Archive for August, 2019

På resande fot

Sitter på Arlanda. Barnfri helg, på väg till Island. En öl passar bra att ladda en halvmara med. Inte vara för seriös men under 2 h imorgon vore kul men inget tvång.Lyssnar på 3 killar men inser att man blir äldre så de är ju inte ’killar’ längre. Allmänt socialt prat. Sånt har alltid varit svårt för mig. Bara prata allmänt om typ vädret etc. men hittade min term förut , introvert. Jag gillar lyssna och beakta andra. Studera hur människor fungerar. Kallprat.sånt är inte för mig. Jo, efter ett några öl kanske. Om man inte somnar. Nej nu har jag tröttnat på att tjuvlyssna på bordet bredvid. Toa och dags att leta upp gaten.


Back again

Man hinner inte med och skriva så mycket här längre. Bilder läggs på instagram och uppdateringar på facebook etc. Men jobbar nu hos SEB och är tillbaka efter semestern. Var 10 år på gamla stället så det är en omställning att inse att man inte vet vad man ska göra och inte kan saker och vet hur allt fungerar etc. Men jag trivs med företaget och kollegorna superbra!

Sommaren var jättebra. Valde att inte flänga runt så mycket. Vi hade 4 veckor ihophängande semester. Dalarna i 3 dagar där barnen sov hos min syster en natt och jag och Graham hade ett barnfritt dygn. Vi har aldrig haft en barnfri natt sedan Freya föddes för 7,5 år sen. Men nu har vi fått mersmak så detta kan vi göra igen 🙂 . Sen var vi till Irland en vecka. Annars hemma och båda barnen haft sommar-simskolor. Rory på nivån sköldpaddan som är benspark med platta och sen lära sig flyta på mage och rygg. Han ska köra samma nivå nu till hösten igen. Freya kört två simskolor på nivån hajen fortsättning med mål att ta simborgarmärket och introducera dykning och lite tävlingsimning. Hon tog simborgarmärket och går till en första träningsgrupp/tävlingsgrupp till hösten (Teknik brons).

Jag har försökt springa så mycket som möjligt på semestern då jag ska en helg till Island snart och springa en halvmara tillsammans med 4 andra. Graham och barnen är hemma.

Annat nytt? Inser att man blir äldre och att 40 års gränsen kommer om 2 år. Så påbörjat 2 sparande med fokus på det och presenter till mig själv. Sparar till en ny bil om 2 år, nån gång i livet vore det kul att köpa en helt ny bil även om jag vet att det är värdeminskning direkt när man lämnar bilfirman. Men som sagt, man fyller bara 40 en gång. och bilen är nåt som jag använder varje dag. Det andra sparande är en gemensam resa för familjen då jag fyller 40 och dottern fyller 10 (samma månad). Första långresan/långflyget med barnen. Tänkte 2-3 veckor i Florida. Jag var inte helt förtjust i New York men gillade Kalifornien. Tänkte ta Florida nu. Alla parkerna, stränder, hyra bil o köra runt etc. Disney World på julen kanske? Eller nyår? Den resan behövs planeras in mera men också en liten tanke att flyga business. Aldrig gjort det och som sagt man lever bara en gång och sparar man så har man pengar till det om 2 år. Ska fira 40-års dagen lyxigt, inga hostels inte.

Hösten 2019? Jobb, aktiviter etc. Nästa vecka är aktivitetsfritt men sen sätter allt igång igen. Karate, simning, tennis, Rorys fotbollslek etc. Senare kommer skridsko/konståkning. Barnen älskar alla aktiviteterna och så länge de tycker det är roligt och har några dagar fritt så kör vi på. Freya har inga aktiviteter måndagar och onsdagar så då kan hon leka med kompisar. Rory kommer få simning på onsdagar eftersom det ej fanns en på samma tid som Freyas på denna nivå. Men vi hoppas han klarar den här nivån snart så när han byter till nästa nivå kan han gå samma tid som Freya igen på lördagarna. Underlättar min taxi-skjutsa-barnen-verksamhet.

Blir en hel del resor på hösten nu. Först Island om 2 veckor. Sen troligtvis Vilnius med jobb i September. Billund i Danmark med Freya i Oktober. November flygfritt. December familjeresa till Rovaniemi i Finland för att träffa Tomten. Sen Dalarna under mellandagarna. Även Dalarna en vända nu i Augusti. När terminen börjar och alla aktiviteter är det svårt att åka o hälsa på familjen i Dalarna.