Archive for January, 2019

Vecka 4 2019

Bästa förra veckan? Skrev på avtalet med SEB såklart! Sämsta? Svärfar begravdes 🙁

Vad händer vecka 4 i Eha’s planering?

Måndag: Semestedag. Hade massage bokat etc. Graham kom hem på kvällen….(Dagen har passerat) 

Tisdag: Jobba från kontoret, hämta barn. Karateklubben sen.

Onsdag: Jobba från kontoret, gym och hämta barn.

Torsdag:  Jobba från kontoret, hämta barn.Freyas gitarrlektion. Karateklubben sen.

Fredag: Jobba från kontoret, gym och hämta barn.Freyas tennis 17 – 18.

Lördag: Rory fotbollslek inomhus 9 – 9.45, mellis sen. Ishallen 11-12 (skridskoskola/konståkning). Tvättstugan..Freyas simning 17.15 – 18.

Söndag: Gymmet på fm är planen. Sen karateklubben på eftermiddagen.

Changes ahead

Så, nu är det påskrivet. Nu ska jag bara säga upp mig från 10 års fast tjänst till att gå till 6 månaders provanställning. Det kan ju inte bli sämre än idag då det fanns en anledning till att jag sökte nytt.

2 jobberbjudande

Har två företag som nu erbjuder mig jobb. Lämna fast anställning för 6 månaders prov som sen kan bli fast. Det är en risk. Men efter 10 år på samma företag så måste jag ta risken, det är helt enkelt dags för en förändring i mitt liv. Jag kommer tacka Ja till ett av dem och det en är av storbankerna i Sverige. Så jag kommer gå från ett litet företag till att jobba för en bank. Efter avtalet är klart skriver jag mer om det här sen.

Vecka 3 2019

Natten till i lördags gick älskade svärfar bort. Många minne. Många skratt. Den som lärde mig göra en Irish Whiskey riktigt. Extra pappa. Barnens farfar. Lång tids sjukdom och smärta är han nu fri från. Cancer i ca 2,5 år.
Så helgen som gick tog jag barnen så Graham fick tid för fixa saker och reflektion. Tennis i fredags kväll för Freya, jag och Rory spelade surfplatta och snapchat. Skridskoskola, konståkning, simning, karate. Mycket ryms på en helg. Och barnen kan hänga på mig i alla mina aktiviter. Surfplattor är bästa verktyget!

 

Vad händer vecka 3 i Eha’s planering?

Måndag: Jobbar från kontoret. Graham flyger till Irland lunchtid. Hämta barn sen. Vaccinationsspruta för min allergi under arbetstid.

Tisdag: Jobbar hemifrån. Karateklubben sen. Barnvakten Jennifer kommer.

Onsdag: Ledig.

Torsdag:  Jobbar hemifrån. Freyas gitarrlektion. Karateklubben sen.  Båda barnen följer med mig ner. Freya ska träna. Rory spelar surfplatta.

Fredag: Föräldraledig.Freyas tennis 17 – 18.

Lördag: Fullspäckad dag! Rory ska börja på fotbollslek inomhus 9 – 9.45, mellis sen. Ishallen 11-12 (skridskoskola/konståkning). Sen direkt åka mot Tyresö. Kalas 14 – 15.45 ca. Sen åka mot Täby. Freyas simning 17.15 – 18. Middag blir nog ute i Täby och sen hem. Kommer nog ha 2 sovande barn i bilen sen.

Söndag: Gymmet på fm är planen (kanske avbokar passet, vi kanske behöver vila efter lördagen) . Sen karateklubben på eftermiddagen. Barnvakt kommer på eftermiddagen.

Vecka 2 2019

Som vanligt rusar veckorna förbi. Jag och Freya hade trevligt på Disney on Ice och vår hotellnatt. Igår måndag var det planeringsdag och dagis och skola stängt så jag var föräldraledig med barnen. Vi åkte och badade i mörbybadet. Sen var tanken ishallen på eftermiddagen men efter bråk etc mellan barnen orkade jag inte så vi var hemma resten av dagen. Såhär ser vecka 2 ut för 2019:

Vad händer vecka 2 i Eha’s planering?

