämta barn och Freyas gitarrlektion.

Fredag: Jobb,gym och hämtning av barn. Freya tennis 17 – 18.

Lördag: Vi får besök denna helg av en kompis till Graham som bor i Florida. Jag tänkte också även träffa Camilla på lördagen. Sen har Freya simning som vanligt.

Söndag: coacha två av karateklubbens barn i Solna karate cup. Eftermiddagen karateklubben.

Vecka 41 2018

Veckans planer, vecka 41 2018:

Måndag: Jobbar hemifrån pga Graham reser hem från Irland. Föräldramöte på dagis kl 18 – 19 ( Graham kommer hem ca kl 16 )

Tisdag: Jobb, hämta barn och sen karateklubben. Barnen hemma med Graham.

Onsdag: Jobb, gym och hämta barn.

Torsdag: Jobb, hämta barn, Freya gitarrlektion.

Fredag: Jobba halvdag, sen besiktning av bilen, ta med Freya till tandläkaren (hon har tyvärr 2 hål som kommer lagas vid 2 tillfällen ) sen ska Freya på kalas på kvällen och hoppar tennisen.

Lördag: Jag ska coacha 2 barn från klubben i en karatetävling i Sundbyberg. Sen hem och ta med Freya på hennes simning.

Söndag: Gym med barnen på fm? Ishallen med Freya och åka skridskor? Ta med Rory och testa? Karateklubben.

 

Veckan som gått har gått fort. Vad händer med tiden? Var själv med barnen hela helgen  Vi har haft mysmornar och mysmiddagar med tända ljus och Freya har själv listat ut och tyvärr testat vad som händer med plast och eld. En plastgaffel hålldes över ljuset. Gym både lördag och söndag  Barnen ville iväg även söndag men jag hade träningsvärk. Lek ute och busat.

Jobbig förra vecka…..Planer vecka 40

I måndags förra veckan jobbade jag hemifrån pga att på lunchen behövde jag vara med då Freya skulle få mässlingsprutan vid skolsköterskan. Läkare på plats också pga Freyas äggallergi. Sprutan gick bra förutom att Freya svimmade, hon svimmade på 5-års sprutan också. Men hon visste ju inte av att hon svimmade efter sprutan såklart….

Onsdag kväll körde jag upp till Luvika, begravning för älskade mormor i torsdags. Körde hem direkt efter begravningen. Fredag till karolinska kl 7 på morgonen med Rory som opererade båda testiklarna, läs mer här vad han hade:

https://www.sahlgrenska.se/omraden/w/i/icke-nedvandrad-testikel/

Sen helgen som gick var jag helt slut. Både sprutan, begravningen och operationen har tagit på mig. Samt förra helgens läger. Så hade en väldigt lugn BEHÖVLIG helg. Bara vanliga aktiviteterna annars hemma och ingen annan ansträngning. Tennis för Freya i fredags 17 – 18 (Rory hemma med Graham), Simning Freya lördag 17.15 – 18, Karateklubben söndags 15 – 16.30. Annars bara slappa hemma. Rory är inte minsta påverkad av operation alls…….men Graham vabbar nån extra dag med honom.

VECKANS PLANER VECKA 40

Måndag:   Jobb, vaccinationsspruta för mig, hämta barn och Freya har kompis med hem.

Tisdag: Jobb, hämta barn och karateklubben. Freya följer med mig på karaten.

Onsdag: Jobb, gym och hämta barn. Styrelsemöte på kvällen. (ska bli skönt att lämna styrelsen vid nästa årsstämma)

Torsdag: Jobb, Freya har gitarr och sen hem. Springtur på kvällen?

Fredag: Graham åker till Irland tills på måndag. Jag jobbar hemifrån på fredag. Freya har tennis 17-18 (jag och Rory spelar surfplatta och tittar )

Lördag: Gym kanske och sen har Freya simning.

Söndag: Ev gym på fm, karateklubben på eftermiddagen. Har barnvakt som kommer och tar barnen när jag instruerar i karate. Snart kommer Rory kunna följa med på karaten med surfplattan utan problem. Han behöver fortfarande hjälp emellanåt men när han kan sitta själv en timme med den så kan han hänga med.