Måndag: Passerat och skrev ovan vad vi gjorde igår.

Tisdag:  Jobb till Lunch. Intervju steg 2 hos ett företag på eftermiddagen. Hoppas mycket mer på detta så håll tummarna för mig! Sen startar jag upp karateterminen hos Resarö karateklubb ikväll.

Onsdag: Jobb, gym och hämta barn.

Torsdag:  Jobb, Freyas gitarrlektion, hem och mata barn. Sen har jag lagt till torsdagar 18 – 19 för karateklubben. Tar ju bara 5 min att gå dit. Freya följer med mig på torsdagar på träningarna.

Fredag: Jobb, gym, hämta barn och sen Freyas tennislektion. Jag och Rory tittar på och spelar på surfplattan/telefonen under tiden.

Lördag: Skridskoskola Rory/Konståkning Freya mellan 11-12, tvättstuga 13 – 16, Freyas simning 17.15 – 18.

Söndag: Åka själv till Mariefred mellan 10 – 12.30 ca på instruktörsutbildning i karaten. Sen instruera karate 15 – 16.30 hos min Resarö karateklubb.

Förväntningar på 2019

Har ett stort mål i år, jag vill absolut byta jobb. Har faktiskt ett erbjudande redan men vill vänta in ett annat och se. Men efter 10 år (hur kan tiden gå så fort? ) är det dags att röra på sig när man sett alla andra röra på sig. Vill inte växa fast och nångång är det dags för en förändring. Vi har ju våra alla aktiviteter och Freya vill göra mycket saker och jag vill inte begränsa heller för mycket. Hon ville lära sig åka slalom, jag har aldrig åkt men får lära mig så småningom antar jag. Liten års-överblick. Roundthecorner tror jag har året uppbokat till Oktober. Så är inte fallet men mycket blir uppbokat pga karateklubben och skolgång etc.

Januari – Vanliga aktiviterna. Graham åker ju till Irland en gång i månaden. Jag och Freya ska på Disney On Ice och en hotellnatt bara hon och jag. Ge henne mamma-dotter tid. Nu på lördag till söndag.

Februari – Vanliga aktiviterna. Sportlovet åker jag och barnen till Ludvika torsdag – söndag.

Mars – Vanliga aktiviterna. Mycket aktiviter har vi ju.

April – Veckan innan Påsk reser jag och barnen, Maria och Theo, Mamma och Göran, till Kreta en vecka. Graham är hemma och övervakar badrumsrenoveringen vi ska göra i ett badrum. Påsken oplanerad och bara vara hemma (Ser du roundthecorner? Jag har en oplanerad långhelg   )

Maj –  Vanliga aktiviterna. Karateläger i Mariefred sista helgen i Maj (utan barn).

Juni – Gotland 6e till 9e Juni. Sen skolavslutning. Sen efter 11e Juni helt oplanerade helger!

Juli – Oplanerad sommarsemester. Vi funderar dock men inget bokat. Ev Irland och kanske även Legoland i Danmark.

Augusti – Island och springa ett halvmaraton. Fast är mera sugen på milen…vet inte vilket lopp det blir än och om jag reser själv eller om vi reser hela familjen. Ej bokat än.

September – Vanliga aktiviterna.

Oktober – Vanliga aktiviterna.

November – Vanliga aktiviterna. Höstlovet blir vi nog bara hemma för planerar nåt riktigt roligt till December 2019.

December – Freya fyller år, jag fyller år. Här vill jag få till en familjesemester-helg och besöka Santa-World i Finland. Vore riktigt magiskt.

 

Årsresume’ av 2018

Året som gått och ej kommer tillbaka. Mycket har hänt. Det som vi kommer minnas bästa från året är flytten, att vi flyttade till större hus. Inte långt bort men huset är mycket bättre på många vis. Ekorrhjulet med Freya som gick från förskoleklass till 1an och alla hennes aktiviteter hon vill göra och jag och Rory har hängt på mycket. Svärfar som är mycket sjuk och Graham som åkt mycket till Irland. Mina karate-aktiviteter. Jag behöver eget intresse också vilket karaten är annars drunknar man i jobb och barnens aktiviteter och glömmer bort sig själv vilket man inte får göra. Karaten är superviktigt för det, har kanske inget med karaten i sig att göra men att man ej får glömma bort vem man är och ge sig egentid.

Såhär skrev jag för 1 år sen:

Nya året 2018! Fortsätta utveckla min karateklubb Resarö karateklubb framåt. Är intresserad av ny utmaning jobb-mässigt också men söker inte aktivt utan det är om rätt tillfälle kommer. Funderar på att lämna styrelseuppdraget i föreningen. Karateklubben tar mer och mer tid och styrelsejobbet blir mindre och mindre roligt. Vi ska testa börja resa lite som familj igen nu när Rory blir 3 år. Har undvikt flygresor med honom mellan 1-3 års ålder och blivit uppdelat semester mycket. Kommer bli lite resor i år. Irland, Malta och Gotland är inplanerade hittills. Kanske Australien på ett bröllop? Vem vet?

Vad har hänt? Resarö karateklubb har utvecklats fantastikt. Några vuxna har nu tagit 7e kyu, barn har tävlat och jag har coachat med placeringar. Jag har ej bytt jobb under 2018 men det är något som absolut kommer hända 2019! Styrelsejobbet i föreningen kommer jag lämna vid årsstämman i Maj/Juni 2019. Australien reste vi inte till, lite för långt och blev samma helg som Freya fyllde år. Men vi reste hela familjen till Irland i April/Maj. Kommer ett annat inlägg om mina förväntningar på 2019 sen.

 

Lite mer summeringar:

Januari2018: Skolan och aktiviteterna började efter helgerna. Vi fick besök av min syster Maria och systersonen Theo.

Februari2018: Vårt hus lades ut till försäljning då vi köpt nytt hus. Freya fick vattkoppor.

Mars2018: Sportlovet spenderades i Ludvika samt en natt i Gillersklack utanför Kopparberg med syster och massa lek i snön. Rory fick vattkoppor efter sportlovet.

 

April2018: Vi hittade köpare till vårt hus. Fick gå ner lite i pris men det blev sålt. Jag och Freya åkte till Falun en helg. Jag tränade karate, hon umgicks med min syster och systerson.

Maj2018: Fullt upp med renovera nya huset och andra aktiviteter som snart började gå mot terminsslut. Vi reste hela familjen till Irland över valborg.

Juni2018: Jag och Freya reste till Malta själva i 5 nätter. Sen när vi kom hem hade  vi flyttat in i nya huset.

Juli2018: Semester. Vi var till Gotland bland annat.

Augusti2018: Aktiviter och skola började igen.

September2018: Hösten kantades av tråkiga besked. I September gick min älskade mormor bort. Svärfar blev också sämre i sin cancer.

Oktober2018: Begravning i Ludvika, Rorys operation, besök från Florida (Grahams kompis).

November2018: Mycket aktiviteter i November. Jag reste till Irland utan barn och man men med karate-kollegor en helg.

December2018: Freya fyllde 7 år, jag fyllde 37. På min födelsedag var Rory magsjuk (Grattis Mamma!) och dagen innan julafton var jag och Freya magsjuka. Jag ocg barnen åkte upp mellandagarna till Ludvika och Borlänge. Graham skulle jobba. Han jobbade en dag, den andra var han magsjuk. Trevlig jul detta. Men barnen hade mysig tid hos mormor och sen i Borlänge och skidskolan.